Η αντισυναδελφική απαίτηση του Mπενζεμά κατά του Βινίσιους Jr

Kάμερα 'έπιασε' τον Καρίμ Μπενζεμά να λέει στον Φερλάν Μεντί πως ο Βινίσιους παίζει εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, με την επιστροφή από το 0-2 στο 2-2 του ματς με την Γκλάντμπαχ να γίνεται απουσία του Βραζιλιάνου. Τυχαίο;

Μέχρι πρότινος ο Μπενζεμά ήταν για τον Βινίσιους αυτός που τον βοήθησε περισσότερο από όλους, στη Ρεάλ. Από την Τρίτη 27/10 είναι εκείνος που ζήτησε να μην τον παίζουν οι συμπαίκτες του.
Μέχρι πρότινος ο Μπενζεμά ήταν για τον Βινίσιους αυτός που τον βοήθησε περισσότερο από όλους, στη Ρεάλ. Από την Τρίτη 27/10 είναι εκείνος που ζήτησε να μην τον παίζουν οι συμπαίκτες του. AP PHOTO/PETER DEJONG

Η Ρεάλ Μαδρίτης πρόσθεσε άλλο ένα παιχνίδι στη λίστα με αυτά που κάτι πήγε λάθος και δεν ήλθε το επιθυμητό αποτέλεσμα, την Τρίτη 27/10, όταν αντιμετώπισε την Γκλάντμπαχ. Το 2-2 ήταν το σκορ που έμεινε στον πίνακα. Είχε προηγηθεί η ήττα από την Σαχτάρ, στην πρεμιέρα του UEFA Champions League. Μεσολάβησε η νίκη (3-1) επί της Μπαρτσελόνα, στο πρώτο Clásico της σεζόν 2020-21, στo Camp Nou.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν βρήκε πως το αποτέλεσμα του τελευταίου ματς ήταν ΟΚ. “Παίξαμε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, αν το δείτε στο σύνολο του. Το πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερο του δεύτερου. Κάτι έλειπε, γιατί στο τέλος δεν σκοράραμε το γκολ της νίκης. Αλλά πρέπει να είμαστε υπερήφανοι, γιατί δεν ήταν εύκολο” αν σκεφτείς ότι βρέθηκε στο 0-2 πριν ισοφαρίσει.

Στο δεύτερο μισό, όταν ήμασταν πίσω στο σκορ, συνεχίσαμε να πιστεύουμε στο πλάνο μας”, πρόσθεσε ο 'Ζιζού', με τους παίκτες του να δείχνουν ένα υποτυπώδες δείγμα πειθαρχίας, αφότου βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο. Κάποιοι έκριναν πως η μετάλλαξη ήταν αλληλένδετη με την αντικατάσταση του Βινίσιους Τζούνιορ, από τον Εντέν Αζάρ, στο 70ο λεπτό. “Στο τέλος της ημέρας, πρέπει να εστιάσουμε στην πειθαρχία μας και στο γεγονός ότι πιστεύαμε στην ανατροπή. Δείξαμε τον χαρακτήρα που έχει η ομάδα και αν παίζουμε έτσι, μπορούμε να επιτύχουμε σημαντικά πράγματα” κατέληξε ο κόουτς.

Tι έγινε όμως, μεταξύ του Καρίμ Μπενζεμά και του Βινίσιους Jr.

Μέχρι την Τρίτη ο Καρίμ Μπενζεμά ήταν για τον Βινίσιους "ο τύπος που μου έδινε συμβουλές και με βοηθούσε, από την πρώτη μου μέρα στην ομάδα. Έχει κάνει ό,τι υπήρχε για να με καλωσορίσει. Είναι πάνω από 30, αλλά μαζί με τον Ράμος είναι αυτοί που δουλεύουν πιο σκληρά από όλους στις προπονήσεις. Είναι πολύ ιδιαίτερος. Έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ από όλους. Είναι ο πιο ταλαντούχος παίκτης της Ρεάλ. Βρίσκεται πάντα τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα πιο μπροστά από όλους". Τουλάχιστον, αυτά είχε πει τον Μάρτιο στο Four Four Two ο τύπος για τον οποίον η Ρεάλ έδωσε 45.000.000 ευρώ στη Φλαμένγκο το 2017 -όταν ήταν μόλις 16 χρόνων.

Το Νοέμβρη του 2018, οπότε ο Βινίσιους φορούσε ακόμα 'σιδεράκια' είχε γίνει απανωτά πρωτοσέλιδα, με τα media να τον χρίζουν διάδοχο του Ρονάλντο (του 'φαινομένου'). Υπ' όψιν, ακόμα δεν είχε σκοράρει.

Fast forward στην τελευταία αγωνιστική του UEFA Champions League, κάμερα 'έπιασε' συζήτηση που είχαν οι Μπενζεμά και Φερλάν Μεντί, στη φυσούνα. Σύμφωνα με τις φήμες ο πρώτος είπε στον δεύτερο να μη δίνει την μπάλα στον Βινίσιους “γιατί είναι εκτός ελέγχου. Κάνει ό,τι θέλει. Ορκίζομαι στη ζωή της μητέρα μου. Παίζει εναντίον μας".

Λίγες μέρες νωρίτερα (στο Clásico), ήταν ο Ίσκο που είχε 'συλληφθεί' από κάμερα να παραπονιέται για το χρόνο που του έδινε ο Ζιντάν. Ο Μαρσέλο ξέσπασε σε γέλια και ο Λούκα Μόντριτς αρκέστηκε σε ένα χαμόγελο.

Το Oh My Goal δεν θέλει να ξεχνάς πως ο Μπενζεμά είναι ' main man' του Ζιντάν και αν ο KB9 έχει πρόβλημα με τον Βραζιλιάνο, αυτός δύσκολα θα δει προκοπή (δηλαδή, χρόνο συμμετοχής). Επιπροσθέτως, ο Βέλγος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά 80 μέρες απουσίας (με μυικό τραυματισμό στο δεξί πόδι) και έχει όλα τα κίνητρα του κόσμου να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί, για να πάρει πίσω τη θέση του. Πόσο μάλλον, αν σκεφτείς ότι είχε ήδη 213 αποχής (έχασε 32 ματς) με τραυματισμούς, από τότε που τον αγόρασε η Ρεάλ από την Τσέλσι (για 100.000.000 ευρώ, στις 7/6 του 2019). Γενικότερα, δεν θα τον έλεγες επιρρεπή.

Τα media της Ισπανίας υποδέχθηκαν με ανοιχτές τις αγκάλες τον Βέλγο και λίγες γραμμές πιο κάτω περνούσαν από γενιές δεκατέσσερις τον Βινίσιους. Η 'As' έγραψε πως "ο Βραζιλιάνος έχει τη διάθεση και την επιθυμία να δημιουργεί πάντα προβλήματα στην επίθεση, αλλά είναι ανακριβής σε όλους τους τομείς. Δίνει διαρκώς λόγους στον Ζιντάν, να τον έχει στον πάγκο”.

News 24/7

24MEDIA NETWORK