Η ΑΕΚ "στήριξε" Παναθηναϊκό γιατί δεν ξεχνά!

Γιατί, αλήθεια, η ΑΕΚ με την πρόταση μη υποβιβασμού των ομάδων που δεν αδειοδοτούνται προσέφερε σωσίβιο στον Παναθηναϊκό; Το Contra.gr έψαξε και βρήκε την απάντηση.

Η ΑΕΚ "στήριξε" Παναθηναϊκό γιατί δεν ξεχνά!

Ναι, η πρωτοβουλία που μετατράπηκε σε πρόταση της ΑΕΚ στο ΔΣ της λίγκας για απαλοιφή του υποβιβασμού ως κύρωση για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες δεν κέρδισε την πλειοψηφία που χρειαζόταν για να εγκριθεί, παρόλα αυτά σήκωσε... πολλή σκόνη.

Σε τι αποσκοπούσε η Ένωση και γιατί έτεινε χείρα βοηθείας στον Παναθηναϊκό, που θα 'ταν ο βασικός ωφελημένος;

Το Contra.gr έψαξε το θέμα, αναζητώντας τους ακριβείς λόγους πίσω από κίνηση... μεγαλοψυχίας των "κιτρινόμαυρων" με απώτερο σκοπό ν' αποτρέψουν τον πιθανό υποβιβασμό του "τριφυλλιού".

Και βρήκε την απάντηση ρωτώντας και γυρνώντας το χρόνο πίσω. Προ 5ετίας, το 2013 δηλαδή, όταν η ΑΕΚ υποβιβαζόταν στη Football League. Διότι ο μοναδικός εκ των τότε ισχυρών του ελληνικού ποδοσφαίρου που ήταν αντίθετος με το γεγονός ήταν ο Παναθηναϊκός. Στην Ένωση αυτό δεν το ξέχασαν, ανταποδίδοντας.

Όλα άρχισαν μετά το παιχνίδι ΑΕΚ - Πανθρακικός, στις 14 Απριλίου του 2013. Τη θυμάστε την εισβολή "κιτρινόμαυρων" οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, έπειτα από το αυτογκόλ - καταδίκη του Μπουγαΐδη; Προφανώς και ναι.

Το ματς εκείνο διεκόπη με τον Τριτσώνη να γράφει τα καθέκαστα στο φύλλο αγώνα, εκμηδενίζοντας κάθε αγωνιστική πιθανότητα σωτηρίας. Δύο ημέρες μετά, ο Γιάννης Αλαφούζος "χτύπησε" μέσω tweet, δίνοντας το... πράσινο στίγμα: " Εάν υποβιβασθεί η κατακρεουργημένη από την διαιτησία ΑΕΚ θα έχει συντελεστεί ένα τεράστιο έγκλημα και η παράγκα θα είναι πάλι νικητής!"

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ TWEET:

Ο χρόνος πέρασε, η ΑΕΚ έφτασε μέχρι τη Γ' Εθνική και αναγεννήθηκε από τις στάχτες της, μα εκείνη η ημέρα δεν ξεχάστηκε από κανέναν. Ούτε η στάση που κράτησε ο Παναθηναϊκός στη δική της τραγωδία.

Μέσω του ρεπορτάζ προκύπτει ότι από το Μαρούσι δεν επιχείρησαν να κάνουν... χάρη στον Αλαφούζο, αλλά μία κίνηση ευθύνης απέναντι στο ποδόσφαιρο, με δεδομένο ότι σ' έναν μεγάλο αντίπαλο του μεγέθους του "τριφυλλιού" αποδεικνύεις ποιος είσαι όταν αυτός έχει πρόβλημα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK