Η αντιπάθεια (;) Μανέ - Σαλάχ δεν χωρά και τους δύο στο 'Anfield'

Πολλά ενδεχομένως να αλλάξουν το καλοκαίρι στο στρατόπεδο της Λίβερπουλ. Ένα από αυτά είναι και η τριάδα της επίθεσης. Μαζί με τον Φιρμίνο θα μείνει ένας εκ των Σαλάχ ή Μανέ. Στο αισιόδοξο σενάριο.

Μανέ και Σαλάχ στην διάρκεια της προθέρμανσης πριν την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο 'Anfield', στις 2 Ιανουαρίου 2020. (AP Photo/Jon Super)
Μανέ και Σαλάχ στην διάρκεια της προθέρμανσης πριν την αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο 'Anfield', στις 2 Ιανουαρίου 2020. AP PHOTO/JON SUPER

Η Λίβερπουλ κάνει έναν υγιεινό περίπατο στην φετινή Premier League και μονάχα τα μαθηματικά την χωρίζουν από την κατάκτηση του τίτλου, για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια. Ακόμη και η εντός έδρας ήττα στη ρεβάνς με την Ατλέτικο Μαδρίτης, που σήμανε τον αποκλεισμό από το Champions League, δεν είναι ικανή εξέλιξη για να μετριάσει την χαρά των 'κόκκινων'.

Ωστόσο το καλοκαίρι ίσως κρύβει μπόλικη αγωνία για τους φίλους της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ. Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Κις, πρώην παρουσιαστή του Sky Sports και νυν του BeIN Sports, στο παρασκήνιο της φετινής επιτυχίας δεν είναι όλα ρόδινα στο στρατόπεδο της Λίβερπουλ. Και η αποκάλυψη του αυτή έχει να κάνει με την σχέση Σαλάχ - Μανέ.

"Δεν είναι απλά πως δεν έχουν πολλά πολλά μεταξύ τους. Είναι χειρότερο. Αντιπαθούν ο ένας τον άλλον. Και οι δύο θα ήταν πολύ πιο χαρούμενοι αν αγωνίζονταν σε μια ομάδα όπου δεν υπήρχε ο άλλος. Θα πουλήσει η Λίβερπουλ έναν και θα κρατήσει έναν; Σε έναν ιδανικό κόσμο, ναι. Αλλά πιστεύω πως αμφότεροι μπορεί να αποχωρήσουν το καλοκαίρι. Η Μπαρτσελόνα θα δοκιμάσει τις αντοχές της Λίβερπουλ για τον Μανέ. Τι άλλο θα μπορούσε να πετύχει στην Λίβερπουλ;

Το ίδιο θα σκεφτεί και ο Σαλάχ αν η Ρεάλ καταθέσει τελικά πρόταση. Η Λίβερπουλ θα χρειαστεί να πάει σε... πόλεμο για να τους κρατήσει. Δεν μιλάμε για τον Χέντερσον, τον Ρόμπερτσον ή τον Μίλνερ. Σαλάχ, Μανέ, Φαν Ντάικ είναι μια διαφορετική ιστορία. Το πρόβλημα είναι έτοιμο να εμφανιστεί. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν για μια δεκαετή επιτυχία της Λίβερπουλ; Όχι πολλές, αν έχω δίκιο", έγραψε ο Κις στο προσωπικό του blog.

Ο Τζον Όλντριντζ, ένας παίκτης - θρύλος των 'κόκκινων', έσπευσε να διαψεύσει τους παραπάνω ισχυρισμούς. Η αλήθεια είναι πως δεν επικαλέστηκε γνώση του θέματος, αλλά την προσωπική του πίστη. "Είμαι σίγουρος, όσο πιστεύω είναι και οι άνθρωποι που παρακολουθούν την Λίβερπουλ σε σταθερή βάση, πως δεν υπάρχει αλήθεια πίσω από αυτούς τους ισχυρισμούς. Νομίζω πως το βλέπουμε στον αγωνιστικό χώρο όλη την σεζόν, όπου φτιάχνει γκολ ο ένας για τον άλλον. Αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη".

Μανέ και Σαλάχ πράγματι είχαν περάσει μια περίοδο με ψύχρα στις σχέσεις τους, με αφορμή μια πάσα που δεν έδωσε ο Αιγύπτιος στον Σενεγαλέζο σε ένα ματς με την Μπέρνλι στις αρχές της σεζόν. Ο Μανέ είχε ερωτηθεί σχετικά με το θέμα τον περασμένο Οκτώβρη, υποστηρίζοντας πως η όλη υπόθεση ανήκει στο παρελθόν.

Ο Κις μπορεί να μην είναι ρεπόρτερ, ωστόσο έχοντας εργαστεί σε Sky Sports και BeIN Sports , είναι δεδομένο πως έχει έναν κύκλο υψηλών γνωριμιών από όπου αντλεί τις πληροφορίες του. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις του Μανέ με τον Σαλάχ, η Λίβερπουλ δεδομένα θα δεχτεί το πρέσινγκ μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης για τους δύο παίκτες. Και όχι μόνο αυτούς. Το καλοκαίρι, σε κάθε περίπτωση, αναμένεται 'καυτό' μεταγραφικά για τους 'κόκκινους'.

Θα κατακτήσει το νταμπλ ο Ολυμπιακός; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK