Σάντος: "Θα... συνεχίσω, αν προκριθούμε"

Το συμβόλαιο του Φερνάντο Σάντος λήγει τη Δευτέρα, αλλά αν η Εθνική αποκλείσει την Κόστα Ρίκα, θα χρειαστεί να το... επεκτείνει. Κανένα πρόβλημα για τον εκλέκτορα της Ελλάδας, ο οποίος μίλησε για το μεγάλο ματς με την παρέα του Κάμπελ, το πλάνο πρόκρισης και τα... πέναλτι.

Σάντος: "Θα... συνεχίσω, αν προκριθούμε"

Αναλυτικά δήλωσε:

" Περιμένω έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Η Κόστα Ρίκα έδειξε στους ομίλους ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα. Είναι οργανωμένη, συγκεντρωμένη, ανταγωνιστική. Περιμένουμε ότι θα παίξουμε με μια ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε πρέπει να είμαστε καλύτεροι από την Κόστα Ρίκα. Ένας θα κερδίσει, έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι δύο ομάδες με διαφορετικά στιλ, ελπίζω να κερδίσει η Ελλάδα".

" Η ευθύνη είναι η ίδια για όλες τις ομάδες. Άλλες είναι από την Ευρώπη, άλλες από Ασία, όλες οι ομάδες κάτι κουβαλούν. Δεν μας ενδιαφέρει ότι κάποιες ομάδες αποκλείστηκαν, δεν κουβαλάμε εμείς κάποια ευθύνη. Εμείς ως ομάδα περάσαμε και θέλουμε να δείχνουμε σε κάθε ματς ότι αξίζουμε το σεβασμό".

" Δεν ήταν άγνωστη η Κόστα Ρίκα. Εγώ την ήξερα ως ομάδα. Ήταν στον όμιλο του θανάτου. Πολλοί εξεπλάγησαν, ιδιαίτερα όσοι κάνουν προγνωστικά. Έτσι έγινε και με την Ελλάδα το 2004. Την είχαν ξεγραμμένη και πέτυχε αυτό το ιστορικό κατόρθωμα. Γι' αυτό πρέπει να προσέξουμε".

" Δεν βλέπω κάποια σχέση με το ματς κόντρα στη Γερμανία το 2012. Και τότε είχαμε προετοιμαστεί. Δεν ήταν γύρος των 16, ήταν προημοτελικός. Παίξαμε με τη Γερμανία τότε, ήταν διαφορετική η προετοιμασία. Δεν υπάρχει σύγκριση. Είναι τελείως διαφορετικός αντίπαλος. Εγώ πιστεύω ότι θα πάμε καλά".

" Έτσι είναι με τα συμβόλαια. Τελειώνουν στις 30 Ιουνίου. Εμένα λήγει στις 30 Ιουνίου, αλλά έτσι είναι. Άλλοι είναι στην ίδια θέση, άλλοι δεν έχουν καθόλου συμβόλαιο. Αν η ομάδα προκριθεί, θα συνεχίσουμε".

" Πρέπει να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, αλλά θέλει προσοχή στις αντεπιθέσεις της Κόστα Ρικα που είναι πολύ καλές. Μοιάζουμε, αλλά έχουμε και διαφορές. Εμείς θα κάνουμε κάτι περισσότερο από τις αντεπιθέσεις. Θα είμαστε προσεκτικοί γιατί η Κόστα Ρίκα έχει καλές αντεπιθέσεις".

" Δεν νομίζω ότι θα δούμε κάτι διαφορετικό. Δεν βλέπω γιατί ν' αλλάξει η Κόστα Ρίκα τον τρόπο που έπαιζε μέχρι τώρα".

" Δεν ξέρω για τον Καρνέζη. Σήμερα έκανε κανονικά. Θα παίξει μόνο αν είναι 100% έτοιμος. Αν οι γιατροί δώσουν το ΟΚ, θα παίξει. Έχει ένα πόνο στην πλάτη. Δεν ξέρω αν είναι χρυσή ευκαιρία, χρυσό επίτευγμα θα είναι να φτάσουμε στον τελικό. Γράφουμε ιστορία. Μόνο οκτώ ομάδες έχουν κατακτήσει παγκόσμιο κύπελλο. Θα είναι ευκαιρία".

" Δεν θέλω να κάνω σχόλια για τον Κάμπελ. Ήθελα να μελετήσω καλά όλη την ομάδα".

" Σήμερα δεν κάναμε ειδική προπόνηση για τα πέναλτι, δεν είχαμε και τέρμα...".

" Οι παίκτες μου θα ασχοληθούν με την Κόστα Ρίκα, όχι με τις κερκίδες. Βλέπω φυσικό οι Βραζιλιάνοι να υποστηρίζουν μια λατινοαμρεικάνικη ομάδα. Δεν ξέρω αν δεν τους αρέσει για κάποιο λόγο η Ελλάδα, δεν θα το πάρουμε κατάκαρδα. Και άλλα τρία ματς να παίξουμε, μπορεί να είναι έτσι. Η Βραζιλία μπορεί να μιλά την ίδια γλώσσα με εμένα, αλλά υποστηρίζουν άλλες ομάδες τι να κάνουμε;"

" Σίγουρα κάποιες ομάδες έχουν περισσότερες πιθανότητες. όταν αρχίζουν οι νοκ άουτ αγώνες είναι διαφορετική κατάσταση. Στην πρώτη φάση κάτι μπορεί να διορθώσεις. Όπως έχουν πει κι άλλη φορά, αν είσαι σε κακή μέρα τα πράγματα είναι δύσκολα. Φυσικά όμως υπάρχουν φαβορί στο παγκόσμιο κύπελλο".

"Περασμένο ναι, ξεχασμένο όχι το 2004"

Η επιτυχία του 2004 καθοδηγεί την Εθνική του 2014, όπως τόνισε ο Βασίλης Τοροσίδης. Ο βασικός δεξιός μπακ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου:

" Η πίεση ήταν περισσότερη στα πρώτα ματς. Ο στόχος μας ήταν να περάσουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε. Υπάρχει μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας και για εμάς. Ήρθαμε εδώ για να προκριθούμε. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα απ' ό,τι την Ακτή. Η Κόστα Ρίκα έχει παίκτες που τρέχουν και αμύνονται όλοι μαζί. Αν τα δώσουμε όλα, έχουμε ίσες πιθανότητες".

" Είδαμε μέσω του ίντερνετ ότι ο κόσμος βγήκε έξω και το χάρηκε. Το πανηγύρισε. Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα περνά δύσκολες στιγμές και γι' αυτό είχαμε ένα λόγο παραπάνω να το χαρούμε. Αλλά δεν θέλουμε να σταματήσουμε εκεί. Θέλουμε να τους δώσουμε κι άλλη χαρά".

" Έπαιζα επαγγελματικό ποδόσφαιρο πριν από 10 χρόνια. Μετά το Euro βγήκα στους δρόμους. Πάντα αγαπούσα την Εθνική. Πανηγύρισα έξαλλα στην πόλη μου, στην Ξάνθη. Αυτά είναι περασμένα, όχι ξεχασμένα. Ελπίζουμε τώρα να κάνουμε κάτι ανάλογο και να ξαναβγάλουμε τον κόσμο στο δρόμο".

" Θα δούμε ποιος είναι το φαβορί μέσα στο γήπεδο. Ό,τι κι αν πούμε θα ξέρουμε. Τον γνωρίζω τον Κάμπελ γιατί παίζει στην Ελλάδα. Είναι καλός, γρήγορος παίκτης και βαρόμετρο. Ελπίζω να μην είναι τόσο καλός όσο στον Ολυμπιακό".

" Είναι μια μεγάλη στιγμή για την Εθνική. Έχουμε περάσει για πρώτη φορά στις 16 καλύτερες ομάδες. Είναι μια ιστορική στιγμή. Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά το πιστεύουμε. Κάτι συγκεκριμένο δεν έχουμε πει. Να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε την πρόκριση. Υπάρχει και η ήττα. Αυτό που θέλω εγώ είναι να τα δώσουμε όλα και πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε".

Διαβάστε ακόμη:

Λουίς Πίντο: "Δύσκολος αντίπαλος η Ελλάδα"

01:32
Καλησπέρα σας!
01:32
Ή μάλλον, καλημέρα σας!
01:32
Σε πολύ λίγο αρχίζει η συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος.
01:39
Αρχίζει η συνέντευξη Τύπου με τον Φερνάντο Σάντος να μιλά.
01:39
Φερνάντο Σάντος: "Περιμένω έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Η Κόστα Ρίκα έδειξε στους ομίλους ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα. Είναι οργανωμένη, συγκεντρωμένη, ανταγωνιστική. Περιμένουμε ότι θα παίξουμε με μια ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε πρέπει να είμαστε καλύτεροι από την Κόστα Ρίκα. Ένας θα κερδίσει. Έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι δύο ομάδες με διαφορετικά στιλ, ελπίζω να κερδίσει η Ελλάδα"
01:40
Τους ποδοσφαιριστές εκπροσωπεί ο Βασίλης Τοροσίδης.
01:41
Βασίλης Τοροσίδης: "Η πίεση ήταν περισσότερο στα πρώτα ματς. Ο στόχος μας ήταν να περάσουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε. Υπάρχει μεγάλη ευκαιρία για τη χώρα μας και για εμάς. Ήρθαμε εδώ για να προκριθούμε. Πρέπει να παίξουμε καλύτερα από την Ακτή. Η Κόστα Ρίκα έχει παίκτες που τρέχουν και αμύνονται όλοι μαζί. Αν τα δώσουμε όλα έχουμε ίσες πιθανότητες."

01:42
Βασίλης Τοροσίδης: "Είδαμε μέσω του ίντερνετ ότι ο κόσμος βγήκε έξω και το χάρηκε. Το πανηγύρισε. Είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα περνά δύσκολες στιγμές γι αυτό είχαμε ένα λόγο παραπάνω να το χαρούμε. Αλλά δεν θέλουμε να σταματήσουμε εκεί. Θέλουμε να τους δώσουμε κι άλλη χαρά".
01:44
Βασίλης Τοροσίδης: "Έπαιζα επαγγελματικό ποδόσφαιρο πριν από 10 χρόνια. Μετά το Euro βγήκα στους δρόμους. Πάντα αγαπούσα την Εθνική ομάδα. Πανηγύρισα έξαλλα στην πόλη μου την Ξάνθη. Αυτά είναι περασμένα, όχι ξεχασμένα. Ελπίζουμε τώρα να κάνουμε κάτι ανάλογο και να ξαναβγάλουμε τον κόσμο στο δρόμο."

01:45
Βασίλης Τοροσίδης: "Θα δούμε αύριο ποιος είναι το φαβορί μέσα στο γήπεδο. ότι και να πούμε θα ξέρουμε αύριο στις 7, άντε το πολύ στις 8. Τον γνωρίζω τον Κάμπελ γιατί παίζει στην Ελλάδα. Είναι καλός, γρήγορος παίκτης και βαρόμετρο. Αύριο ελπίζω να μην είναι τόσο καλός όσο στον Ολυμπιακό."
01:47
 Βασίλης Τοροσίδης: Είναι μια μεγάλη στιγμή. Έχουμε περάσει για πρώτη φορά στις 16 καλύτερες ομάδες. Είναι μια ιστορική στιγμή. Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά το πιστεύουμε. Κάτι συγκεκριμένο δεν έχουμε πει. Να τα δώσουμε όλα και να πάρουμε την πρόκριση. Υπάρχει και η ήττα. Αυτό που θέλω εγώ είναι να τα δώσουμε όλα και πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθούμε."
01:49
Φερνάντο Σάντος: "Η ευθύνη είναι η ίδια για όλες τις ομάδες. Άλλες είναι από την Ευρώπη, άλλες από Ασία. όλες οι ομάδες κάτι κουβαλούν. Δεν μας ενδιαφέρει ότι κάποιες ομάδες αποκλείστηκαν, δεν κουβαλάμε εμείς κάποια ευθύνη. Εμείς ως ομάδα περάσαμε και θέλουμε να δείχνουμε σε κάθε ματς ότι αξίζουμε το σεβασμό."
01:51
Φερνάντο Σάντος: "Δεν ήταν άγνωστη η Κόστα Ρίκα. Εγώ την ήξερα. Την ήξερα ως ομάδα. Ήταν στον όμιλο του θανάτου. Πολλοί εξεπλάγησαν ιδιαίτερα όσοι κάνουν προγνωστικά. Έτσι έγινε και με την Ελλάδα το 2004. Την είχαν ξεγραμμένη και πέτυχε αυτό το ιστορικό κατόρθωμα. Για αυτό πρέπει να προσέξουμε."
01:52
Φερνάντο Σάντος: "Δεν βλέπω κάποια σχέση με το ματς κόντρα στη Γερμανία το 2012. Και τότε είχαμε προετοιμαστεί. Δεν ήταν γύρος των 16, ήταν προημοτελικός. Παίξαμε με τη Γερμανία τότε. ήταν διαφορετική προετοιμασία. Δεν υπάρχει σύγκριση. Είναι τελείως διαφορετικός αντίπαλος. Εγώ πιστεύω ότι θα πάμε καλά αύριο."
01:53
Φερνάντο Σάντος: "Έτσι είναι με τα συμβόλαια. Τελειώνουν στις 30 Ιουνίου. Εμένα λήγει στις 30 Ιουνίου, αλλά έτσι είναι. Άλλοι είναι στην ίδια θέση, άλλοι δεν έχουν καθόλου συμβόλαιο. Αν η ομάδα προκριθεί θα συνεχίσουμε"
01:55
Φερνάντο Σάντος: "Πρέπει να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, αλλά θέλει προσοχή στις αντεπιθέσεις της Κόστα Ρικα που είναι πολύ καλές. Μοιάζουμε αλλά έχουμε και διαφορές. Παίζουν 4-5-1 κάποιες φορές, που εμείς δεν παίζουμε. Αν δούμε προσεκτικά τους δύο αγώνες, θα δούμε. Εμείς θα κάνουμε κάτι περισσότερο από τις αντεπιθέσεις. Θα είμαστε προσεκτικοί γιατί η Κόστα Ρίκα έχει καλές αντεπιθέσεις."
01:56
Φερνάντο Σάντος: "Δεν νομίζω ότι θα δούμε κάτι δοαφορετικό. Δεν βλέπω γιατί να αλλάξει η Κόστα Ρίκα τον τρόπο που έπαιζε μέχρι τώρα"
01:58
Φερνάντο Σάντος: "Δεν ξέρω για τον Καρνέζη. Σήμερα έκανε κανονικά. Θα παίξει μόνο αν είναι 100% έτοιμος. Αν οι γιατροί δώσουν το ΟΚ, θα παίξει. Έχει ένα πόνο στην πλάτη. Δεν ξέρω αν είναι χρυσή ευκαιρία, χρυσό επίτευγμα θα είναι να φτάσουμε στον τελικό. Γράφουμε ιστορία. Μόνο 8 ομάδες έχουν κατακτήσει παγκόσμιο κύπελλο. Θα είναι ευκαιρία"
01:59
Φερνάντο Σάντος: "Δεν θέλω να κάνω σχόλια για τον Κάμπελ. Ήθελα να μελετήσω καλά όλη την ομάδα"
02:01
Φερνάντο Σάντος: "Απόψε ακριβώς τα ίδια. Θα κάνω ό,τι έκανε το βράδυ πριν από την Ακτή Ελεφαντοστού. Σε διαφορετικό όμως ξενοδοχείο. Αλλά σίγουρα θα κοιμηθώ καλά. Αλλά ελπίζω να μην έχω ελικόπτερο από πάνω μου."
02:01
Φερνάντο Σάντος: "Σήμερα δεν κάναμε ειδική προπόνηση για τα πέναλτι, δεν είχαμε και τέρμα..."

02:03
Φερνάντο Σάντος: "Οι παίκτες μου θα ασχοληθούν με την Κόστα Ρίκα, όχι με τις κερκίδες. Βλέπω φυσικό οι βραζιλιάνοι να υποστηρίζουν μια λατινοαμρεικάνικη ομάδα. Δεν ξέρω αν δεν τους αρέσει για κάποιο λόγο η Ελλάδα. Δεν θα το πάρουμε κατάκαρδα. Και άλλα τρία ματς να παίξουμε, μπορεί να είναι έτσι. Η Βραζιλία μπορεί να μιλά την ίδια γλώσσα με εμένα αλλά υποστηρίζουν άλλες ομάδες. Τι να κάνουμε;"
02:04
Φερνάντο Σάντος: "Σίγουρα κάποιες ομάδες έχουν περισσότερες πιθανότητες. όταν αρχίζουν οι νοκ άουτ αγώνες είναι διαφορετική κατάσταση. Στην πρώτη φάση κάτι μπορεί να διορθώσεις. όπως έχουν πει κι άλλη, αν είσαι σε κακή μέρα τα πράγματα είναι δύσκολα. Φυσικά όμως υπάρχουν φαβορί στο παγκόσμιο κύπελλο."

02:04
Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Ελλάδας.
02:05
Ραντεβού αύριο στο μεγάλο ματς!
02:05
Καλό σας βράδυ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK