Η αναμονή για Ντίας και οι μετρημένες μέρες του Μοράις

H τρέχουσα εβδομάδα είναι αρκετά καθοριστική για την ΑΕΚ τόσο σε μεταγραφικό επίπεδο, όσο και στο θέμα του προπονητή που σιγά-σιγά μπαίνει στην τελική του ευθεία.

Η αναμονή για Ντίας και οι μετρημένες μέρες του Μοράις

Στο μεταγραφικό κομμάτι αλλά και στο θέμα του προπονητή στην ΑΕΚ, υπάρχει έντονη κινητικότητα χωρίς όμως να υπάρχει -τουλάχιστον για την ώρα- κάτι ουσιαστικό. Σε ότι έχει να κάνει με την ενίσχυση της ομάδας, ο Περέιρα Ντίας εξακολουθεί να παραμένει στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας της «Ένωσης» αφού κυριαρχεί η πεποίθηση ότι… φαγώθηκε ο γάιδαρος και έμεινε μόνο η ουρά, προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σε αυτή την ιστορία θετικά ή αρνητικά.

Για την ώρα πάντως υπάρχει μια διαβεβαίωση του μάνατζερ του ποδοσφαιριστή ότι θα εξασφαλίσει και επίσημα την ελευθέρας του ο Αργεντίνος και θα ταξιδέψει το συντομότερο δυνατό στην Αθήνα.

Βέβαια μιλάμε για μια ιστορία που τραβάει αρκετά και είναι λογικό να υπάρχει μικρό καλάθι από άποψη προσδοκιών. Πρώτη εναλλακτική -ή μια εκ των πρώτων εναλλακτικών- των «κιτρινόμαυρων» σε περίπτωση που στραβώσει οριστικά του Ντίας φαίνεται να είναι ο Πέταρ Σκούλετιτς ο οποίος επέστρεψε μετά από μερικά χρόνια στον μεταγραφικό ορίζοντα της ΑΕΚ, ωστόσο αυτή τη φορά υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες απόκτησης σε αντίθεση με την πρώτη φορά.

Σε περίπτωση που χαλάσει του Ντίας και προχωρήσει του Σκούλετιτς, τότε ο Σέρβος θα αποκτηθεί με μορφή δανεισμού από τη Λοκομοτίβ Μόσχας, ωστόσο όλα αυτά μένει να εξακριβωθούν με μεγαλύτερη σαφήνεια τις επόμενες μέρες.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ

Από εκεί και πέρα, εκτός του θέματος της απόκτησης επιθετικού στην ΑΕΚ υπάρχουν σκέψεις απόκτησης αριστερού μπακ. Το ενδιαφέρον και οι προτάσεις στον Τζαβέλλα διαψεύδονται από την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ, όμως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές έχουν γίνει χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα προχωρήσει η περίπτωση.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΑΛΛΑ…

Στην παρούσα φάση -κάτι παραπάνω από- μετέωρος μοιάζει ο Ζοζέ Μοράις ο οποίος είναι αντιληπτό προς κάθε κατεύθυνση πως μένει μέχρι να φύγει. Επειδή η πραγματικότητα στην ΑΕΚ είναι μεταβατική και ρευστή, υπάρχει μια ελπίδα στις τάξεις της διοίκησης να συνεχίσει με νίκες ο Πορτογάλος για να κερδίσουν χρόνο και να μείνει ο ίδιος… υπηρεσιακός του εαυτού του. Σε πιο μακροπρόθεσμο επίπεδο, πάντως, ΑΕΚ και Μοράις δεν έχουν καθόλου μέλλον.

Αν ο Πορτογάλος χάσει στα επόμενα ματς πιθανότατα θα επισπευστεί η κατάσταση, αν κερδίσει «αγοράζει» χρόνο, όμως η συνέχεια της ιστορίας είναι προδιαγεγραμμένη.

Το μόνο που κρατάει τον Μοράις στη θέση του αυτή τη στιγμή είναι ότι η ΑΕΚ δεν έχει πάρει ακόμα την οριστική απόφαση για τον επόμενο και τις προδιαγραφές του. Για το αν θα πάει δηλαδή σε μια μόνιμη κατάσταση στην οποία θα επενδύσει και για του χρόνου ή για το αν θα γίνει μια επιλογή η οποία θα έχει προσωρινό χαρακτήρα. Οι περισσότερες πιθανότητες -τουλάχιστον πριν από μερικές μέρες- ήταν στο πρώτο σενάριο, αλλά στην ΑΕΚ ποτέ δεν γίνεται να λες ποτέ με αποτέλεσμα να αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχεια της ιστορίας. Επαφές με… όλων των ειδών προπονητές, πάντως, υπάρχουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

H συζήτηση για τον Τσιάρτα στην Κ20 και το... κόλλημα

News 24/7

24MEDIA NETWORK