Η Άρσεναλ 'σβήνει' τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα

Μετά τη νίκη-πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα, ο Ολυμπιακός πίστευε πως θα συνεχίσει στους 32 του Europa League. Μετά την κλήρωση της Δευτέρας, τον περιμένει μια νοκ-άουτ μάχη επιπέδου Champions League. Οι 'ερυθρόλευκοι' καλούνται για ένα θαύμα απέναντι στην Άρσεναλ, έχοντας ενδιάμεσα και τον... βραχνά της Τούμπας.

Ο Ελ Αραμπί πανηγυρίζει με τον Ελαμπντελαουί το τέρμα που πέτυχε για λογαριασμό του Ολυμπιακού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, χάρη στο οποίο οι 'ερυθρόλευκοι' προκρίθηκαν στην φάση των 32 του Europa League, ως τρίτοι από το Group B του Champions League (11/12/2019)
Ο Ελ Αραμπί πανηγυρίζει με τον Ελαμπντελαουί το τέρμα που πέτυχε για λογαριασμό του Ολυμπιακού κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, χάρη στο οποίο οι 'ερυθρόλευκοι' προκρίθηκαν στην φάση των 32 του Europa League, ως τρίτοι από το Group B του Champions League (11/12/2019) EUROKINISSI

Η τύχη δεν χαμογέλασε στον Ολυμπιακό στην κλήρωση της Δευτέρας (16/12) στη Νιόν. Οι 'ερυθρόλευκοι' θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την Άρσεναλ στην φάση των 32 του Europa League, με την πρώτη αναμέτρηση να διεξάγεται στις 20 Φεβρουαρίου στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' και η ρεβάνς στις 27 του ίδιου μήνα στο 'Emirates'. Οι 'ερυθρόλευκοι' χρειάστηκαν μια νίκη - θρίλερ επί του Ερυθρού Αστέρα στο Φάληρο την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League προκειμένου να πάρουν την 3η θέση και να συνεχίσουν ευρωπαϊκά. Ωστόσο δεν... απαλλάχθηκαν από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αφού η 'μονομαχία' με τους Λονδρέζους μόνο παιχνίδι Europa League δεν είναι για τον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του. Αν συνυπολογίσει κανείς πως τα δύο ματς με την Άρσεναλ είναι ακριβώς πριν και μετά από αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (24/2/2020), τότε γίνεται κατανοητός ο υπέρτατος βαθμός δυσκολίας της αποστολής του Ολυμπιακού.

Μια Άρσεναλ που αυτή την εποχή έχει τα δικά της ζόρια. Ο Ουνάι Έμερι δεν έμελλε να μακροημερεύσει ως ο πρώτος προπονητής της μετά Αρσέν Βενγκέρ εποχής. Επί της ουσίας, ο Ισπανός τεχνικός -πολυνίκης της διοργάνωσης του Europa League- δεν κατάφερε ποτέ να περάσει ολοκληρωτικά την φιλοσοφία του στους 'κανονιέρηδες'. Ο Φρέντι Λιούνγκμπεργκ, με... ολίγη από Αρσέν Βενγκέρ, είναι ο άνθρωπος που κλήθηκε να κάτσει στον πάγκο σαν μεταβατική λύση καθώς η Άρσεναλ συνεχίζει να ψάχνει για τον επόμενο προπονητή της. Τα τελευταία νέα από το Νησί θέλουν την διοίκηση των Λονδρέζων να καταλήγει στην λύση του Μικέλ Αρτέτα - άλλοτε αρχηγού της Άρσεναλ και νυν βοηθού του Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μάντσεστερ Σίτι. Το κακό μαντάτο της κλήρωσης δεν σταματά για τον Ολυμπιακό στο όνομα της φημισμένης αντιπάλου του, αλλά εκτείνεται ως το γεγονός της προβληματικής παρουσίας της στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Αν και μέχρι τον Φλεβάρη πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει, δεν αποκλείεται η μοναδική διέξοδος της Άρσεναλ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο να αποδειχθεί το Europa League. Οι Λονδρέζοι μετά από 17 αγωνιστικές στην Premier League είναι μόλις στην 9η θέση με 22 βαθμούς. Στο -7 από την τετράδα και στο -4 από την 5η θέση που οδηγεί στο Europa League. Έχουν από πάνω τους τρεις ομάδες (Μάντσεστερ Γ. 25, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 25, Γουλβς 24) και ισοβαθμούν με άλλες δύο (Νιούκαστλ και Κρίσταλ Πάλας που έχει και ένα ματς λιγότερο). Εφόσον η βαθμολογική της θέση δεν διορθωθεί τους επόμενους δύο μήνες και πολύ περισσότερο αν απειλείται σοβαρά η παρουσία στα ευρωπαϊκά Κύπελλα της επόμενης σεζόν, τότε είναι πολύ πιθανό το σενάριο που θα σπρώξει την Άρσεναλ να ρίξει όλο το βάρος στην διάκριση μέσω του Europa League.

Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του μια τεράστια πρόκληση. Ωστόσο ρεαλιστικά είναι το αουτσάιντερ. Ο παράγοντας που θα αυξήσει τις πιθανότητες του να κάνει την έκπληξη ή θα τις... μηδενίσει, είναι η διάθεση. Η εβδομάδα των αναμετρήσεων με την Άρσεναλ έχει ενδιάμεσα το πιο δυνατό -θεωρητικά- παιχνίδι που έχει να δώσει η ομάδα του Πειραιά στην κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος. Αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Και με δεδομένο πως από το στρατόπεδο των 'ερυθρολεύκων' τονίζεται διαρκώς πως η κατάκτηση της Super League είναι ο Νο1 στόχος της σεζόν, μοιάζει πραγματικά με αδύνατη η αποστολή του Ολυμπιακού στους '32' του Europa League.

Για την ώρα, οι 'ερυθρόλευκοι' βρίσκονται στην 1η θέση της βαθμολογίας με συγκάτοικο τον ΠΑΟΚ, ωστόσο μετράνε απώλειες σημαντικών παικτών που προστίθενται σε αυτές των Φορτούνη, Χριστοδουλόπουλου. Οι δύο τελευταίοι βρίσκονται σε διαδικασία επανόδου, με τον Λάζαρο έτοιμο ήδη να μπει σταδιακά στην αγωνιστική δράση. Ο Βαλμπουενά ταλαιπωρείται εσχάτως από μυικά προβλήματα και ο Γκιλιέρμε έπεσε θύμα ενός 'εγκληματικού' τάκλιν στην Τρίπολη, που θα τον αφήσει εκτός για ένα μήνα τουλάχιστον. Ίσως η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου να αποκαλύψει κάποιες από τις σκέψεις του Ολυμπιακού για το υπόλοιπο της σεζόν...

Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των 32 του Europa League:

Γουλβς - Εσπανιόλ

Σπόρτινγκ - Μπασακσεχίρ

Χετάφε - Άγιαξ

Λεβερκούζεν - Πόρτο

Κοπεγχάγη - Σέλτικ

ΑΠΟΕΛ - Βασιλεία

Κλουζ - Σεβίλλη

Ολυμπιακός - Άρσεναλ

Άλκμααρ - Λίντσερ

Μπριζ - Γιουνάιτεντ

Λουντογκόρετς - Ίντερ

Άιντραχτ - Σάλτσμπουργκ

Σαχτάρ - Μπενφίκα

Βόλφσμπουργκ - Μάλμε

Ρέιντζερς - Μπράγκα

Τι αλλαγές πρέπει να κάνει για το Europa League ο Ολυμπιακός; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK