Η ανάλυση της διαιτησίας του ντέρμπι από τον Ηρακλή Τσίκινη

Ο πρώην διεθνής διαιτητής, Ηρακλής Τσίκινης, σχολιάζει στο Contra.gr τη διαιτησία του Γιώργου Κύζα στο ντέρμπι του "Καραϊσκάκης" μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Τι λέει για το πρώτο γκολ των "ερυθρόλευκων"; Δείτε σε VIDEO τα όσα είπε στην εκπομπή Super Ball.

Η ανάλυση της διαιτησίας του ντέρμπι από τον Ηρακλή Τσίκινη

"Συνολικά θεωρώ ότι η διαιτησία του Κύζα ήταν καλή και δεν επηρέασε την εξέλιξη του παιχνιδιού. Σε αυτό βέβαια βοήθησαν και οι παίκτες των δύο ομάδων.

Ο διαιτητής ήταν ψύχραιμος και σοβαρός. Όσον αφορά τον πειθαρχικό τομέα, έκανε κάποια λάθη, για παράδειγμα μία δύο κάρτες, αλλά δεν είναι κάτι το σοβαρό. Οι υποδείξεις των βοηθών γενικότερα ήταν σωστές. Η διαιτησία βοήθησε στο να δούμε ποδόσφαιρο και να μην μιλάμε τόσο για τις διαιτητικές αποφάσεις", ήταν το σχόλιο του πρώην διαιτητή, Ηρακλή Τσίκινη, στο Contra.gr.

Μεγάλη συζήτηση σήκωσε το γκολ του Εστέμπαν Καμπιάσο με το οποίο ο Ολυμπιακός ισοφάρισε τον Παναθηναϊκό σε 1-1 στο 38ο λεπτό του ντέρμπι του "Καραϊσκάκης". Κι αυτό γιατί ενώ ο επόπτης σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ του Ντομίνγκες που βρισκόταν μπροστά από τον Στιλ, ο Γιώργος Κύζας πήρε τη φάση πάνω του και έδειξε σέντρα.

Τι λέει όμως γι' αυτό ο Ηρακλής Τσίκινης;

" Το γκολ είναι κανονικό. Ο παίκτης που είναι οφσάιντ δεν επηρεάζει τη φάση. Δεν κάνει προσπάθεια να πάει προς την μπάλα και δεν βρίσκεται στο οπτικό πεδίο του Στιλ. Είναι αυστηρή η οδηγία τόσο της UEFA όσο και της FIFA τέτοιες φάσεις να μετράνε κανονικά".

Όσο για τη διαιτησία του Κύζα στο πρώτο ημίχρονο ανέφερε: "Εκτός από μια λάθος κίτρινη κάρτα σε παίκτη του Παναθηναϊκού, τα πήγε πολύ καλά. Ήταν σοβαρός και ήθελε να κρατήσει την ηρεμία. Προσπάθησε να μοιράσει το παιχνίδι. Εκτός από κάποια μικρολάθη, σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή διαιτησία".

Δείτε τα όσα είπε ο Ηρακλής Τσίκινης στην εκπομπή Super BALL:

Δείτε το γκολ του Καμπιάσο:

ΔΕΙΤΕ ΤΑ HIGHLIGHTS του ντέρμπι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-1

Ιδού ο κανονισμός για το παθητικό οφσάιντ

Κανονικό ή όχι το γκολ του Ολυμπιακού;

Τα γκολ του ντέρμπι όπως τα μετέδωσε ο Sport24 Radio

News 24/7

24MEDIA NETWORK