Η απάντηση του Κλοπ για τον κορονοϊό θα έπρεπε να είναι μεταδοτική

Με τον προπονητή της Λίβερπουλ η οποιαδήποτε συζήτηση θ' αφορά μονάχα ποδοσφαιρικά θέματα. Τελεία και παύλα. Αν έχει άποψη, την κρατά για τον εαυτό του.

Ο Γιούργκεν Κλοπ αρνείται να κάνει τον γιατρό και να πει τη γνώμη του για τον κορονοϊό
Ο Γιούργκεν Κλοπ αρνείται να κάνει τον γιατρό και να πει τη γνώμη του για τον κορονοϊό AP PHOTO/JON SUPER

Οι κατεθυντήριες γραμμές των ειδικών για την πρόληψη, την προστασία και τη αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού είναι συγκεκριμένες και συμπυκνώνονται στις παρακάτω επτά:

✔ Σχολαστικό πλύσιμο χεριών με σαπούνι ή αλκοολούχο διάλυμα.

✔ Κάλυψη του στόματος σε περίπτωση φταρνίσματος ή βήχα.

✔ Απόρριψη χαρτομάντηλου αμέσως μετά τη χρήση.

-✔ Αποφυγή κοντινών επαφών με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα ίωσης (βήχας, φτάρνισμα, πυρετός)

✔ Αποφυγή επαφής των χεριών με μάτια, στόμα ή μύτη.

✔ Αναζήτηση ιατρικής βοήθειας, σε περίπτωση πυρετού ή δυσκολίας στην αναπνοή.

✔ Αποχή από την εργασία και ενδεχομένως απομόνωση σε περίπτωση πρόσληψης του ιού.

Ούτε οι χειρουργικές μάσκες είναι αναγκαίες για όσους δεν νοσούν, καθώς δεν προστατεύουν, πόσο μάλλον η προληπτική λήψη φαρμάκων άνευ συνταγής. Ούτε φυσικά συνίσταται πανικός, ο οποίος οδηγεί στην υιοθέτηση πρακτικών που δεν συνάδουν με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας επί μιας ασθένειας που ναι μεν το πρώτο δίμηνο του 2020 εξαπλώνεται ραγδαία, αλλά την ίδια ώρα έχει πλήξει, κατά κύριο λόγο, τις ευπαθείς ομάδες του παγκόσμιου πληθυσμού.

Αν αμφισβητείς την επάρκεια του γιατρού που συμβουλεύτηκες πρώτα, ρώτα έναν άλλον. Απευθύνσου και σε τρίτον. Μάζεψε γνώμες από επιστήμονες και μόνο. Μην ενεργείς αυτοβούλως και μην εμπιστεύεσαι άκριτα οτιδήποτε ακούς από 'δω κι από 'κει. Κυρίως μην μπεις καν στον κόπο να ρωτήσεις τον Γιούργκεν Κλοπ τη γνώμη του. Αν φοβάται για τον εαυτό του και τους ποδοσφαιριστές της Λίβερπουλ. Τι σκέφτεται. Πώς αντιδρά στον κίνδυνο που απειλεί να στερήσει από την ομάδα του αυτό που της λείπει 30 χρόνια.

"Αυτό που δεν μου αρέσει στη ζωή είναι πως για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα έχει σημασία η γνώμη ενός προπονητή. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Αν σας ρωτήσω, είστε ακριβώς στην ίδια θέση με μένα. Οπότε δεν είναι σημαντικό τι λένε οι διάσημοι άνθρωποι. Οφείλουμε να μιλάμε για πράγματα με το σωστό τρόπο. Όχι οι άνθρωποι χωρίς γνώση, όπως εγώ. Θα μιλήσουν αυτοί που έχουν γνώση του αντικειμένου και θα πουν στους άλλους να κάνουν αυτό, το άλλο και όλα θα πάνε καλά ή όχι. Δεν θα το πουν οι προπονητές του ποδοσφαίρου. Πολιτική, κορονοϊός. Γιατί εγώ; Φοράω ένα καπέλο του μπέιζμπολ και έχω ξυριστεί άσχημα", ήταν η αιχμηρά κάθετη απάντηση που έδωσε ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ, εξαντλώντας τη δύναμη που του προσφέρει η θέση του για ν' αλλάξει τον κόσμο.

Δεν είναι 'ιός'. Είναι μήνυμα που θα πρέπει να μεταδοθεί οπωσδήποτε από έναν υπερβολικά έντιμο άνδρα.

***

Σε ποια χώρα θα καταλήξει το Europa League; Ισπανία ή Γερμανία; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK