Η ΑΕΚ θα κρατήσει τον Σιμάνσκι με ένα παιχνίδι υψηλού ρίσκου

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε εκ νέου διαπραγμάτευση με την Αχμάτ Γκρόζνκι για τον Νταμιάν Σιμάνσκι ο οποίος παραμένει πιστά 'δικός της'. Αυτό είναι και το δυνατό διαπραγματευτικό ατού της, εκτός αν ο Πολωνός, τη δει αλλιώς...

Ο Νταμιάν Σιμάνσκι με τα κιτρινόμαυρα
Ο Νταμιάν Σιμάνσκι με τα κιτρινόμαυρα EUROKINISSI SPORTS

Η τακτική την οποία η ΑΕΚ επέλεξε να ακολουθήσει με τελικό στόχο την απόκτηση των δικαιωμάτων του Νταμιάν Σιμάνσκι, εμπεριέχει σημαντικό ρίσκο. Από τη στιγμή που το deadline της 15ης Ιουνίου, για την καταβολή οψιόν αγοράς 1,5 εκατ. ευρώ, έληξε με μια νέα διαπραγμάτευση να βρίσκεται σε εξέλιξη, επί της ουσίας η ελληνική ομάδα επέστρεψε στην Αχμάτ Γκρόζνκι το πλεονέκτημα που είχε για να κάνει δικό της τον παίκτη, δίχως να φοβάται την εμπλοκή άλλων ομάδων.

Τέτοιες όντως υπάρχουν. Η πορεία του Σιμάνσκι με την ΑΕΚ έπεισε κι άλλους συλλόγους να ασχοληθούν με την περίπτωσή του, μιλώντας ανοιχτά με την Αχμάτ Γκρόζνι και δείχνοντας διάθεση να πληρώσουν το 1,5 εκατ. ευρώ, το οποίο η Ένωση ζήτησε να επαναδιαπραγματευτεί, πατώντας πάνω στην επιθυμία του ίδιου του Πολωνού να συνεχίσει στην ομάδα που του έδωσε ξανά την ευκαιρία να νιώσει κανονικός ποδοσφαιριστής.

Ο Σιμάνσκι δέθηκε γρήγορα με την Ένωση, του αρέσει η ζωή στην Ελλάδα, τον γοήτευσε ο τρόπος με τον οποίο ο Ίλια Ίβιτς τον προσέγγισε, η προπονητική στάση που τήρησε απέναντί του ο Μάσιμο Καρέρα, τον έπεισε ότι εδώ θα βρει τη βολή του. Κοινώς, ξέφυγε από όλα όσα τον είχαν απογοητεύσει στη Ρωσία, βρίσκοντας εδώ όλα όσα πίστευε ότι θα συναντήσει εκεί. Αυτό είναι και το πιο δυνατό διαπραγματευτικό όπλο της ΑΕΚ για να φέρει τη συμφωνία στα μέτρα της. Κι αν αύριο ο Πολωνός άλλαζε άποψη;

Οι νέοι μνηστήρες και η ζαριά που ο ίδιος ο Σιμάνσκι θα ρίξει

Θα συνιστά ευτύχημα για την Ένωση να τελειώσει άμεσα την υπόθεση του Σιμάνσκι, ώστε αυτή να μην εξελιχθεί σε μια δυσάρεστη ιστορία όπως δηλαδή η πρόσφατη με την οποία σφραγίστηκε το τέλος της σχέσης της με τον Όγκνιεν Βράνιες. Εδώ παίζεται μια ζαριά και τη ρίχνει ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής: αν ο Σιμάνσκι φέρει 'ασσόδυο' με τις εμφανίσεις του στα ματς που μετρούν περισσότερο στη συνέχεια, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο για την ΑΕΚ να φτάσει στο deal που προσδοκά με τη ρωσική ομάδα. Αν όμως φέρει 'εξάρες';

Τα παιχνίδια που έπονται για τα πλέι οφς και το Κύπελλο Ελλάδας, θα δείξουν και τη μεγαλύτερη εικόνα για τον ποδοσφαιριστή, στις ομάδες που τον παρακολουθούν με σκοπό να ασχοληθούν με την περίπτωσή του. Ασφαλώς και σε εκείνες που το έχουν κάνει ήδη, προσεγγίζοντας την Αχμάτ Γκρόζνκι. Αν λοιπόν ο Σιμάνκσι διαπρέψει σε αυτό το δύσκολο κύκλο αγώνων απέναντι σε Άρη (δις), Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, ενδέχεται οι μνηστήρες να πληθύνουν και τα χρήματα προς το σύλλογο που ανήκει αλλά και προς εκείνον, να γίνουν περισσότερα.

Κοντολογίς, όσο η υπόθεσή του παραμένει ανοιχτή, τόσο αυξάνεται και ο κίνδυνος να έρθει η μέρα που ο Σιμάνσκι θα δει τη φάση αλλιώς. Η ημέρα που κάποια άλλη ομάδα ίσως του κάνει 'κλικ', η στιγμή που οι εκπρόσωποί του, έχοντας κάπου κουραστεί και από τα συνεχή παζάρια με την ΑΕΚ, θα του δείξουν έναν άλλο δρόμο, είναι σενάρια υπαρκτά, όχι απίθανα.

Επί της ουσίας, όπως ήρθαν τα πράγματα, η Ένωση επαφίεται στην καλή θέληση του ποδοσφαιριστή να συνεχίσει εδώ και να μην ψαχτεί για οτιδήποτε άλλο. Προς το παρόν, οι αντοχές του Πολωνού παραμένουν αλύγιστες. Όμως άλλες παρόμοιες ποδοσφαιρικές ιστορίες, μας έχουν διδάξει ότι ποτέ δεν μπορείς να είσαι απόλυτος σε μια υπόθεση που ξεκάθαρα στο τέλος, τη λύση θα δώσει το χρήμα.

Να σημειωθεί εδώ ότι η ΑΕΚ κατέθεσε βελτιωμένη πρόταση, ύψους 1,1 εκατ. ευρώ σε 3 ή 4 δόσεις, όπως αποκάλυψε σήμερα το Sport24, η οποία λογικά φέρνει τις δύο πλευρές αρκετά κοντά στην ολοκλήρωση του deal.


News 24/7

24MEDIA NETWORK