Η αποκάλυψη του Ζιλμπέρτο για τις συμβουλές του Βενγκέρ

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα χαρακτήρισε πρόκληση για εκείνον το ότι ανέλαβε τεχνικός διευθυντής στον Παναθηναϊκό και παραδέχτηκε ότι μίλησε με τον Αρσέν Βενγκέρ για να πάρει συμβουλές.

Η αποκάλυψη του Ζιλμπέρτο για τις συμβουλές του Βενγκέρ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Είναι μια μεγάλη πρόκληση να είμαι τεχνικός διευθυντής. Είναι η πρώτη φορά που ανέλαβα ένα τέτοιο ρόλο και πρέπει γρήγορα να καταλάβεις πως εξελίσσονται όλα.

Πήγα στον σύλλογο στο τέλος της περσινής σεζόν και δεν γνώρισα τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και έδωσα την καλύτερη μου υποστήριξη ώστε να βρω τους κατάλληλους παίκτες και την ισορροπία στην ομάδα.

Υπάρχουν πολλές προκλήσεις στον σύλλογο και πρέπει σιγά-σιγά να τις ξεπερνάς αλλά το απολαμβάνω μέχρι στιγμής".

Μίλησα με τον Αρσέν για κάποια πράγματα και μίλησα πολλές φορές με τον Ντέιβιντ Ντιν. Είμαστε καλοί φίλοι και ελπίζω ότι θα έρθει να δει ένα παιχνίδι μας γρήγορα.

Μίλησα και με άλλους φίλους που έχω στην δουλειά και σιγά-σιγά ξεκινάω να φέρνω κάποιες νέες ιδέες στο κλαμπ απ' την εμπειρία που είχαν σαν παίκτης και πράγματα που μου έλειπαν σαν παίκτης και θέλω να γεμίσω αυτό το κενό στον σύλλογο", τόνισε για τους πρώτους του μήνες στον Παναθηναϊκό ο Βραζιλιάνος πρώην άσος, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην ιστοσελίδα "goal.com" και η οποιά τιτλοφορείται "υπάρχει ένας άνθρωπος πίσω από κάθε ποδοφαιριστή".

Στην ίδια συνέντευξη ο τεχνικός διευθυντής των "πρασίνων" μίλησε επίσης:

Για το αν θα ήθελε να γίνει προπονητής όπως οι Ανρί, Λιούνμπεργκ;

"Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχω αισθανθεί ότι θα ήθελα να είμαι προπονητής. Αν θες να γίνεις προπονητής πρέπει να έχεις αυτό το συναίσθημα και να ζεις για αυτό. Πρέπει να καταλάβεις ότι η δουλειά του τεχνικού διευθυντή είναι μια δουλειά πλήρους απασχόλησης και η πίεση είναι εντελώς διαφορετική και σε κάποια μέρη το να είσαι προπονητής δεν είναι εύκολο, πολλοί προπονητές απολύονται πολύ εύκολα σε όλο τον κόσμο. Κάποια στιγμή θα κάνω τα μαθήματα για να πάρω τα πτυχία μου επειδή θέλω να καταλάβω καλύτερα τι είναι πίσω από το πρόσωπο του προπονητή. Τι πρέπει να μάθει για να γίνει επιτυχημένος".

Για ενδεχόμενη επιστροφή στην Άρσεναλ;

"Ποτέ δεν ξέρεις. Όλοι γνωρίζουν ότι η Άρσεναλ είναι ένα κλαμπ το οποίο είναι βαθιά μέσα στην καρδιά μου και για το οποίο τρέφω μεγάλη αγάπη και εκτίμηση. Το πιο σημαντικό κομμάτι τώρα είναι να μην συγκεντρωθώ σε αυτό αλλά να συγκεντρωθώ στο να κάνω καλά την δουλειά μου και να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Αν η ομάδα πετύχει τους στόχους της σημαίνει ότι όλοι έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας. Κάθε μέρα όταν ξυπνάω σκέφτομαι πως μπορώ να βελτιώσω τον σύλλογο, τι μπορώ να κάνω για να βελτιώσω τον εαυτό μου και τι μπορώ να κάνω ώστε να γίνουν οι υπηρεσίες του συλλόγου καλύτερες. Αυτή είναι η καθημερινή μου πρόκληση. Μερικές φορές είναι μια μοναχική δουλειά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK