Η Άρσεναλ τρόμαξε την Premier League για τον λάθος λόγο

Δεν το κάνει πια με το ποδόσφαιρο της, αλλά η Άρσεναλ κατάφερε να φέρει την Premier League στα όρια του πανικού, λίγο πριν την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Σίτι.

Συναγερμός σήμανε στην Premier League, όταν στο στρατόπεδο της Άρσενακλ υπήρξαν υποψίες κορυσμάτων του κορονοϊού πριν την αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Σίτι. (Richard Heathcote/Pool via AP)
Συναγερμός σήμανε στην Premier League, όταν στο στρατόπεδο της Άρσεναλ υπήρξαν υποψίες κρoυσμάτων του κορονοϊού πριν την αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Σίτι. RICHARD HEATHCOTE/POOL VIA AP

Συναγερμός είχε σημάνει στην Premier League, όταν στην διάρκεια της προετοιμασίας της Άρσεναλ για την επιστροφή στην δράση, ένας παίκτης της βρέθηκε θετικός σε εξέταση για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα 'The Athletic', με τον ποδοσφαιριστή ήρθαν σε στενή επαφή δύο ακόμη συμπαίκτες του στην προπόνηση. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;

Ότι ο παίκτης που βρέθηκε θετικός στον ιό όφειλε, με βάση τις οδηγίες της κυβέρνησης μέσω του υγειονομικού πρωτοκόλλου, να μείνει σε απομόνωση για επτά ημέρες. Και οι δύο συμπαίκτες του με τους οποίους ήρθε σε επαφή, να μπουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων. Η Άρσεναλ προχώρησε σε δικά της επαναληπτικά τεστ που βγήκαν αρνητικά, υιοθετώντας έτσι το σενάριο ότι η πρώτη εξέταση -αυτή που βγήκε θετική- ήταν λανθασμένη.

Ωστόσο η διαδικασία εξετάσεων που πραγματοποιούν από μόνες τους οι ομάδες δεν είναι εγκεκριμένη από την Premier League, που σημαίνει πως οι Λονδρέζοι όφειλαν να περιμένουν τον επόμενο γύρο των επίσημων τεστ από την λίγκα. Αυτά έγιναν δύο μέρες πριν την αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Σίτι, με τον παίκτη που είχε βρεθεί αρχικά θετικός, να δίνει αρνητικό δείγμα.

Οι τρεις ποδοσφαιριστές που εμπλέκονται στην υπόθεση είχαν μείνει εκτός προπονήσεων για 4 μέρες στην διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου και επέστρεψαν σε αυτές μόλις μια μέρα πριν το παιχνίδι στο Etihad. Και οι τρεις φέρονται να αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση με τους 'πολίτες', όπου η Άρσεναλ ηττήθηκε με σκορ 3-0.

Για τον Μικέλ Αρτέτα δεν έφτανε το πρόβλημα της ελλιπούς προετοιμασίας και της αγωνίας για την υγεία των τριών παικτών, είδε και τους Τζάκα, Πάμπλο Μαρί να τραυματίζονται ως το 24' αποχωρώντας από την αναμέτρηση του Etihad. Η κακοδαιμονία συνεχίστηκε για τους Λονδρέζους στο παιχνίδι με την Μπράιτον, όπου ηττήθηκαν με γκολ στο 95', αλλά αυτό ήταν το μικρότερο κακό. Ο Μπερντ Λένο τραυματίστηκε σοβαρά στην διάρκεια της αναμέτρησης και εκφράζονται φόβοι για απουσία του από την δράση μέχρι και ένα χρόνο...

News 24/7

24MEDIA NETWORK