Η ΑΕΚ έβαψε κιτρινόμαυρη την κορυφή μετά από 6 χρόνια!

Η νίκη κόντρα στην Λαμία ήταν ιστορική για την ΑΕΚ αφού χάρη σε αυτήν κατάφερε να βρεθεί μόνη στην κορυφή, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 6 χρόνια. Διαβάστε λεπτομέρειες.

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το εμπόδιο της Λαμίας μόνο χαμηλό δεν ήταν, με τους νεοφώτιστους του Μπάμπη Τεννέ να βγάζουν τα... συκώτια των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ μέχρι να πέσουν στο καναβάτσο από το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, με το φινάλε ωστόσο να βρίσκει τους "κιτρινόμαυρους" στον έβδομο ουρανό του Περιστερίου...

Δεν ήταν απλά το γεγονός πως έφτασαν στους 10 βαθμούς μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές στη φετινή Super League Σουρωτή (χωρίς να έχουν δεχτεί μάλιστα γκολ, κάτι που ελάχιστες ομάδες στην Γηραιά Ήπειρο έχουν πετύχει), αλλά το ότι ανέβηκαν στην κορυφή για πρώτη φορά μετά από περίπου 2.000 ημέρες!

Πέρυσι είχαν την χρυσή ευκαιρία να το κάνουν αυτό αν νικούσαν τον Ηρακλή στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, κάτι όμως που δεν συνέβη αφού έμειναν στο 0-0, και έτσι μπορούν πλέον να αισθάνονται ανακουφισμένοι από την επιστροφή τους στην κορυφή σχεδόν έξι χρόνια μετά.

Από τις 4 Δεκεμβρίου 2011 είχε να διανυκτερεύσει η ΑΕΚ στην κορυφή της της βαθμολογίας, έστω και με παραπάνω ματς από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, με την Ένωση να επικρατεί τότε με 1-0 της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ (76' Μπέλεκ) έχοντας την εξής σύνθεση: Αραμπατζής, Δέλλας (70' Κ.Μανωλάς), Καράμπελας, Γεωργέας, Κάλα, Αργυρίου, Ρίκκα (63' Γκερέιρο), Λεονάρντο (70' Τσίτας), Σιαλμάς, Κάρλος, Μπέλεκ.

Προπονητής εκείνης της ΑΕΚ ήταν ο Νίκος Κωστένογλου, ο οποίος ήταν μάλιστα βοηθός του Λορένθο Σέρα Φερέρ όταν ο "Δικέφαλος" είχε βρεθεί για τελευταία φορά στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας ίδιο αριθμό αγώνων έναντι όλων των άλλων ομάδων.

Αυτό συνέβη στις 27 Ιανουαρίου του 2008 για την 18η αγωνιστική όταν επικράτησε 3-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λεβαδειακού με σκόρερ τους Ριβάλντο (44'), Έμεραν (53' αυτ.) και Μπλάνκο (55'), για να ακολουθήσει όμως εντός έδρας ήττα με 3-2 από το Πανιώνιο που γκρέμισε την ΑΕΚ από την πρώτη θέση.

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Πλέον, έν έτει 2017, έχει επιστρέψει εδώ και ένα 24ωρο στην κορυφή και το ζητούμενο για όλους τους ανθρώπους της είναι να παραμείνει όσο γίνεται περισσότερο σε αυτήν, με το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να είναι το μεγάλο στοίχημά της ώστε να το πετύχει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK