Η ανάγκη για παραγωγικό κέντρο

Βάσει αριθμών "φτωχή" ήταν φέτος η συνολική επιθετική προσφορά των παικτών του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκαν στη μεσαία γραμμή και αυτό μάλλον θα πρέπει να απασχολήσει τον "Δικέφαλο" την μεταγραφική περίοδο.

Η ανάγκη για παραγωγικό κέντρο

Αν μη τι άλλο είναι σημαντικό μια ομάδα να έχει παίκτες στο κέντρο που εκτός από το να μπορούν να "κρατήσουν" και να κυκλοφορήσουν καλά την μπάλα αλλά και να "χαλούν" το παιχνίδι του αντιπάλου, να έχουν την δυνατότητα να "δώσουν" πολλά στο επιθετικό κομμάτι. Αυτό το τελευταίο ο ΠΑΟΚ δεν το πήρε φέτος από τους ποδοσφαιριστές που είχαν πολλές συμμετοχές αγωνιζόμενοι ως βασικοί στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Αν σταθούμε στους Χέντβιγκες Μαντούρο (ήρθε στον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό της σεζόν), Αλέξανδρο Τζιόλη (αγωνίστηκε μέχρι τα τέλη Γενάρη καθώς μετά μετακόμισε ως δανεικός στην Καισέρισπορ), Κοστίν Λάζαρ, Εργκους Κάτσε και Μπίμπρας Νάτχο (ήρθε στον ΠΑΟΚ στο δεύτερο μισό της σεζόν), διαπιστώνουμε πως η συνολική τους προσφορά επιθετικά ήταν "φτωχή" (σε γκολ και ασίστ). Ατομικά βέβαια ξεχώρισε ο Νάτχο που έδωσε αρκετές ασίστ ενώ πέτυχε τρία γκολ, με το ένα να "έρχεται" μετά από εκτέλεση πέναλτι.

Οι αριθμοί και η "φτωχή" συνολική προσφορά σε γκολ και ασίστ

Ας δούμε την προσφορά τους με αριθμούς... Ο Μαντούρο αγωνίστηκε σε 15 ματς έχοντας τρία γκολ και καμιά ασίστ ενώ ο Τζιόλης έπαιξε σε 30 παιχνίδια σκοράροντας μια φορά και έχοντας μηδέν ασίστ. Ο Λάζαρ είχε 42 συμμετοχές με δύο γκολ και μία ασίστ και ο Κάτσε έπαιξε σε 30 ματς πετυχαίνοντας ένα γκολ ενώ δεν έδωσε καμία ασίστ. Σε ό,τι αφορά τον Νάτχο, αγωνίστηκε σε 20 παιχνίδια, πέτυχε τρία γκολ και έδωσε έξι ασίστ.

Η συνολική επιθετική προσφορά, λοιπόν, των πέντε παικτών δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ικανοποιητική... Κατά την διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, ο ΠΑΟΚ μάλλον θα πρέπει να "κοιτάξει" αρκετά αυτό το θέμα έτσι ώστε την νέα σεζόν να μπορεί να διαθέτει ένα κέντρο παραγωγικό και με επιθετικές αρετές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK