Η αρχή το ήμισυ του παντός

Την Τρίτη (13/09) αρχίζει η καινούργια "περιπέτεια" των εκπροσώπων μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ρόζενμποργκ, ενώ 24 ώρες αργότερα ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την Ουντινέζε. Το contra.gr "ξεσκόνισε" το αρχείο του και σας θυμίζει μερικές από τις παλαιότερες πρεμιέρες των δύο "αιωνίων" στη διοργάνωση

Η αρχή το ήμισυ του παντός
Την Τρίτη (13/09) αρχίζει η καινούργια "περιπέτεια" των εκπροσώπων μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Ρόζενμποργκ, ενώ 24 ώρες αργότερα ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται από την Ουντινέζε. Το contra.gr "ξεσκόνισε" το αρχείο του και σας θυμίζει μερικές από τις παλαιότερες πρεμιέρες των δύο "αιωνίων" στη διοργάνωση.

Περίοδος 1997-98

«Το σουτ από το Γιαννακόπουλο... γκοοοοολ!»

Ολυμπιακός-Πόρτο 1-0

Ο Ολυμπιακός κάνει επίσημη πρεμιέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ και μαζί του ντεμπουτάρει στη διοργάνωση μία ολόκληρη γενιά παικτών που τα επόμενα χρόνια θα φάει με το κουτάλι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Γεωργάτος (και οι τρεις με μαλλιά ακόμα), Ανατολάκης, Αμανατίδης και…σία θα πάρουν για πρώτη φορά γεύση σεντονιού στο παιχνίδι κόντρα στην Πόρτο σε ένα κατάμεστο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός θα νικήσει 1-0 και το εκπληκτικό γκολ του Στέλιου Γιαννακόπουλου θα περάσει στην ιστορία. Ακόμα παίζει ο ΣΠΟΡ FM το σποτάκι με τον Αλέξη Σπυρόπουλο να «φτύνει» τις φωνητικές του χορδές στο μικρόφωνο. «Ιβιτς ανοίγει καταπληκτικά το παιχνίδι από την άλλη πλευρά, το σουτ από το Γιαννακόπουλο γκοοοοοολ: Ονειρώδες γκολ από το Στέλιο Γιαννακόπουλο!» Πραγματικά ονειρώδες, καθώς ο Στέλιος σούταρε από το Θεό με την μπάλα να αναπηδά μπροστά του και με τον Γεωργάτο να ουρλιάζει να του δώσει την μπάλα. Αμα έχεις ρέντα όμως...


Περίοδος 1998-99

Θρίαμβος στη σκιά των Rolling Stones

Παναθηναϊκός-Διναμό Κιέβου 2-1

Εκείνο το Σεμπτέμβρη το όνειρο χιλιάδων φίλων του Rock στην Ελλάδα έγινε πραγματικότητα καθώς ο Μικ Τζάκερ και η παρέα του (οι Rolling Stones για τους μη μυημένους) ήρθαν στην Ελλάδα για μία και μοναδική συναυλία στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ο Παναθηναϊκός, που εκείνη την ημέρα υποδεχόταν την Διναμό Κιέβου στη πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, αναγκάστηκε να μετακομίσει λίγα χιλιόμετρα και να στεγαστεί προσωρινά στο «Νίκος Γκούμας» (ο Γρανίτσας δεν είχε προλάβει να το γκρεμίσει ακόμα). Η ομάδα του Βαλερί Λομπανόφσκι φάνταζε εμπόδιο ανυπέρβλητο για τον Παναθηναϊκό. Η νεανική παρέα των Σεβτσένκο και Ρεμπρόφ με τις χιλιάδες κινήσεις μέσα στο γήπεδο έκρυψε το τόπι στο πρώτο ημίχρονο αλλά ευτυχώς πέτυχε μόνο ένα γκολ. Ουδείς περίμενε δυναμική αντίδραση του Παναθηναϊκού στην επανάληψη αλλά ο Βασίλης Δανιήλ ανακάτεψε την τράπουλα και έφερε τα πάνω κάτω. Ο Μπλεντάρ Κόλα αποτέλεσε άσο στο μανίκι του Καβαλιώτη τεχνικού, έκανε σμπαράλια την ουκρανική άμυνα και με δύο κεφαλιές των Μίκλαντ(!)και Λυμπερόπουλου το παιχνίδι γύρισε. Κεφαλιά του Μίκλαντ! Ακόμα και τώρα σαν ανέκδοτο ακούγεται. Και όμως έγινε εκείνο το βράδυ.


Περίοδος 1999-00

H βραδιά του μάγου

Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης 3-3

To καλοκαίρι του 1999 ο Σωκράτης Κόκκαλης αποφάσισε να κάνει την υπέρβαση φέρνοντας στον Πειραιά δύο μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Ο Τζιοβάνι Σίλβα Ντε Ολιβέιρα από την Μπαρτσελόνα και ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς από την Πόρτο κατέφθασαν για να οδηγήσουν με ασφάλεια στα ευρωπαϊκά λιμάνια το κόκκινο καράβι. Το παιχνίδι με την Ρεάλ στο ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν το απόλυτο κρασ-τεστ για τον Ολυμπιακό. Ο Τζιοβάνι, πρωταθλητής Ισπανίας με την Μπαρτσελόνα τότε, έριξε το σύνθημα: «Νίκη, με δικά μου γκολ.» Η νίκη δεν ήρθε αλλά ο «Ζίο» εκείνο το βράδυ ήταν να τον πιεις στο ποτήρι. Ανοιξε το σκορ, ισοφάρισε σε 2-2 και έκανε τους αμυντικούς της Ρεάλ να κουτουλάνε. Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Ζάχοβιτς κάνοντας με μία πιρουέτα το 3-2. Το ότι η Ρεάλ πήρε τελικά το πόντο (3-3) δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Η βραδιά θα μείνει βαθιά χαραγμένη στις μνήμες όλων αυτών που αγαπούν πραγματικά το καλό ποδόσφαιρο.


Περίοδος 2001-02

Τρομοκρατία... πράσινου χρώματος

Σάλκε-Παναθηναϊκός 0-2

Η βραδιά εκείνη (11 Σεμπτεβρίου) κανονικά δεν θα έπρεπε να περιέχει καθόλου ποδόσφαιρου. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού 3000 και πλέον άτομα βρήκαν το θάνατο στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης αφού κάποιοι αφελείς νόμισαν ότι αν χτυπούσαν την καρδιά της Αμερικής θα έκαναν επίδειξη δύναμης. Η UEFA, μετά από διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων, αποφάσισε να γίνουν κανονικά τα ματς εκείνης της ημέρας. Οπότε και ο Παναθηναϊκός θα έπαιρνε θέση στο υπερηχητικό «Αουφ Σάλκε Αρίνα» για να αντιμετωπίσει τη Σάλκε. Αφού επί 60 και βάλε αγωνιστικά πλάνα ο αείμνηστος Γιάννης Κυράστας περίμενε επί ματαίω τους Γερμανούς να κάνουν καμία ευκαιρία της προκοπής, έριξε στον αγώνα τον Γκόραν Βλάοβιτς. Ο Κροάτης τρομοκράτησε τον κόσμο με ένα …πονηρό φάουλ κάνοντας το 0-1 και ο Μπασινάς ολοκλήρωσε το χτύπημα λίγο αργότερα διαμορφώνοντας το τελικό 0-2. Συνοπτικές διαδικασίες και «αουφίτεζεν» στις εξέδρες από το ελληνικό κοινό.


Περίοδος 2002-03

Τα "καυτά εξάσφαιρα" της Ριζούπολης

Ολυμπιακός-Λεβερκούζεν 6-2

Σε ένα σκηνικό φτωχό (Γήπεδο Ριζούπολης) που καμία σχέση δεν είχε με το αστραφτερό Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός έγραψε μία από τις πιο χρυσές σελίδες της ευρωπαϊκής ιστορίας του. Εξι γκολ στην κορυφαία διοργάνωση δεν πετυχαίνεις κάθε μέρα, πόσο μάλλον όταν έχεις να αντιμετωπίσεις την περσινή φιναλίστ του θεσμού Μπάγερ Λεβερκούζεν. Και όμως ο Ολυμπιακός του Τάκη Λεμονή το κατόρθωσε. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, ο πρωταθλητής Ελλάδας σκόρπισε στους έξι ανέμους τους Γερμανούς με τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς να στήνει το δικό του πάρτι στη γερμανική άμυνα και να σκοράρει χαλαρά τρεις φορές. Ποιος θα φανταζόταν μετά από εκείνο το παιχνίδι ότι ο Ολυμπιακός θα δεχόταν με κάτω τα χέρια 3 γκολ από την Μακάμπι και μάλιστα σε κυπριακό έδαφος; Ο θρίαμβος από τη συντριβή δεν απέχουν παρά ελάχιστα.


Περίοδος 2004-05

Τάγκο με τον «Εκι»

Παναθηναϊκός-Ρόζενμποργκ 2-1

Τα γεγονότα είναι πρόσφατα, οπότε δεν θα σας ζαλίσουμε με περιττές αναφορές. Από το παιχνίδι αυτό που από πλευράς ποιότητας δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, κρατάμε τα δύο υπέροχα γκολ του Εζέκιελ Γκονζάλες στο ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και αν το πρώτο είχε και μία δόση τύχης καθώς η μπάλα στρώθηκε τυχαία μπροστά του, στο δεύτερο ο "Εκι" δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας. Ξερό αριστερό σουτ στο «γάμα» της νορβηγικής εστίας και ο γάμος σχόλασε νωρίς στην Λεωφόρο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK