Η 3η κατηγορία του Nations League δεν θα χαριστεί στην Ελλάδα

Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στην 3η κατηγορία του Nations League 2020-2021, κόντρα σε αντιπάλους που φάνταζαν εύκολοι λίγα χρόνια πριν. Αλλά όχι σήμερα.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO 2020 / ΕΛΛΑΔΑ - ΛΙΧΤΕΝΣΤΑΙΝ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Ο Μάριος Βρουσάι απογοητευμένος μετά το 1-1 της Ελλάδας με το Λίχτενσταϊν στο ΟΑΚΑ, για τα προκριματικά του Euro 2020. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Αλλαγές στη δομή του Nations League θα πραγματοποιηθούν στην διοργάνωση του 2020-2021, με την Ελλάδα να συμμετέχει στην 3η κατηγορία. Η κλήρωση για την διαμόρφωση των groups θα γίνει στις 3 Μαρτίου στο Άμστερνταμ και η UEFA ανακοίνωσε τη μορφή που θα έχουν οι τέσσερις λίγκες (A, B, C, D).

Σε κάθε λίγκα συμμετέχουν 16 εθνικές ομάδες, ενώ στη λίγκα D βρίσκονται μόλις επτά χώρες. Η κατανομή των ομάδων ανά λίγκα ορίζεται με βάση τη συνολική κατάταξη μετά την εναρκτήρια διοργάνωση του 2018/19. Οι αγώνες αυξάνονται από 138 σε 162. 

Η Ελλάδα δεδομένα θα συμμετέχει στην League C μαζί με τις Αλβανία, Μαυροβούνιο, Γεωργία, Βόρεια Μακεδονία, Κόσοβο, Λευκορωσία, Κύπρο, Εσθονία, Σλοβενία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Μολδαβία. Από την κλήρωση θα προκύψουν τα τέσσερα συνολικά group και οι τρεις αντίπαλοι της εθνικής. Οι νικητές κερδίζουν την άνοδο, δύο υποβιβάζονται στην τέταρτη κατηγορία ενόψει της διοργάνωσης του 2022-2023. Αυτές οι δύο ομάδες θα "βγουν" μέσω αγώνων play-offs (εντός - εκτός) ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στο League C. 

Με βάση την εικόνα της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια και ειδικά την απόδοση της στα προκριματικά του Euro 2020, ακόμη και η League C σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρείται βατή. Πολλοί από τους υποψήφιους αντιπάλους της εθνικής μας έχουν σημειώσει πρόοδο στο δικό μας διάστημα... παρακμής, ενώ τουλάχιστον στην έδρα τους παρουσιάζονται συχνά ανταγωνιστικοί. 

Μέχρι την 1η αγωνιστική του Nations League 2020-2021, μεσολαβεί σχεδόν ένας χρόνος. Το διάστημα δεν είναι μικρό αλλά ούτε και μεγάλο. Σε κάθε περίπτωση μέσα στους επόμενους 11-12 μήνες η Ελλάδα καλείται να συνέλθει, αφού θυμίζουμε πως στη συγκεκριμένη διοργάνωση έχει και... πιο κάτω. Την League D, εκεί όπου συμμετέχουν οι Γιβραλτάρ, Νησιά Φερόε, Λετονία, Λιχτενστάιν, Ανδόρα, Μάλτα και Σαν Μαρίνο. Αυτές οι εθνικές ομάδες θα συγκροτηθούν σε έναν όμιλο των τεσσάρων και σε έναν ακόμη των τριών. 

Στην League A του επόμενου Nations League ανήκουν ανήκουν οι Πορτογαλία (κάτοχος του τίτλου), Ολλανδία, Αγγλία, Ελβετία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ουκρανία, Σουηδία, Κροατία, Πολωνία, Γερμανία, Ισλανδία. 

 Τέσσερα group των τεσσάρων ομάδων θα σχηματιστούν εδώ, με τους νικητές των ομίλων να προκρίνονται στους τελικούς του UEFA Nations League, που θα γίνουν τον Ιούνιο του 2021 (ημιτελικοί, παιχνίδι για την τρίτη θέση, τελικός). Ως διοργανώτρια χώρα θα επιλεγεί μία από τις τέσσερις που θα προκριθούν στα τελικά. 

Τέλος στην League Β συμμετέχουν οι Ρωσία, Αυστρία, Ουαλία, Τσεχία, Σκωτία, Νορβηγία, Σερβία, Φινλανδία, Σλοβακία, Τουρκία, Ιρλανδία, Βόρεια Ιρλανδία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρουμανία. Οι νικητές των (4) ομίλων θα ανέβουν στην League A, οι τελευταίες θα υποβιβαστούν στην League C.

Το πρόγραμμα του Nations League 2020-2021:

1η αγωνιστική: 3-5 Σεπτεμβρίου 2020 

2η αγωνιστική: 6-8 Σεπτεμβρίου 2020 

3η αγωνιστική: 8-10 Σεπτεμβρίου 2020 

4η αγωνιστική: 11-13 Οκτωβρίου 2020 

5η αγωνιστική: 12-14 Νοεμβρίου 2020 

6η αγωνιστική: 15-17 Νοεμβρίου 2020 

Τελικοί: 2-6 Ιουνίου 2021

Θα αποκλειστεί στους ομίλους του Champions League η Μπαρτσελόνα; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK