Η 3η αγωνιστική με τα μάτια της στατιστικής

Η 3η αγωνιστική με τα μάτια της στατιστικής

Η ιστορία επαναλαμβάνεται για τον Παναθηναϊκό με...ελαφρώς ευνοϊκότερο τρόπο, ο Ατρόμητος πέτυχε ιστορικής σημασίας νίκη επί του ΟΦΗ ενώ ο Ολυμπιακός ξόρκισε την "κατάρα" της τρίτης αγωνιστικής μετά από 6 χρόνια. Αυτά είναι κάποια από τα σημαντικότερα στοιχεία της στατιστικής που προέκυψαν με την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής. Ας τα δούμε αναλυτικότερα:

Καλλιθέα - Ολυμπιακός 0-3 (0-0)

* Οπως και την περίοδο 1999-00 ο Ολυμπιακόςκράτησε ανέπαφη την εστία τουστις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Τότε είχε συγκεντρώσει 9 βαθμούς έχοντας 9-0 τέρματα. Φέτος έχει πετύχει ένα περισσότερο. Παράλληλα, "ξόρκισε" την "κατάρα" της 3ης αγωνιστικής αφού από τότε μέχρι και σήμερα, ξεκινούσε με δυο στα δύο αλλά "σκόνταφτε" στον τρίτο αγώνα.
* Για τρίτο συνεχόμενο ματς στο "Ελ Πάσο" κόντρα στον Ολυμπιακό, η Καλλιθέα πετυχαίνει αυτογκόλ! Το 2003 ήταν ο Γιώργος Κουλακιώτης, πέρυσι ο Μιχάλης Τζωρμπατζάκης και φέτος ο Κρίστο Τελκίνσκι.
* Μία ισοπαλία και δύο ήττες για την Καλλιθέα αποτελούν ισοφάριση της χειρότερης "εκκίνησης" στην Α' Εθνική.
* Τα 96 γκολ στην Α' Εθνική (94 με Ολυμπαικό, 2 με Πανηλειακό) έφτασε ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και ο Παντελής Καφές συμπλήρωσε 200 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία. Είχε ντεμπουτάρει στις 16/02/1997 στον αγώνα, ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών 3-1.


Λεβαδειακός - Παναθηναϊκός 0-0

* Μέρες 2002-2003 διανύει ο Παναθηναϊκός. Τότε, με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο, είχε γνωρίσει τρεις ήττες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές (ΠΑΟΚ 1-4, Προοδευτική 0-1, ΑΕΚ 0-1) έχοντας πετύχει μονάχα ένα γκολ (τότε αυτογκόλ του Γιασεμή, φέτος, εύστοχο πέναλτι του Γκονζάλες). Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι και τότε, αυτή τη χρονική στιγμή, η διαφορά από τον Ολυμπιακό ήταν στους 7 βαθμούς!
* Για πρώτη φορά στην Α' Εθνική, ο Λεβαδειακός ξεκινά τη σεζόν με τρεις ισοπαλίες.

ΑΕΚ - Αιγάλεω 1-1 (0-0)

* Από τον περασμένο Δεκέμβριο (κόντρα στον ΟΦΗ) είχε να παραχωρήσει ισοπαλία η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αυτό ήταν το τρίτο "Χ" στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις με το Αιγάλεω.
* Το γκολ του Σέζαρεκ ήταν το πρώτο για τον ίδιο στην παρθενική του συμμετοχή στο πρωτάθλημα και το πρώτο που δέχτηκε η ΑΕΚ και κατ'επέκταση ο Σορεντίνο.
* Ο Νίκος Λυμπερόπουλος σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο ματς με αντίπαλο το Αιγάλεω, φτάνοντας τα 107 στην Α' Εθνική. Θέλει άλλο ένα για να πιάσει τον Γίώργο Σκαρτάδο στην 23η θέση της σχετικής λίστας όλων των εποχών.

Ξάνθη - Απόλλων Καλαμαριάς 2-0 (2-0)

* Οι "ακρίτες" πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους στην Α' Εθνική, με δύο νίκες και μία ισοπαλία. Το 1997, 2000 και 2002 είχαν διατηρηθεί και πάλι αήττητοι στα τρία πρώτα παιχνίδια, αλλά με μία νίκη και δύο ισοπαλίες.
* Τα 50 γκολ στην Α' Εθνική έφτασε ο Λουτσιάνο σε 146 συμμετοχές με Ξάνθη, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Ατρόμητος - ΟΦΗ 4-0 (1-0)

* Ηταν 24 Μαϊου 1981 όταν ο Ατρόμητος πανηγύρισε την τελευταία του νίκη στην Α' Εθνική και μάλιστα, πάλι με αντίπαλο τον ΟΦΗ (1-0)!
* Η διαφορά των τεσσάρων τερμάτων αλλά και τα 4 γκολ που πέτυχε η ομάδα του Περιστερίου, αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία της στην Α' Εθνική. Οι μεγαλύτερες, μέχρι χθες, νίκες του Ατρομήτου ήταν με 3-0 επί του Πανιωνίου (1972), του ΠΑΣ Γιάννενα (1975) και του Ηρακλή (1976). Το ίδιο ισχύει και για τη Χαλκηδόνα η οποία είχε πετύχει 4 γκολ μία φορά κόντρα στην Καλλιθέα, αλλά είχε δεχθεί δύο.
* Τρία πέναλτι έχει αποκρούσει ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, ένα με κάθε ομάδα που αγωνίστηκε! Με τον Εθνικό Αστέρα (κόντρα στον Παναθηναϊκό), με την ΑΕΚ (κόντρα στην Προοδευτική) και το χθεσινό του Καζαντζή στις καθυστερήσεις του ματς.
* Η απευθείας κόκκινη κάρτα που αντίκρυσε ο Νίκος Μαχλάς ήταν η πρώτη στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά την περίοδο 1992-93! Είχε δεχτεί άλλη μία στις 22/11/1997 επί ολλανδικού εδάφους στο ματς Φίτεσε - Σπάρτα Ρότερνταμ 2-0.


Πανιώνιος - Ιωνικός 3-3 (2-2)

* Για πρώτη φορά από το 1998 ο Ιωνικός μένει αήττητος μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Μετρά τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες και αν υπολογίσουμε και την περυσινή σεζόν, οι ισοπαλίες είναι 5 στη σειρά!
* Τέσσερις φορές έχει προηγηθεί στο σκορ ο Πανιώνιος στα δύο φετινά ματς στη Ν. Σμύρνη και έχει ισοφαριστεί και τις τέσσερις!
* Το παρθενικό τους γκολ στην Α' Εθνική πέτυχαν τρεις παίκτες. Οι Εξουζίδης, Οραβετς (Πανιώνιος) και Ντα Κόστα (Ιωνικός).
* Από τις 9/11/2003 είχε να σκοράρει ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης (Ακράτητος - ΑΕΚ 2-7). Ο "γιατρός" έφτασε έτσι, τα 37 γκολ στην Α' Εθνική.


Ακράτητος - Λάρισα 0-0

* Για πρώτη φορά από το 1987 η Λάρισα ξεκινά δίχως ήττα το πρωτάθλημα, μετά από τρεις αγωνιστικές. Τότε είχε πετύχει τρεις νίκες και πήρε τον τίτλο.
* Για πρώτη φορά αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων έληξε ισόπαλος. Μέχρι χθες σε τέσσερις αγώνες Β' Εθνικής,τρεις νίκες είχε ο Ακράτητος και μία η ΑΕΛ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK