Η ανασκόπηση του γαλλικού πρωταθλήματος

Η Παρί Σεν Ζερμέν ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια Γαλλίας, ενώ κατέκτησε ακόμα δύο τίτλους, το Coupe de la Ligue και το Γαλλικό Super Cup, με την Γκίνγκαμπ να στέφεται Κυπελλούχος Γαλλίας. Ο Μαρσέλο Μπιέλσα επέστρεψε στους πάγκους κι οδηγεί την Μαρσέιγ στην κορυφή της Ligue 1, ενώ ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς για ακόμα μία χρονιά πρωταγωνιστεί εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων και ο Αλεξάντρ Λακαζέτ "σπάει" τα κοντέρ με την εκτελεστική του δεινότητα. Τo Contra.gr σας παρουσιάζει την ανασκόπηση του Γαλλικού πρωταθλήματος.

Η ανασκόπηση του γαλλικού πρωταθλήματος

Τροπαιούχος εις τριπλούν η Παρί Σεν Ζερμέν

Η ανασκόπηση του γαλλικού πρωταθλήματος

Το 2014 ήταν ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για την Παρί Σεν Ζερμέν. Πήρε το πρωτάθλημα Γαλλίας για 2η συνεχόμενη φορά και 4η στην ιστορία της, παρά την προσπάθεια της Μονακό, ενώ πανηγύρισε και τον τίτλο της υπερπρωταθλήτριας, επικρατώντας της Κυπελλούχου Γαλλίας, Γκινγκάμπ με 2-0 στον τελικό του Super Cup, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ της αναμέτρησης.

Επιπλέον, οι Παριζιάνοι κατέκτησαν για 4η φορά το Coupe de la Ligue, νικώντας στον τελικό του "Σταντ Ντε Φρανς" τη Λιόν με 2-1, χάρη σε 2 γκολ του Έντινσον Καβάνι, ενώ για τους "λιονέ", μείωσε ο Αλεξάντρ Λακαζέτ.

Κυπελλούχος Γαλλίας η Γκινγκάμπ

Η ιστορία επαναλήφθηκε για την Γκινγκάμπ, καθώς νίκησε ξανά τη Ρεν στον τελικό του Coupe de France, όπως συνέβη και το 2009 και στέφθηκε για δεύτερη φορά στην ιστορία της Κυπελλούχος Γαλλίας. Τα γκολ πέτυχαν οι Ζόναταν Μάρτινς Περέιρα και Μουσταφά Γιαταμπαρέ.

Ο "Loco" επέστρεψε

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα επέστρεψε στους πάγκους, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Μαρσέιγ. Ο γνωστός -για τις ιδιαίτερες μεθόδους του (δείτε τα VIDEO και θα καταλάβετε)- Αργεντινός προπονητής εντυπωσιάζει τη φετινή χρονιά στο Γαλλικό πρωτάθλημα, καθώς οδηγεί τη Μαρσέιγ στην κορυφή της Ligue 1, αφήνοντας πίσω του τα οικονομικά μεγαθήρια, Παρί Σεν Ζερμέν και Μονακό.

Παράλληλα, δεν δίστασε να τα βάλει με τη διοίκηση των Μασσαλών, καθώς όπως ο ίδιος αποκάλυψε, κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, δεν εισακούστηκε καμία από τις προτάσεις του για ενίσχυση της ομάδας, ενώ παράλληλα αποκτήθηκαν παίκτες, όπως ο Βραζιλιάνος Ντόρια, χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Παρόλα αυτά, η Μαρσέιγ βρίσκεται στην 1η θέση, ενώ ο ίδιος έχει "αναγεννήσει" ποδοσφαιριστές που τα προηγούμενα χρόνια είχαν μείνει στην αφάνεια κι ήταν διαρκώς με το "ένα πόδι" εκτός "Βελοντρόμ", όπως οι Αντρέ Πιερ Ζινιάκ και Ντμιτρί Παγέ.

Το ζήτημα για τη Μαρσέιγ είναι να καταφέρει να παραμείνει ανταγωνιστή ως το τέλος γιατί, όπως σχολίασε και ο Τζόναθαν Γουίλσον, η προϊστορία έχει αποδείξει πως το φινάλε δεν είναι ιδανικό για τις ομάδες του Μαρσέλο Μπιέλσα. Μπορεί να κερδίζουν το χειροκρότημα, αλλά δυστυχώς μόνο αυτό.

Ίμπρα-Κατάμπρα

Ο Ζλάταν Ιμπαχίμοβιτς για ακόμα μία χρονιά ήταν πρωταγωνιστής, τόσο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όσο κι εκτός. Θυμηθείτε μερικές από τις χαρακτηριστικότερες στιγμές του κατά τη διάρκεια της σεζόν:

Το ψαλιδάκι κόντρα στην Μπαστιά

Ο "Ίμπρα" πειράζει τον Καμαρά

Ο πανηγυρισμός... like a boss κόντρα στη Ναντ

Η αντίδραση του μετά από "ποδιά"

Οι καλύτερες στιγμές της σεζόν

Τα... παράξενα του Γαλλικού πρωταθλήματος

Κάθισε σε ζεστό καφέ ο Μπιέλσα!

Βιβλική καταστροφή στο γήπεδο της Μονπελιέ

Η ανασκόπηση του γαλλικού πρωταθλήματος

Αναγκαστική αλλαγή για τη Μαρσέιγ λόγω έλλειψης φανέλας

Η ανασκόπηση του γαλλικού πρωταθλήματος

Κουτουλιά του Μπραντάο στον Τιάγκο Μότα

Κατηγορίες για στημένα στη Ligue 2, σκάνδαλο με μίζες στη Μαρσέιγ

Οι αρχές της Γαλλίας έχουν ήδη αρχίσει έρευνες για ύποπτα αποτελέσματα και διαφθορά σε ποδοσφαιρικούς αγώνες στη δεύτερη κατηγορία της χώρας, με αρκετές συλλήψεις να έχουν πραγματοποιηθεί ήδη.

Την προσοχή της αστυνομίας "ξύπνησε" η υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται ο πρόεδρος της Νιμ, Ζαν Μαρκ Κονράντ και ο μέτοχος της ομάδας, Σερζ Κασπαριάν, οι οποίοι φέρονται να πλήρωσαν για να πάρουν αποτελέσματα κατά την περσινή σεζόν προκειμένου η ομάδα να μην πέσει κατηγορία. Επίσης υπό κράτηση τέθηκαν ο πρόεδρος της Καέν, Ζαν Φρανσουά Φορτέν, αλλά και ο προπονητής της Ντιζόν Ολιβιέ Νταλ'Ογκλιό.

Η ανασκόπηση του γαλλικού πρωταθλήματος

Έπειτα από την αποκάλυψη του συγκεκριμένου σκανδάλου ήρθαν οι συλλήψεις 3 προέδρων της Μαρσέιγ για μίζες στην μεταγραφή του Ζινιάκ, ενώ επίσης συνελήφθη από την αστυνομία και ο γενικός διευθυντής των Μασσαλών, Φιλίπ Περέζ.

Ο Βενσάν Λαμπρούν και οι προκάτοχοι του στην προεδρική θέση της Μαρσέιγ, Πάπε Ντιούφ (2004-2009) και Ζαν Κλοντ Ντασιέρ (2009-2011) συνελήφθησαν και κρατούνται επίσης λόγω της ανάμειξης τους στην πολύκροτη μεταγραφή του Αντρέ Πιέρ Ζινιάκ. Ο Λαμπρούν κατηγορείται πως έλαβε παρανόμως μεγάλα ποσά από τη μετακίνηση του παίκτη από την Τουλούζ το 2010.

Η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ενώ αναμένεται να αποκαλυφθούν ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που δρούσε η οργάνωση.

Λακαζέτ... on fire!

O Αλεξάντρ Λακαζέτ είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής χρονιάς για τη Λιόν και ίσως ο σημαντικότερες λόγος που οι "Λιονέ" βρίσκονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας πίσω από την πρωτοπόρο Μαρσέιγ. Ο 24χρονος Γάλλος επιθετικός είναι ο πρώτος σκόρερ στο Σαμπιονά με 17 γκολ, μπροστά από παίκτες όπως ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς, ο Έντινσον Καβάνι της Παρί Σεν Ζερμέν κι ο Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ της Μαρσέιγ.

Ο Λακαζέτ έχει σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο εφέτος και αυτήν την περίοδο θεωρείται ο πιο φορμαρισμένος φορ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.

Δείτε τα κατορθώματά του:

News 24/7

24MEDIA NETWORK