Η Άρσεναλ 'ξηλώνει' το τμήμα scouting και στρέφεται στους μάνατζερ

Ο λονδρέζικος σύλλογος ανακοίνωσε πλάνο 55 απολύσεων, με το τμήμα scouting να αντιμετωπίζει σοβαρές απώλειες. Δεν είναι λίγοι όσοι βλέπουν πίσω από αυτή την κίνηση μια διάθεση της Άρσεναλ να υιοθετήσει πλέον έναν διαφορετικό τρόπο απόκτησης παικτών...

Μουστάφι και Κάντγουελ σε εντυπωσιακό στιγμιότυπο από την αναμέτρηση Άρσεναλ-Νόριτς στο Emirates, την 1η Ιουλίου 2020. (Richard Heathcote/Pool via AP)
Μουστάφι και Κάντγουελ σε εντυπωσιακό στιγμιότυπο από την αναμέτρηση Άρσεναλ-Νόριτς στο Emirates, την 1η Ιουλίου 2020. RICHARD HEATHCOTE/POOL VIA AP

Παρά το γεγονός πως κατέκτησε το FA Cup και εξασφάλισε την παρουσία της στο Europa League, η Άρσεναλ δεν απέφυγε τις απολύσεις. Η πανδημία του κορονοϊού δεν άφησε ανεπηρέαστη την ομάδα του Λονδίνου, φέρνοντας χασούρα στα ταμεία της. Χασούρα που θα αντιμετωπιστεί με περικοπές σε μισθούς αλλά και θέσεις εργασίας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση πάντως είναι η απόφαση των 'κανονιέρηδων' να... ξηλώσουν μεταξύ άλλων το τμήμα scouting, το οποίο υπήρξε ένα από τα πληρέστερα της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Ο σύλλογος ανακοίνωσε πλάνο 55 απολύσεων, με το τμήμα scouting να αντιμετωπίζει σοβαρές απώλειες.

Ο επικεφαλής, Francis Cagigao, αποτελεί μια πρωτοκλασάτη απώλεια, όπως και οι Pete Clarke, Brian McDermott. O Ty Gooden, που κάλυπτε Γαλλία και Βέλγιο ενημερώθηκε πως δεν θα συνεχίσει. O Leonardo Scirpoli που τσέκαρε την Γερμανία, ο Alex Stafford υπεύθυνος για την αγορά της Σκωτίας και ο Julio de Marco για την αντίστοιχη της Ισπανίας, επίσης ειδοποιήθηκαν πως λύνεται η συνεργασία τους με την Άρσεναλ. Το ίδιο συνέβη και με το τμήμα στην Ιταλία.

Για την ώρα κανείς δεν γνωρίζει πώς σκοπεύει να κινηθεί στη συνέχεια η Άρσεναλ και αν έχει στα σκαριά κάποια αναδιάρθρωση στην λειτουργία του scouting, αποφασίζοντας να πορευτεί δίχως ορισμένους από τους καλύτερους του είδους. Για παράδειγμα ο Cagigao έφτιαξε το όνομά του με τις ανακαλύψεις του Cesc Fàbregas και του Héctor Bellerín...

Δεν είναι λίγοι όσοι βλέπουν πίσω από αυτή την κίνηση μια διάθεση των Λονδρέζων να υιοθετήσουν πλέον έναν διαφορετικό τρόπο απόκτησης παικτών: την συνεργασία με τους κορυφαίους μάνατζερ της Ευρώπης. Ένας από αυτούς είναι και ο Kia Joorabchian, που εμπλέκεται σε αρκετές από τις πρόσφατες συμφωνίες της Άρσεναλ και ένας ακόμη από τους πελάτες του, ο Βραζιλιάνος Γουίλιαν, είναι κοντά σε συμφωνία με τους 'κανονιέρηδες' έχοντας ουσιαστικά μείνει ελεύθερος από την Τσέλσι.

Η απόφαση της Άρσεναλ να απολύσει 55 εργαζομένους, ανεξαρτήτως θέσης και ειδικότητας, έχει φέρει αντιδράσεις στον κόσμο της ομάδας.

"Στόχος μας ήταν να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας και τους βασικούς μισθούς των ανθρώπων μας για όσο μπορούμε. Δυστυχώς, φτάσαμε τώρα στο σημείο όπου προχωράμε σε 55 απολύσεις. Δεν κάνουμε αυτή την κίνηση ελαφρά την καρδία και εξετάσαμε κάθε πτυχή του συλλόγου και τις δαπάνες μας πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Τώρα μπαίνουμε στην απαιτούμενη περίοδο διαβούλευσης 30 ημερών για αυτές τις προτάσεις. Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι ενοχλητικό και δύσκολο για το αφοσιωμένο προσωπικό μας και η εστίασή μας είναι στο πώς θα διαχειριστούμε με ευαισθησία την κατάσταση. Αυτές οι προτεινόμενες αλλαγές αφορούν τελικά το να προωθήσουμε αυτόν τον υπέροχο ποδοσφαιρικό σύλλογο, να δημιουργήσουμε τη σωστή οργάνωση για έναν κόσμο μετά τον Covid και να διασφαλίσουμε ότι έχουμε τους πόρους για να επιστρέψουμε στον ανταγωνισμό αποτελεσματικά, διεκδικώντας την κορυφή εδώ αλλά και στην Ευρώπη", ανέφερε η σχετική τοποθέτηση των Λονδρέζων.

Ο Stan Kroenke, δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Άρσεναλ, είχε ανακοινώσει περικοπές 12,5% για τους παίκτες της Άρσεναλ ελέω πανδημίας, αν και μετά την έξοδο στο Europa League, το 7,5% αναμένεται να επιστραφεί. Ωστόσο, η Άρσεναλ έχει χάσει περισσότερα από 2,5 εκατ. ευρώ από εισπράξεις για κάθε παιχνίδι που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στο Emirates, δίχως να υπολογίζεται το εμπορικό κόστος και η πτώση των τηλεοπτικών εσόδων.

News 24/7

24MEDIA NETWORK