Η αλήθεια γύρω από τον Ολισαντέμπε

Η αλήθεια γύρω από τον Ολισαντέμπε

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Κριτής
Φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα, ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε βρίσκεται για τα καλά στο επίκεντρο (ή μήπως στο στόχαστρο;) μιας παραφιλολογίας που τον θέλει άλλοτε δυσαρεστημένο, άλλοτε πρόθυμο να αποχωρήσει, με τον ίδιο να υποχρεώνεται συχνά πυκνά να αποκαθιστά την αλήθεια.

Και αυτή τη φορά υπάρχουν αλήθειες και ψέματα στο όλο θέμα που δημιουργήθηκε σχετικά με τον αποκλεισμό του «Μανόλη» από την 18άδα της αναμέτρησης με την Βέρντερ Βρέμης.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες που αγωνίστηκαν απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης ακολούθησαν χαλάρωμα στη προπόνηση της Τετάρτης, με τους υπόλοιπους να προπονούνται κανονικά. Ο Γιάννης Γκούμας αποκόμισε ράμματα μετά τη σύγκρουσή του με τον Ιβάν Κλάσνιτς αλλά δεν τίθεται θέμα απουσίας του από το ματς του Σαββάτου με Καλλιθέα. Εξάλλου, εξέτισε την τιμωρία του και είναι στη διάθεση του προπονητή του ο Ηλίας Κώτσιος. Οι Δημήτρης Παπαδόπουλος και Ζρνταν Άντριτς νιώθουν όλο και καλύτερα αλλά η επιστροφή τους μεταφέρεται για μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος.

Ο Νιγηριανοπολωνός επιθετικός έχει πρόβλημα σε δόντι (φλεγμονή) και μάλιστα ενημέρωσε σχετικά τόσο τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι, όσο και τον γιατρό της ομάδας Γιώργο Βησσαράκη από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η αλήθεια είναι ότι η συμμετοχή του στο προπονητικό πρόγραμμα (δεν ήταν ιδιαίτερης έντασης, όπως άλλωστε συμβαίνει με τις προπονήσεις την παραμονή των αγώνων) δεν βοήθησε τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι να αντιληφθεί την διάσταση του προβλήματος.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, τον εκνευρισμό του Ιταλού τεχνικού, όταν άκουσε τον Ολισαντέμπε να του λέει λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τους Γερμανούς, ότι δεν αισθάνεται πολύ καλά για να ξεκινήσει το παιχνίδι (σ.σ.: δεν ήταν πάντως στα σχέδια του Μαλεζάνι για την αρχική ενδεκάδα), αλλά μπορεί να είναι στον πάγκο αν χρειαστεί να βοηθήσει.

Ο Μαλεζάνι τον απέκλεισε από την αποστολή και μετά το τέλος του παιχνιδιού γνωστοποίησε και τον λόγο του αποκλεισμού στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Την Τετάρτη, όμως, η κατάσταση του Ολισαντέμπε επιδεινώθηκε, αφού ο πονόδοντος του δημιούργησε πρόβλημα και στον προσαγωγό (μυαλγία). Όσο κι αν αυτό ακούγεται περίεργο, υπάρχει προηγούμενη εμπειρία στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, με πρωταγωνιστή τότε τον Μάρκους Μινχ.

Αυτό -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- του στερεί και την δυνατότητα συμμετοχής στο σαββατιάτικο παιχνίδι στην Καλλιθέα, αλλά παράλληλα απαλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις που στο μεταξύ δημιουργήθηκαν. Εξάλλου, ο Μαλεζάνι είχε συνάντηση το απόγευμα της ίδιας ημέρας με τον 25χρονο στράικερ κατά την οποία και δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις.

Θέμα κλήσης του σε απολογία δεν τίθεται υπό τις παρούσες συνθήκες, αλλά δεν αποκλείεται να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες στο γραφείο του μεγαλομετόχου Γιάννη Βαρδινογιάννη, για μία συνολική συζήτηση σχετικά και με τη δήλωσή του μετά το παιχνίδι στη Λιβαδειά, αλλά και δηλώσεις που δημοσιεύτηκαν στην Πολωνία και αργότερα διαψεύστηκαν από τον "Μανόλη".

News 24/7

24MEDIA NETWORK