Η Αταλάντα διέσυρε τη Μίλαν και ο Ιμπραχίμοβιτς τον Σαπάτα

Η Αταλάντα έκανε παρέλαση στην έδρα της Μίλαν, κερδίζοντας με το εμφατικό 0-3, ωστόσο ο Σαπάτα θα το ξανασκεφτεί πολύ να αντιδράσει ειρωνικά όταν συναντηθεί εκ νέου με τον Ιμπραχίμοβιτς στο χορτάρι...

Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς σε πανηγυρικό στιγμιότυπο με τη φανέλα της Μίλαν. (Spada/LaPresse via AP)
Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς σε πανηγυρικό στιγμιότυπο με τη φανέλα της Μίλαν. Ⓒ 2021 PRESS SPADA/LAPRESSE VIA/ASSOCIATED

Τα πράγματα για τη Μίλαν δεν εξελίχθηκαν καλά το βράδυ του Σαββάτου, στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Αταλάντα για την 19η αγωνιστική της Serie A. Οι 'μπεργκαμάσκι' του Τζαμπάολο Γκασπερίνι έκαναν φύλλο και φτερό την άμυνα των 'ροσονέρι' και με γκολ των Ρομέρο (26'), Ίλιτσιτς (53' πεν.) και Σαπάτα (77') πήραν τη νίκη με το εμφατικό 3-0 κόντρα στην ομάδα του Στέφανο Πιόλι. Αυτή ήταν η δεύτερη εντός έδρας της Μίλαν, μετά το 1-3 από τη Γιουβέντους προ δύο εβδομάδων.

Εντούτοις οι 'ροσονέρι' παραμένουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, καθώς η Ίντερ δεν κατάφερε να κερδίσει στην έδρα της Ουντινέζε. Έμεινε στο 0-0 και ακολουθεί σε απόσταση δύο βαθμών (43-41) από την κορυφή. Η Μίλαν στο πρώτο μισό της σεζόν έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, σχεδόν υπερβατικές και δεν ήταν λίγοι όσοι πόνταραν πως κάποια στιγμή θα έρθουν και τα άσχημα αποτελέσματα καθώς είναι αδύνατον να αποδίδει απαρέγκλητα στο 100% σε κάθε ματς.

Αυτό συνέβη κόντρα στην Αταλάντα, που έκανε παρέλαση στο Μιλάνο και έλυσε την απορία για το γεγονός ότι στις στοιχηματικές πλατφόρμες παγκοσμίως ήταν αυτή το φαβορί της αναμέτρησης και όχι η Μίλαν... Οι 'ροσονέρι' ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, είχαν μόλις μια ήττα στο πρωτάθλημα και 10 βαθμούς διαφορά από την αντίπαλο τους, επομένως δημιουργούσε ερωτήματα ότι φάνταζαν ως το αουτσάιντερ του ζευγαριού. Ερωτήματα που ωστόσο απαντήθηκαν στο χορτάρι με πολύ πειστικό τρόπο.

Τη στιγμή πάντως που η Αταλάντα έκανε το κομμάτι της στον αγωνιστικό χώρο, ο Ντουβάν Σαπάτα συνειδητοποίησε γιατί ακόμη και σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι να... μπλέκεις με τον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς. Το ματς βρισκόταν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Σουηδός φορ άνοιξε κουβέντα με τον διαιτητή ζητώντας πέναλτι για μαρκάρισμα εντός περιοχής. Όχι ότι θα άλλαζε κάτι, ωστόσο ο ίδιος θα είχε την ευκαιρία να κάνει 13 τα γκολ του στη διοργάνωση σε μόλις 9 συμμετοχές.

Ο Σαπάτα γέλασε επιδεικτικά μπροστά στον Ιμπραχίμοβιτς, χωρίς να γνωρίζει ότι θα έπαιρνε άμεσα την πληρωμένη απάντηση του τελευταίου του. "Έχω σκοράρει περισσότερα γκολ από όσα ματς έχεις παίξει στην καριέρα σου", ήταν η ατάκα του Σουηδού στον Κολομβιανό, που ελέω της απουσίας του κόσμου από τις κερκίδες ακούστηκε ολοκάθαρα από τα μικρόφωνα.

Αβίαστα θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως τα λόγια του Ιμπραχίμοβιτς ήταν προσβλητικά και έκρυβαν πικρία για την εξέλιξη του αγώνα. Μια απλή ανάγνωση των αριθμών ωστόσο αποδεικνύει πως αυτό που ξεστόμισε ο Σουηδός -γνωστός για τις φαρμακερές ατάκες του- ήταν πέρα ως πέρα αληθινό.

Ο Ιμπραχίμοβιτς μετράει 480 γκολ σε επίσημο επίπεδο (και 186 ασίστ σε 775 παιχνίδια με Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λος Άντζελες Γκάλαξι, Γιουβέντους, Άγιαξ, Ίντερ, Μίλαν και Παρί Σεν Ζερμέν) τη στιγμή που ο Σαπάτα έχει αγωνιστεί σε 333 επίσημα ματς (129 γκολ, 45 ασίστ με Ουντινέζε, Σαμπντόρια, Αμέρικα ντε Κάλι, Εστουδιάντες, Νάπολι και Αταλάντα) στην καριέρα του... Επομένως χώρος για υποθέσεις δεν υπάρχει.

Η Αταλάντα διέσυρε τη Μίλαν στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ο Σαπάτα θα το ξανασκεφτεί πολύ να αντιδράσει ειρωνικά όταν συναντηθεί εκ νέου με τον Σουηδό στο χορτάρι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK