Η ασύλληπτη σεζόν του Μέσι δεν μπόρεσε να κερδίσει την διοίκηση της Μπαρτσελόνα

Μπορεί ένας παίκτης να βρίσκεται συνεχώς σε δύο διαφορετικά σημεία του γηπέδου; Όχι. Εκτός κι αν είναι ο Λιονέλ Μέσι. Τα εκπληκτικά ρεκόρ του Αργεντίνου σταρ που πήγαν στον βρόντο, καθώς δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν τα απανωτά αυτογκόλ της διοίκησης της Μπαρτσελόνα.

O Μέσι πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του ένα δικό του τέρμα στην αναμέτρηση με την Οσασούνα στο 'Camp Nou' (2-2), στις 16 Ιουλίου 2020. (AP Photo/Joan Monfort)
O Μέσι πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του ένα δικό του τέρμα στην αναμέτρηση με την Οσασούνα στο 'Camp Nou' (2-2), στις 16 Ιουλίου 2020. AP PHOTO/JOAN MONFORT

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι πρωταθλήτρια Ισπανίας για την σεζόν 2019-2020. Δικαίως, καθώς έδειξε ένα σοβαρό, σταθερό, κυνικό αγωνιστικό πρόσωπο στο μεγαλύτερο κομμάτι σεζόν, είχε παραπάνω από ένα σημεία αναφοράς στο χορτάρι, λειτούργησε ποδοσφαιρικά και πήρε αυτό που της άξιζε. Στο αντίπαλο δέος, η λέξη 'συνέπεια' εξαντλήθηκε σε ένα και μόνο όνομα. Αυτό του Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντίνος σταρ μπορεί να κοιμάται ήσυχος τα βράδια. Έκανε το καθήκον του και με το παραπάνω. Πέτυχε κάτι που μοιάζει αδύνατον στο ποδόσφαιρο. Υπήρχε ταυτόχρονα σε δύο σημεία του γηπέδου. "Δεν γίνεται" θα πει κανείς. Ισχύει για κάθε άλλον παίκτη στον πλανήτη, πλην του Pulga. Ακόμη κι αν κάποιος δεν πιστεύει στα μάτια του, δεν μπορεί παρά να πιστέψει στους αριθμούς.

Ο Μέσι έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, που ολοκληρώνει την σεζόν με +20 γκολ και +20 ασίστ. Έγινε ο ο παίκτης που έχει μοιράσει τις περισσότερες ασίστ σε μια σεζόν στην ιστορία της La Liga, ξεπερνώντας τον Τσάβι που κατείχε το σχετικό ρεκόρ από την περίοδο 2008-09. Πήρε για έβδομη φορά το βραβείο Pichichi, επίσης ρεκόρ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος.

Με 25 γκολ και 22 ασίστ φέτος στην διοργάνωση, ο Αργεντίνος σταρ απέδειξε στα 33 του χρόνια πως παραμένει ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο. Αυτός που μπορεί να βρίσκεται αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και να σερβίρει έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του, αλλά την ίδια στιγμή να είναι και μέσα σε αυτή σκοράροντας κατά ριπάς. Τα εκπληκτικά επιτεύγματα του Μέσι ωστόσο δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν τα απανωτά αυτογκόλ της διοίκησης των Καταλανών, που έδωσαν την έξτρα ώθηση στην... Ρεάλ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην LaLiga με το εκτός έδρας 5-0 επί της Αλαβές. Ο Μέσι πάντως δεν έδειξε καμια διάθεση να σταθεί στα προσωπικά του ρεκόρ.

"Πάντα λέω πως οι ατομικές διακρίσεις και τα γκολ είναι δευτερεύουσας σημασίας. Σίγουρα το 7ο βραβείο Pichichi μπορεί να θεωρηθεί ένα σπουδαίο επίτευγμα, ωστόσο θα προτιμούσα να είχε συνδυαστεί με την κατάκτηση του τίτλου. Πριν την ρεβάνς με τη Νάπολι θα χρειαστούμε ηρεμία, την οποία ελπίζω να βρούμε στο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των διοργανώσεων. Κάναμε την αυτοκριτική μας, δεν χρειάζονται άλλα λόγια, τώρα πρέπει να μιλήσουμε στο χορτάρι".

Μπαρτσελόνα και Νάπολι διασταυρώνουν τα ξίφη τους στις 8 Αυγούστου για την φάση των 16 του Champions League, στι ρεβάνς του 1-1 από την πρώτη αναμέτρηση στο 'San Paolo'.

News 24/7

24MEDIA NETWORK