Η άγνοια για την σορό του Λορένθο Σανθ μαρτυρά τον ισπανικό εφιάλτη

Η σορός του Λορένθο Σανθ επρόκειτο να αποτεφρωθεί στις 24 Μαρτίου. Ωστόσο λόγω... συνωστισμού μεταφέρθηκε. Και η οικογένεια του δεν γνωρίζει τι συνέβη έκτοτε.

Ο Λορένθο Σανθ στην Plaza de Cibeles, εκεί όπου παραδοσιακά γιορτάζουν οι "μαδριδίστας" τους τίτλους της ομάδας τους.
Ο Λορένθο Σανθ στην Plaza de Cibeles, εκεί όπου παραδοσιακά γιορτάζουν οι "μαδριδίστας" τους τίτλους της ομάδας τους.

Η απώλεια του Λορένθο Σανθ έφερε θρήνο στην οικογένεια του, αλλά και σε αυτή της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο πρώην πρόεδρος των 'μερένγκες' ήταν θύμα του κορονοϊού, προσθέτοντας το δικό του όνομα σε έναν μακρύ, θλιβερό κατάλογο ανθρώπων που έχουν χάσει την ζωή τους στην Ισπανία από την επέλαση της πανδημίας του COVID-19. Μόνο που το δράμα των ανθρώπων του Λορένθο Σανθ, του ανθρώπου που έκανε ξανά 'βασίλισσα' την Ρεάλ Μαδρίτης, δεν τελείωσε με τον θάνατο του.

Την Παρασκευή υπήρξε μια πληροφόρηση πως η σορός του Σανθ... χάθηκε, στην μεταφορά της από το ένα νεκροτομείο στο άλλο. Πληροφόρηση που ήταν λανθασμένη, αλλά δεν μετρίαζε την αγωνία της οικογένειας του. Όπως διευκρίνισε ο γιος του, Λορένθο Σανθ Τζούνιορ, η οικογένεια γνώριζε την τοποθεσία της σορού αλλά όχι αν αποτεφρώθηκε...

"Δεν μιλήσαμε για εξαφάνιση του άψυχου σώματος του πατέρα μου. Ξεκαθαρίζω πως το μόνο που είπαμε είναι πως δεν γνωρίζαμε αν αποτεφρώθηκε ή όχι. Μας είπαν πως είναι τέτοια η κατάσταση, που θα μας ειδοποιούσαν. Όχι ότι δεν ξέραμε πού είναι".

Η Ισπανία μέτρησε 769 απώλειες ανθρώπινης ζωής την Παρασκευή, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό νεκρών στους 4858... Η σορός του Λορένθο Σανθ είχε προγραμματιστεί για αποτέφρωση στο κρεματόριο 'San Isidro' στις 24 Μαρτίου. Ωστόσο μεταφέρθηκε στο 'Escorial', περίπου 40 μίλια βορειοδυτικά της Μαδρίτης. Η οικογένεια του ειδοποιήθηκε για την διαδρομή της σορού του εκλιπόντος, αλλά δεν ξέρει τίποτε περισσότερο για τη συνέχεια. Αν αποτεφρώθηκε ή όχι, εξαιτίας του... συνωστισμού πτωμάτων που έχει φέρει ο κορονοϊός στην χώρα της Ιβηρικής.

Μια δραματική κατάσταση στην Ισπανία, που αντιμετωπίζουν κι άλλες οικογένειες. Ενδεικτική της μανίας με την οποία η πανδημία 'χτυπάει' την Ισπανία, που ακολουθεί την Ιταλία στην μακάβρια λίστα με τις χώρες που παρουσιάζουν τις περισσότερες απώλειες από το καταστροφικό πέρασμα του COVID-19.

News 24/7

24MEDIA NETWORK