Η Άντερλεχτ δεν θέλει να είναι άλλο το κορόιδο στην υπόθεση Βράνιες

Το καλοκαίρι του 2018 η Άντερλεχτ πλήρωσε 3,4 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ για τον Βράνιες και έκτοτε βλέπει ουσιαστικά τον Βόσνιο να αγωνίζεται με τα κιτρινόμαυρα. Έτσι οι Βέλγοι έχουν αποφασίσει πως αυτή τη φορά δεν θα κάνουν εύκολη την πιθανότητα νέας συνεργασίας ανάμεσα στην Ένωση και τον 31χρονο στόπερ.

Κοντά στην επιστροφή του, μια ακόμη, στην ΑΕΚ είναι ο Βόσνιος στόπερ Όγκνιεν Βράνιες.
EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ και ο Όγκνιεν Βράνιες επιθυμούν μια ακόμη συνεργασία. Μεταξύ τους (και μεταξύ μας), το έχουν κανονίσει. Η Άντερλεχτ είναι το εμπόδιο. Και αποφασισμένη αυτή τη φορά να παίξει... hardball. Τουλάχιστον έτσι επικοινωνεί.

Ας τα πάρουμε όμως λίγο από την αρχή για να βάλουμε σε μια σειρά τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα. Το καλοκαίρι του 2018, ΑΕΚ και Άντερλεχτ συμφώνησαν για την μεταγραφή του Βόσνιου στόπερ στα 3,4 εκατ. ευρώ (τα οποία ξόφλησε η βελγική ομάδα το καλοκαίρι του 2019).

Την τελευταία διετία που ο παίκτης ανήκει στην Άντερλεχτ έχει αγωνιστεί εκεί μισή σεζόν. Το υπόλοιπο διάστημα ο Βράνιες έπαιξε στην ΑΕΚ, με την Ένωση να μην πληρώνει ενοίκιο στους Βέλγους παρά μόνο το μισό συμβόλαιο του παίκτη. Η συμφωνία του Βόσνιου στόπερ με την Άντερλεχτ προβλέπει ετήσια αποζημίωση 900 χιλιάδων ευρώ, με την ΑΕΚ να καλύπτει τις 450 χιλιάδες για να έχει τον παίκτη δικό της, έστω ως δανεικό.

Για τους 'κιτρινόμαυρους' το deal μοιάζει -και είναι- εξαιρετικό. Σκεφτείτε πως ουσιαστικά η ΑΕΚ εισέπραξε 3,4 εκατ. ευρώ και είχε τον παίκτη στο ρόστερ της! Ωστόσο η Άντερλεχτ ήταν ξεκάθαρα ζημιωμένη σε αυτή τη διετία. Το κορόιδο της υπόθεσης. Έτσι τώρα οι Βέλγοι αποφάσισαν να τηρήσουν μια σκληρή διαπραγματευτική στάση.

Λένε ότι δεν πρόκειται να αφήσουν τον παίκτη ελεύθερο, καθώς, αντιλαμβανόμενοι την πρόθεση της ΑΕΚ να συνεργαστεί ξανά μαζί του και την εν κρυπτώ συμφωνία μεταξύ τους, απαιτούν πλέον να αποκομίσουν οικονομικά οφέλη. Κάτι που ουσιαστικά έχει 'ομολογήσει' ο τεχνικός διευθυντής της Άντερλεχτ.

Ο Βράνιες έχει ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο με την βελγική ομάδα, η οποία δεν σκοπεύει πλέον να διευκολύνει ούτε τον ίδιο, ούτε την ΑΕΚ. Αντιθέτως, λέει ότι θα το τραβήξει όσο μπορεί, ακόμη και ως το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, με σκοπό να πιέσει την Ένωση για μια συμφωνία που πλέον θα είναι -ως ένα βαθμό- συμφέρουσα και για την ίδια.

Σημαντική παράμετρος: Οι 'κιτρινόμαυροι' επί της ουσίας τα έχουν βρει με τον Βράνιες, που θα υπογράψει τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές 600 χιλιάδων ευρώ (μαζί με τα μπόνους), από τη στιγμή που θα μείνει ελεύθερος από την Άντερλεχτ. Οι Βέλγοι ωστόσο έχουν αντιληφθεί την πρόθεση τόσο της ΑΕΚ, όσο και του παίκτη και δεν επιθυμούν να έχουν πλέον ρόλο... κομπάρσου στην υπόθεση. Από τη στιγμή που ο Βόσνιος είναι περιουσιακό τους στοιχείο έχουν το πάνω χέρι και θα επιχειρήσουν αυτή τη φορά να το εκμεταλλευτούν. Εκτός αν ο Βράνιες τους χαρίσει το 1,8 εκατ. ευρώ που έχει λαμβάνει την επόμενη διετία, για να μείνει ελεύθερος.

Κάπου εδώ μπαίνει ο παράγοντας ανάγκη για την Ένωση. Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Σβάρνας και ο νεαρός Λάτσι είναι οι τέσσερις εν δυνάμει στόπερ της ΑΕΚ, που όμως είναι ξεκάθαρο πως ψάχνει για βασικό παίκτη που θα αγωνιστεί στο πλάι του Ουκρανού. Ιδανικά θα τον ήθελε το συντομότερο δυνατό. Τόσο για να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο σύνολο από το ξεκίνημα της προετοιμασίας, όσο και για να τον έχει διαθέσιμο στον τελικό του Κυπέλλου στις 30 Αυγούστου (εάν και εφόσον...).

Αναμένεται λοιπόν μια σκληρή παρτίδα πόκερ. Η ΑΕΚ έχει μαζί της τον παίκτη, η Άντερλεχτ θέλει να κερδίσει κάτι από αυτόν. Ο Βράνιες σίγουρα θα κληθεί να... παίξει μπάλα στην υπόθεση, πιέζοντας καταστάσεις. Οι Βέλγοι από την πλευρά τους θα παίξουν το χαρτί του χρόνου. Και ίσως το κλειδί της κατάληξης να είναι η διάθεση ή μη της Ένωσης να περιμένει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK