Η Αγγλία προκρίθηκε... όχι όμως και ο Ερικσον

Η Αγγλία εξασφάλισε την συμμετοχή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας, ωστόσο ο Σβεν Γκόραν Ερικσον συνεχίζει να απασχολεί τον φίλαθλο κόσμο.

Η Αγγλία προκρίθηκε... όχι όμως και ο Ερικσον

Η Αγγλία εξασφάλισε την συμμετοχή της στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας, ωστόσο ο Σβεν Γκόραν Ερικσον συνεχίζει να απασχολεί τον φίλαθλο κόσμο. Ο Σουηδός τεχνικός έβγαλε εις πέρας την αποστολή του, που δεν ήταν άλλη από την πρόκριση των "λιονταριών" στο Μουντιάλ, ωστόσο συνεχίζει να δέχεται αυστηρή κριτική για τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα.

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιμένουν να ζητούν την απομάκρυνση του Ερικσον από την τεχνική ηγεσία και την πρόσληψη ενός ανθρώπου που θα καταφέρει να αξιοποιήσει σωστά το υλικό και να βάλει τους Αγγλους στον δρόμο των επιτυχιών.

Τις τελευταίες ημέρες, σε ραδιόφωνα, εφημερίδες και τηλεόραση, κυρίαρχο θέμα είναι η Εθνική ομάδα και ο Σβεν Γκόραν Ερικσον. Οπως συμβαίνει και στην Ελλάδα, άπαντες έχουν γνώμη και δη οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές.

Ο Τζακ Τσάρλτον που κέρδισε με την Αγγλία το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1966, τόνισε χαρακτηριστικά: "Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει να μιλάει στους παίκτες. Είναι πολύ ήσυχος για προπονητής. Δεν θα τον ακούσεις να φωνάζει και σηκώνεται όρθιος από τον πάγκο. Πιστεύω πως ο προπονητής πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που πρέπει να φοβάσαι λιγάκι. Πρέπει να λέει ο ίδιος αυτά που έχει να πει στους παίκτες του την ώρα του αγώνα και όχι να βάζει τον ο βοηθό του".

"Πολλοί λένε πως πρέπει να δείξει περισσότερο πάθος. Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος. Αν αρχίσει να φωνάζει και να πετάει πράγματα στους τοίχους είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα τον κατηγορεί πως έχασε τον έλεγχο των πράξεών του".

Μάικλ Οουεν

Από την πλευρά του, ο Αλαν Σίρερ δηλώνει για τον Σουηδό: "Ετσι του αρέσει να κοουτσάρει. Ετσι είναι από τη πρώτη μέρα που ανέλαβε την εθνική Αγγλίας και δεν πρόκειται να αλλάξει. Οπότε οι φίλαθλοι πρέπει να σταματήσουν τα παράπονα. Ενας προπονητής πρέπει να κρίνεται από τα αποτελέσματα. Ο κ.Ερικσον μας πήγε στο Μουντιάλ όπως είχε υποσχεθεί. Ωστόσο βλέπω πως η αυτοπεποίθηση της ομάδας δεν είναι πολύ μεγάλη και φαίνεται στους αγώνες αυτό".

Ο πρώην αμυντικός της Αρσεναλ και της εθνικής Αγγλίας, Λι Ντίξον, υποστηρίζει: "Πιστεύω πως ο κ.Ερικσον έχει χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων. Πρέπει να δουλέψει περισσότερο στις προπονήσεις, κυρίως στο θέμα της ομιλίας προς τους ποδοσφαιριστές".

Ο Σβεν Γκόραν Ερικσον έχει την υποστήριξη των ποδοσφαιριστών και δεν είναι λίγες οι φορές εκείνες που οι παίκτες βγαίνουν και μιλούν υπέρ του προπονητή τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι δηλώσεις του Μάικλ Οουεν: "Πολλοί λένε πως πρέπει να δείξει περισσότερο πάθος. Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος. Το ξέραμε αυτό πριν έρθει στην ομάδα και το διαπιστώσαμε όταν ήρθε. Αν αρχίσει να φωνάζει και να πετάει πράγματα στους τοίχους είμαι σίγουρος πως ο κόσμος θα τον κατηγορεί πως έχασε τον έλεγχο των πράξεών του. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δουλέψεις σε μια ομάδα. Ομως, έτσι δεν μπορούμε να δουλέψουμε σαν σύνολο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK