Η αλήθεια για την αδειοδότηση της ΑΕΚ

Με διευκρινιστική του δήλωση και με αφορμή τηλεοπτικό ρεπορτάζ, ο διευθυντής του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Γιώργος Δημητρίου, ξεκαθαρίζει τι ακριβώς συνέβη με την αδειοδότηση της ΠΑΕ ΑΕΚ το 2011 και το 2012.

Η αλήθεια για την αδειοδότηση της ΑΕΚ

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Δημητρίου:

"Στην τελευταία εκπομπή της ΔΙΚΗΣ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, υπήρξε αναφορά στο θέμα της αδειοδότησης ΠΑΕ με βάση βεβαιώσεις οφειλών ή πλαστών ενημεροτήτων. Πιο συγκεκριμένα, ειπώθηκε ότι το 2011 η ΠΑΕ ΑΕΚ υπέβαλε βεβαίωση οφειλής με σκοπό την αδειοδότηση από την ΕΠΟ και την ΕΕΑ. Καθώς τα παραπάνω ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, οφείλουμε να ενημερώσουμε το φίλαθλο κοινό για τα εξής:

Η αναφερόμενη βεβαίωση οφειλής – όπως προκύπτει από το έγγραφο που παρουσίασε η εκπομπή- εκδόθηκε στις 06.07.2011. Όπως γνωρίζουν άπαντες, η διαδικασία αδειοδότησης ολοκληρώνεται το αργότερο έως την 31η Μαΐου εκάστου έτους σύμφωνα με τις οδηγίες της UEFA. Συνεπώς η εν λόγω βεβαίωση ουδεμία σχέση έχει με την διαδικασία αδειοδότησης της ΠΑΕ ΑΕΚ για την χρονιά 2010-11.

Το πλέον όμως σημαντικό γεγονός είναι ότι οι οφειλές των ΠΑΕ προς ασφαλιστικά ταμεία και φορολογικές αρχές γνωστοποιούνται στην Διεύθυνση Αδειοδότησης με έκθεση Ορκωτού Ελεγκτή, καθώς η εξασφάλιση ενημερότητας ή βεβαίωσης οφειλής δεν συνεπάγεται την μη ύπαρξη ασφαλιστικών ή φορολογικών οφειλών έως 31.12 όπως απαιτείται από τον Κανονισμό.

Για την επόμενη διαδικασία αδειοδότησης (2011-12), η ΠΑΕ ΑΕΚ υπέβαλε την απαραίτητη έκθεση Ορκωτού Ελεγκτή για την χρήση έως 31.12.2011 στις 28 Φεβρουαρίου 2012 στην οποία αναλύονται με απόλυτη σαφήνεια οι οφειλές της ΠΑΕ.

Στους έχοντες ασθενή μνήμη, υπενθυμίζουμε ότι κατόπιν εισήγησης του Διευθυντή του Τμήματος Αδειοδότησης, η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν έλαβε άδεια συμμετοχής τον Μάιο του 2012 με συνέπεια τον αποκλεισμό της από τις διοργανώσεις της UEFA, παρότι τερμάτισε στην 3η θέση του Εθνικού Πρωταθλήματος.

Κλείνοντας, πρέπει να καταστεί σαφές ότι η Διεύθυνση Αδειοδότησης φέρει ευθύνη αποκλειστικά για όσα εισηγείται στα δικαιοδοτικά όργανα αδειοδότησης και όχι για τις αποφάσεις αυτών. Η δε αντικειμενικότητα της κρίσης της έχει επιβεβαιωθεί πολλάκις από την ίδια την UEFA, κατόπιν διεξοδικών ελέγχων στους φακέλους των ΠΑΕ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK