Η Άρσεναλ του Αρτέτα δεν φοβήθηκε τους Big-6 και ξεπέρασε σε νίκες τους "Invincibles" του Βενγκέρ

Συνήθως τέτοια επιτεύγματα δίνουν πρωτάθλημα, ωστόσο η ομάδα του Γκουαρντιόλα δεν θα πέσει εύκολα.

Arsenal's head coach Mikel Arteta lifts the trophy after the FA Cup final soccer match between Arsenal and Chelsea at Wembley stadium in London, England, Saturday, Aug.1, 2020. (Catherine Ivill/Pool via AP)
(Catherine Ivill/Pool via AP) AP

Πριν από λίγα χρόνια δεν θα το πίστευε κανείς, όμως πλέον η Άρσεναλ κατάφερε να παραμείνει αήττητη απέναντι στους Big-6 της Premier League. και μάλιστα βρίσκεται πολύ κοντά στην διεκδίκηση για το πρωτάθλημα. Το μόνο πρόβλημα της Άρσεναλ -με το οποίο ταυτίζεται και η Λίβερπουλ- είναι πως η ομάδα του Γκουαρντιόλα δεν έχει κανένα θέμα να... χαλάσει το γιορτινό κλίμα.

Στα ντέρμπι της φετινής σεζόν, οι "Κανονιέρηδες" μετρούν 6 νίκες και 4 ισοπαλίες σε 10 αγώνες, γεγονός που της επέτρεψε να πιάσει συνολικά στο πρωτάθλημα τις 27 νίκες ξεπερνώντας έτσι το ρεκόρ των των ""Invincibles"" του Βενγκέρ (26). Η ομάδα του Αρτέτα σε όλους τους τομείς έχει δει κατακόρυφη βελτίωση και όμως αυτό μπορεί να μην αποδειχτεί αρκετό προκειμένου να σηκώσει το πολυπόθητο τρόπαιο.

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει δείξει σημάδια επιβράδυνσης και πλέον απομένουν μόνο 2 αγωνιστικές των "Πολιτών" ούτως ώστε να μαθευτεί ο πρωταθλητής. Ο ερχόμενος αγώνας με την Τότεναμ θα κρίνει εν πολλοίς την έκβαση του πρωταθλήματος, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που αισθάνονται μία αδικία.

Η Άρσεναλ μετά από πολλά χρόνια αγγίζει τα "χρυσά" στάνταρ της ιστορίας της στο αγωνιστικό κομμάτι και όμως μπορεί εν τέλει να αρκεστεί στην 2η θέση, η οποία ελάχιστη σημασία έχει στο βιβλίο της ιστορίας και όλα αυτά εξαιτίας της εξαιρετικής μεν, αλλά "ευκατάστατης' δε Σίτι. Το πρωτάθλημα και η ευρωπαϊκή διάκριση είναι οι στόχοι του Αρτέτα προκειμένου να μετουσιώσει την απίστευτη βελτίωση σε μία νέα "χρυσή επόχή" η οποία θα φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Διαβάστε περισσότερα

Απίστευτο! Παίκτης στην Ρουμανία έβαζε να αγωνίζεται στην θέση του ο δίδυμος αδελφός του

Πέρασε μίσος χρόνος και μετά από 7 τραυματισμούς ο άλλοτε καλύτερος μπακ της Premier League δήλωσε

News 24/7

24MEDIA NETWORK