Η ανασκόπηση του γερμανικού πρωταθλήματος

Η Μπάγερν Μονάχου έκανε επίδειξη δύναμης καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς, κατακτώντας το πρωτάθλημα και το κύπελλο Γερμανίας. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ παρά το γεγονός πως ξεκίνησε με το "δεξί" την χρονιά, κερδίζοντας το Super Cup, πραγματοποιεί μία κάκιστη πορεία στο γερμανικό πρωτάθλημα, βρισκόμενη στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Ο Μάνουελ Νόιερ "κλέβει" τις εντυπώσεις με τον τρόπο παιχνιδιού του, ο Χακάν Τσαλχανόγλου κερδίζει το βραβείο για το "γκολ της χρονιάς", ενώ ο Άαρον Χαντ το χειροκρότημα για την απίστευτη κίνηση fair play. Το Contra.gr σας παρουσιάζει την ανασκόπηση του Γερμανικού πρωταθλήματος.

Η ανασκόπηση του γερμανικού πρωταθλήματος

Νταμπλ η Μπάγερν Μονάχου

Η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε το 24ο πρωτάθλημα Γερμανίας, εφτά αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Bundesliga, ενώ πήρε και το Κύπελλο Γερμανίας, επικρατώντας με 2-0 στην παράταση (0-0 κ.α) της "μισητής" αντιπάλου, Μπορούσια Ντόρτμουντ, με σκόρερ τους Τόμας Μίλερ και Άριεν Ρόμπεν. Οι Βαυαροί πραγματοποίησαν μία τρομερή χρονιά, χωρίς να αφήσουν περιθώρια στους υπόλοιπους διεκδικητές να απειλήσουν την πρωτοκαθεδρία τους σε κανένα σημείο της σεζόν.

Το Super Cup στην Ντόρτμουντ

Από τη στιγμή που η Μπάγερν κατέκτησε το νταμπλ, το Super Cup διεξήχθη, σύμφωνα με τους κανονισμούς, με τους Βαυαρούς να αντιμετωπίζουν την δευτεραθλήτρια Ντόρτμουντ. Η Μπορούσια δεν άφησε την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να χαρεί... το τρεμπλ, καθώς επικράτησε με 2-0, παίρνοντας ρεβάνς για την ήττα στον τελικό Κυπέλλου. Σκόρερ για τους Βεστφαλούς ήταν οι Χένρικ Μχιταριάν και Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Το "ναυάγιο" των Βεστφαλών

Παρά το γεγονός πως η χρονιά ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, αφού η Μπορούσια Ντόρτμουντ κέρδισε το Super Cup απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου, εντούτοις τα πράγματα δεν κύλησαν όπως θα περίμενε ο Γιούργκεν Κλοπ. Η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου πραγματοποιεί μία κάκιστη χρονιά, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην ζώνη του... υποβιβασμού, ισόβαθμη στην τελευταία θέση με την Φράιμπουργκ. Μετά το πέρας του πρώτου γύρου η Ντόρτμουντ έχει μαζέψει μόλις 15 βαθμούς, έχοντας 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 10 ήττες, ενώ έχει δεχθεί 26 κι έχει πετύχει 18 γκολ.

Η ανασκόπηση του γερμανικού πρωταθλήματος

Ο Γιούργκεν Κλοπ δεν μπορεί να βρει λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα, ενώ η έλλειψη του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος μετακόμισε το καλοκαίρι στην "μισητή" αντίπαλο, Μπάγερν Μονάχου, είναι εμφανής. Παράλληλα, τη φετινή χρονιά οι Βεστφαλοί αντιμετωπίζουν τρομερά προβλήματα στον αμυντικό τομέα, ενώ είναι κι άτυχοι, καθώς έχουν πληγεί από σοβαρούς τραυματισμούς βασικών στελεχών. Το Contra.gr άλλωστε είχε αναλύσει διεξοδικά τους λόγους που η Μπορούσια βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση, ενώ αν δεν υπάρξει ένα γερό "ηλεκτροσόκ" το προσεχές διάστημα είναι πιθανό η ομάδα να βρεθεί σε... επικίνδυνα μονοπάτια.

Η "τρελή" πορεία της Άουγκσμπουργκ

Η ανασκόπηση του γερμανικού πρωταθλήματος

Η Άουγκσμπουργκ έχει εκπλήξει τη φετινή χρονιά, με την εξαιρετική πορεία που πραγματοποιεί στο γερμανικό πρωτάθλημα. Βρίσκεται στην 6η θέση της Bundesliga, με 9 νίκες και 8 ήττες σε 17 αγώνες, με την έδρα να αποτελεί το "ατού" της, έχοντας κερδίσει τις 6 από τις 8 αναμετρήσεις που έδωσε.

Ο προπονητής της ομάδας, Μάρκους Βάιντσιρλ, θεωρείται το "next big thing" του γερμανικού ποδοσφαίρου, ενώ ήδη έχουν υπάρξει συγκρίσεις με τον Γιούργκεν Κλοπ. Ο 40χρονος "θαυματοποιός", όπως τον χαρακτήρισε η γερμανική εφημερίδα "Welt", έχει καταφέρει να μετατρέψει μία ομάδα που κάθε καλοκαίρι πάλευε για την παραμονή της, σε πρωταγωνίστρια και διεκδικήτρια ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Το "γκολ της χρονιάς" ο Τσαλχανόγλου

Ο Χακάν Τσαλχανόγλου, ο οποίος μεταγράφηκε το περασμένο καλοκαίρι από το Αμβούργο στην Λεβερκούζεν, πέτυχε, κατά γενική ομολογία, το ωραιότερο γκολ της χρονιάς στο γερμανικό πρωτάθλημα, με την φανέλα της πρώτης κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ο 20χρονος Τούρκος διεθνής έστησε την μπάλα στον κύκλο της σέντρας και απέναντί του είχε μόνο την εστία του Ρόμαν Βάιντενφελερ, αφού κανείς εκ των παικτών της Μπορούσια δεν ήθελε να στηθεί στο τείχος. Πήρε φόρα και σούταρε με δύναμη και φάλτσα, με συνέπεια να μπερδέψει τον έμπειρο Γερμανό τερματοφύλακα και να χριστεί σκόρερ.

Το απίστευτο fair play του Χαντ

Ο Άαρον Χαντ κέρδισε πέναλτι στην αναμέτρηση της Βέρντερ με τη Νυρεμβέργη, όμως αντί να πανηγυρίσει, πήγε στον διαιτητή και του είπε να ανακαλέσει την απόφασή του καθώς δεν είχε ανατραπεί από τον αντίπαλό του.

Οι παίκτες της Νυρεμβέργης που αρχικά είχαν πέσει πάνω στον διαιτητή και διαμαρτύρονταν, στη συνέχεια αποθέωσαν τον μεσοεπιθετικό της Βέρντερ για την τιμιότητά του. Εν τέλει η ομάδα της Βρέμης επικράτησε της αντιπάλου της με 2-0, χωρίς να χρειαστεί το πέναλτι του Χαντ για να τα καταφέρει.

Στη φυλακή ο Ούλι Χένες

Ο πρώην, πλέον, πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες, τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 3,5 ετών, καθώς αποδείχθηκε πως είχε διαπράξει φοροδιαφυγή ύψους 27.200.000 ευρώ.

FILE - In this April 27, 2009 file picture Manager Uli Hoeness of Bayern Muenchen addresses the media during a news conference  in Munich, Germany. Hoeness was quoted over the weekend as telling the weekly Focus that he reported himself to authorities regarding a Swiss account after originally hoping to resolve the matter under the planned tax deal. (AP Photo/Miguel Villagran, Pool, File)
FILE - In this April 27, 2009 file picture Manager Uli Hoeness of Bayern Muenchen addresses the media during a news conference in Munich, Germany. Hoeness was quoted over the weekend as telling the weekly Focus that he reported himself to authorities regarding a Swiss account after originally hoping to resolve the matter under the planned tax deal. (AP Photo/Miguel Villagran, Pool, File) AP

Ο πρωταθλητής Ευρώπης με τους Βαυαρούς και κόσμου με την εθνική Γερμανίας το 1974 δεν έπεισε το δικαστήριο ότι ομολόγησε οικειοθελώς τη φοροδιαφυγή του το 2013, ώστε να απολαύσει τα προνόμια του νόμου περί "εθελοντικής αποκάλυψης" που αντικαθιστά ποινές φυλάκισης με πρόστιμο 6% επί του ποσού της φοροδιαφυγής, με αποτέλεσμα ο δικαστής να του επιβάλει την ανωτέρω ποινή.

Ο Χένες αποφάσισε τελικά να μην ασκήσει έφεση κι έτσι ανακοίνωσε, όπως αναμενόταν, την παραίτησή του από την προεδρία της Μπάγερν Μονάχου και μπήκε στην φυλακή τον περασμένο Ιούνιο, όπου και βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Οι Έλληνες της Γερμανίας

Η χρονιά δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμεναν οι Έλληνες παίκτες στο γερμανικό πρωτάθλημα. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος αποτελεί βασικό στέλεχος της Μπορούσια Ντόρτμουντ, όμως έχει "χαθεί" στη γενικότερη μετριότητα των Βεστφαλών, οι οποίοι πραγματοποιούν μία κάκιστη σεζόν με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο Στέφανος Καπίνο δεν έχει καταφέρει να πείσει τον προπονητή του στην Μάιντς πως μπορεί να αποτελέσει τον βασικό γκολκίπερ της ομάδας, με αποτέλεσμα να μετράει μηδέν συμμετοχές. Το ίδιο ισχύει και για τον έτερο Έλληνα τερματοφύλακα, Γιάννη Γκέλιο, ο οποίος δεν έχει επίσημη συμμετοχή με την πρώτη ομάδα, αλλά είναι βασικός με την Κ-21, μετρώντας 18 συμμετοχές.

Ο Κώστας Σταφυλίδης δεν έπεισε τους ανθρώπους της Λεβερκούζεν πως μπορεί να έχει θέση τη φετινή σεζόν στο ρόστερ της ομάδας, με αποτέλεσμα να δοθεί δανεικός στη Φούλαμ για να πάρει εμπειρίες.

Το βραβείο του "άτυχου της χρονιάς" κερδίζει χωρίς δεύτερη σκέψη ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Ο Έλληνας αμυντικός έμεινε για μεγάλο μέρος της προηγούμενη αγωνιστικής περιόδου εκτός δράσης, λόγω τραυματισμού. Τη φετινή σεζόν δόθηκε δανεικός από τη Σάλκε στην Μπάγερ Λεβερκούζεν με στόχο να βρει και πάλι τα πατήματα του, αλλά ο ένας τραυματισμός διαδέχεται τον άλλον, με αποτέλεσμα να μετράει μόλις 7 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και 2 γκολ.

Τέλος, οι εκπρόσωποί μας στην Zweiteliga, Στέλιος Μαλεζάς, Κώστας Φορτούνης και Γιάννης Γιαννιώτας δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα, με συνέπεια ο πρώτος να μείνει ελεύθερος και να επιστρέψει στην Ελλάδα και τον Παναιτωλικό, ο δεύτερος να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό και ο τρίτος να δοθεί δανεικός στον Αστέρα Τρίπολης.

Τα... περίεργα της Bundesliga

Έστειλε τον κάμεραμαν στο νοσοκομείο!

Το απίστευτο αυτογκόλ του Κράμερ

Οι απίστευτες εξομολογήσεις του Κλοπ

Ήρωας ο τερματοφύλακας με ασίστ στο 95'

Οι πιο ξεκαρδιστικές στιγμές

Οι προπονήσεις του Γκουαρδιόλα

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, όπως και οι περισσότεροι πετυχημένοι προπονητές, στηρίζει μεγάλο κομμάτι των επιτυχιών στον τομέα της προπόνησης. Οι ποδοσφαιριστές της Μπάγερν για να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο το επιθυμητό αποτέλεσμα πραγματοποιούν αρκετά απαιτητικές προπονήσεις, τις οποίες όμως ο Ισπανός προπονητής προσπαθεί να μετατρέψει σε διασκεδαστικές προκειμένου να δώσει μεγαλύτερο κίνητρο στους παίκτες. Μέχρι στιγμής δείχνει να τα καταφέρνει εξαιρετικά. Δείτε μερικές από τις τεχνικές που χρησιμοποιεί:

Ο Νόιερ ως... λίμπερο

Ο Μάνουελ Νόιερ έχει προκαλέσει το θαυμασμό του φίλαθλου κόσμου, καθώς έχει περάσει σε άλλο... επίπεδο τη θέση του τερματοφύλακα. Ο Γερμανός γκολκίπερ έχει εντυπωσιάζει με την ικανότητά του με την μπάλα στα πόδια, με αποτέλεσμα αρκετές φορές να βγαίνει μακριά από την περιοχή του είτε με τα πόδια είτε με το κεφάλι για να "καθαρίσει" επικίνδυνες επιθέσεις μπροστά από τα καρέ της Μπάγερν Μονάχου, θυμίζοντας... λίμπερο. Άλλωστε, η γενικότερη εξαιρετική παρουσία τη φετινή χρονιά τόσο με τους Βαυαρούς όσο και με την εθνική Γερμανίας είχε ως αποτέλεσμα να αποτελεί έναν εκ των τριών υποψηφίων για τη "Χρυσή Μπάλα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK