Η αλήθεια για το πόσα είναι τα παιδιά του Μαραντόνα

Αμέσως μετά τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, ένας 19χρονος ζήτησε την εκταφή του 'D10S' για λήψη δείγματος DNA, υποστηρίζοντας πως είναι γιος του. Η προφητική ατάκα της Τζιανίνα και η σπόντα του δικηγόρου του για την Κούβα.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα με την κόρη του Ντάλμα και την πρώην σύζυγο του Κλαούντια Βιγιαφάνιε (αριστερά) πανηγυρίζουν στο τέλος της αναμέτρησης Μπόκα Τζούνιορς - Ουνιόν Μαρακαΐμπο για το Copa Libertadores | 22 Απριλίου 2008 (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα με την κόρη του Ντάλμα και την πρώην σύζυγο του Κλαούντια Βιγιαφάνιε (αριστερά) πανηγυρίζουν στο τέλος της αναμέτρησης Μπόκα Τζούνιορς - Ουνιόν Μαρακαΐμπο για το Copa Libertadores | 22 Απριλίου 2008 AP PHOTO/NATACHA PISARENKO

Καθώς ο ποδοσφαιρικός κόσμος αρχίζει σταδιακά να συνέρχεται από το σοκ που υπέστη στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, όλα δείχνουν πως γύρω από το όνομα του 'D10S' θα γίνεται ντόρος για πολύ καιρό ακόμη. Άλλωστε ο Ντιεγκίτο έζησε μια πολύ έντονη, ταραχώδη προσωπική ζωή, που μοιραία είχε τα συνεπακόλουθα της. Και όπως φαίνεται, αυτά θα συνεχίσουν να έρχονται στην επιφάνεια και μετά τον θάνατο του.

Μπορεί ο 'Pipe de Oro' να παντρεύτηκε μονάχα μια γυναίκα στη ζωή του, την Κλαούντια Βιγιαφάνιε, ωστόσο αυτό ουδόλως τον εμπόδισε να ζήσει διάφορες ερωτικές περιπέτειες με αρκετές συντρόφους. Και το αποτέλεσμα ορισμένες φορές -κανείς δεν μπορεί να είναι ακόμη σίγουρος πόσες ακριβώς- ήταν το θαύμα της σύλληψης. Μπορεί για χρόνια ο Μαραντόνα να αναγνώριζε μονάχα τις κόρες του Ντάλμα και Τζιανίνα, που απέκτησε από τον γάμο του με την Κλαούντια, όμως σταδιακά αναγνώρισε και άλλα από τα παιδιά του.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του στο Buenos Aires, μαζί με την κόρη του, Τζιανίνα | 10 Νοεμβρίου 2001 (AP Photo/Daniel Luna)
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του στο Buenos Aires, μαζί με την κόρη του, Τζιανίνα | 10 Νοεμβρίου 2001 AP PHOTO/DANIEL LUNA

Αμέσως μετά τον θάνατο του, ένας 19χρονος υποστήριξε πως είναι τέκνο του Ντιέγκο Μαραντόνα και ζήτησε εκταφή προκειμένου να γίνει εξέταση DNA που θα αποδεινύει τα λεγόμενα του.

Ο Σαντιάγο Λάρα, περί ου ο λόγος, είχε υποστηρίξει και στο παρελθόν πως είναι γιος του 'D10S'. "Μου είπαν ότι ο πραγματικός πατέρας μου είναι ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο πατέρας μου θα είναι πάντα ο Μαρτσέλο Λάρα, αλλά μου είπαν ότι ο βιολογικός πατέρας μου είναι ο Μαραντόνα. Νομίζω ότι του μοιάζω. Έχω το πρόσωπό, τις μπούκλες, τα πάντα. Κοιτάζω τον Μαρτσέλο και ξέρω ότι δεν μοιάζουμε. Δεν είναι εύκολο να ξυπνάς το πρωί με αυτό το αίσθημα. Το ανακάλυψα όταν πέρασα μπροστά από ένα περίπτερο κοντά στο σπίτι μου σε ηλικία 13 ετών και είδα ένα εξώφυλλο περιοδικού με το πρόσωπο του Μαραντόνα και το δικό μου με πίξελ από κάτω. Σοκαρίστηκα γιατί δεν ήξερα τι έκανα στο περιοδικό. Έτρεξα στο σπίτι και ρώτησα τον Μαρτσέλο τι συνέβαινε και μου εξήγησε τα πάντα. Μου είπε ότι η μητέρα μου ήταν μοντέλο όταν ήταν νέα και μου είπε πως είχε την αίσθηση ότι δεν ήμουν δικός του γιος. Μου είπε ότι είχε ζητήσει τεστ DNA αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ", είχε δηλώσει το 2016.

Ο Σαντιάγο Λάρα έχασε τη μητέρα του το 2006, αλλά είναι αποφασισμένος να αποδείξει τα λεγόμενα του. Σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας, κα. Ρούσενφελντ, στο παρελθόν έχουν ικανοποιηθεί παρόμοια αιτήματα, στην περίπτωση που ήταν απαραίτητο ένα δείγμα DNA. Φυσικά τώρα η κατάσταση περιλαμβάνει το άψυχο σώμα του Ντιέγκο Μαραντόνα και κάτι τέτοιο δεν φαντάζει τόσο εύκολο. Ωστόσο η δικαιοσύνη θα έχει τον τελευταίο λόγο.

Αν ο Σαντιάγο Λάρα δικαιωθεί, θα είναι το 6ο αναγνωρισμένο δια νόμου παιδί του Ντιεγκίτο. Οι κόρες του Ντάλμα και Τζιανίνα από τον γάμο με την Κλαούντια Βιγιαφάνε, ο γιος του Ντιέγκο Τζούνιορ από τη σχέση του με την Ιταλίδα μοντέλο Κριστιάνα Σινιάρα (όταν ο Μαραντόνα έπαιζε στη Νάπολι), μια ακόμη κόρη, η Χάνα, από τη σύντομη περιπέτεια του με την Βαλέρια Σαμπαλάιν και το μικρότερο από τ' αδέρφια Ντιέγκο Φερνάντο, από τη 10ετή σχέση του με την Βερόνικα Οχέδα.

Ο μεγαλύτερος από τους νόμιμους κληρονόμους του είναι ο Ντιέγκο Τζούνιορ, τον οποίο ο 'Pipe de Oro' αναγνώρισε μόλις το 2016! Στο μεταξύ, ο 29χρονος τότε (34 σήμερα) γιος του Ντιεγκίτο είχε αναπτύξει μια καλή επαφή με την Βερόνικα Οχέδα, που προέτρεπε τον Μαραντόνα να χτίσει μια σχέση με το παιδί του. Όταν αυτό συνέβη, για άγνωστο λόγο ο Ντιέγκο Τζούνιορ έκοψε τις επαφές του με την Βερόνικα.

Ο Ντιέγκο Τζούνιορ είναι σήμερα 34 ετών και ο Μαραντόνα τον αναγνώρισε όταν ήταν 29 χρονών. Είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία παιδί του, λίγους μήνες μεγαλύτερος από την Ντάλμα. (AP Photo/Franco Castanò)
Ο Ντιέγκο Τζούνιορ είναι σήμερα 34 ετών και ο Μαραντόνα τον αναγνώρισε όταν ήταν 29 χρονών. Είναι το μεγαλύτερο σε ηλικία παιδί του, λίγους μήνες μεγαλύτερος από την Ντάλμα. AP PHOTO/FRANCO CASTANO

Σε αντίθεση με τ' αδέρφια τους, οι Ντάλμα και Τζιανίνα είχαν πάντα κοντά τους τον πατέρα τους. Βιώνοντας την όμορφη αλλά και την στενάχωρη πλευρά της καθημερινής παρουσίας του στη ζωή τους. Όταν ο Μαραντόνα αναγνώρισε τον Ντιέγκο Τζούνιορ και πήγε στα δικαστήρια με την Κλαούντια Βιγιαφάνιε, η ατμόσφαιρα με τις κόρες του βάρυνε και γρήγορα η σχέση τους ψυχράνθηκε. Αμφότερες υποστήριξαν πως επιχείρησαν πολλές φορές να έρθουν σε επαφή μαζί του, κατηγορώντας τον δικηγόρο του, Ματίας Μόρλα, πως κατάφερε να σαμποτάρει τις προσπάθειες τους. Το 2018 η Ντάλμα ταξίδεψε μέχρι το Ντουμπάι για να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τον πατέρα της και να τον πείσει να παρευρεθεί στο γάμο της, κάτι που ωστόσο τελικά δεν συνέβη.

Αντίθετα με την Ντάλμα, η Τζιανίνα ήταν περισσότερο ανοικτή με τους υπόλοιπους ανθρώπους στη ζωή του Μαραντόνα και μιλούσε με την Βερόνικα Οχέδα προκειμένου να έχει μια επαφή με τον μικρό αδερφό της (Ντιέγκο Φερνάντο). Πήγε μάλιστα στη βάπτιση του και όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, η Τζιανίνα τον επισκέφθηκε για να βεβαιωθεί πως είναι καλά. Ωστόσο όταν ο Μαραντόνα με την Βιγιαφάνιε κατέληξαν στα δικαστηρία, Ντάλμα και Τζιανίνα στάθηκαν στο πλευρό της μητέρας τους.

Η Χάνα είναι η 4η από τα αδέρφια και ο Ντιεγκίτο την αναγνώρισε στα 12 της χρόνια, μετά από δικαστική διαδικασία. Παρά το γεγονός πως του πήρε καιρό, ο 'D1OS' δεν έδωσε απλά το επίθετο του και μέρος της περιουσίας του στη Χάνα αλλά έχτισε μια πολύ συναισθηματική επαφή μαζί της. Η Χάνα δεν μιλάει με την Ντάλμα, την Τζιανίνα ή τον Ντιέγκο Φερνάντο, αλλά διατηρεί μια καλή σχέση με τον Ντιέγκο Τζούνιορ, τον πρεσβύτερο των αδερφών (λίγους μήνες μεγαλύτερος από την Ντάλμα).

Ο μικρότερος της πεντάδας, Ντιέγκο Φερνάντο, είναι σήμερα 7 ετών. Παρά το γεγονός πως ο Μαραντόνα τον 'σύστησε' με καμάρι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, γρήγορα έχασε την επαφή μαζί του. Όταν ο Ντιέγκο Φερνάντο ήταν 5 ετών, είχε να τον δει ή να του μιλήσει για μήνες και η μόνη επικοινωνία με τη μητέρα του παιδιού του, Βερόνικα Οχέδα, γινόταν μέσω του δικηγόρου του, Ματίας Μόρλα. Σήμερα μόνο η Τζιανίνα φέρεται να έχει μια κάποια επαφή με τον μικρό Ντιέγκο Φερνάντο.

Τα πράγματα μοιάζουν πολύ μπερδεμένα ήδη, αλλά η ιστορία δεν σταματάει εδώ... Το 2019 σενάρια θέλουν τον Μαραντόνα να ταξίδεψε στην Κούβα προκειμένου να κάνει κάποια τεστ πατρότητας. Τρία ακόμη παιδιά, οι Χοάνα, Λου και Χαβιελίτο, είναι δικά του σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Ματίας Μόρλα, ο οποίος είχε δηλώσει πως ο 'D10S' ήταν... άτακτος όταν είχε επισκεφθεί την Κούβα για απεξάρτηση από το αλκοόλ και τις ναρκωτιές ουσίες. Επιβεβαιώνοντας τα τρία νέα μέλη της οικογένειας, που συνάντησαν για πρώτη φορά τον πατέρα τους στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο.

"Θα υπάρξουν πολλά 'Μαραντονάκια', πολλά, ακόμη κι αν δεν αρέσει σε κάποιους...", είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Μόρλα. Η κόρη του Τζιανίνα, που υπήρξε παντρεμένη με τον Σέρχιο Αγκουέρο, είχε αστειευτεί λέγοντας "χρειάζονται μόλις τρία παιδιά ακόμη για να φτιάξουμε μια 11άδα. Μπορείς να το κάνεις!"

Με την πάροδο του χρόνου δεν είναι και τόσο απίθανο να αποδειχθεί πως πράγματι ο Ντιεγκίτο τα κατάφερε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK