Η Αταλάντα ξεκίνησε τη σεζόν με απόλυτο ρεκόρ

Σε εκπληκτική κατάσταση είναι η Αταλάντα του Γκασπερίνι στο ξεκίνημα της Serie A, δεν κάνει... εκπτώσεις στα γκολ και μετά από 3 αγωνιστικές έχει ισοφαρίσει ένα ρεκόρ μισού αιώνα και δημιούργησε ένα ακόμη.

Πάπου Γκόμες και Μάριο Πάσαλιτς πανηγυρίζουν ένα από τα πέντε γκολ της Αταλάντα κόντρα στην Κάλιαρι, στο 'Gewiss stadium' του Μπέργκαμο, στις 4 Οκτώβρη 2020.  (Gianluca Checchi/LaPresse via AP)
Πάπου Γκόμες και Μάριο Πάσαλιτς πανηγυρίζουν ένα από τα πέντε γκολ της Αταλάντα κόντρα στην Κάλιαρι, στο 'Gewiss stadium' του Μπέργκαμο, στις 4 Οκτώβρη 2020. GIANLUCA CHECCHI/LAPRESSE VIA AP

Την προηγούμενη σεζόν, η Αταλάντα παρουσίασε ένα ποδόσφαιρο σχεδόν πρωτόγνωρο στην Ιταλία. Μια ομάδα που με απόλυτα επιθετικό προσανατολισμό, που σχεδόν... αδιαφορούσε για την άμυνα και έμοιαζε με πρόκληση απέναντι στα ποδοσφαιρικά ήθη και έθιμα της χώρας. Ο Γκασπερίνι έδειξε μια εκδοχή της ομάδας του Μπέργκαμο που ελάχιστοι θα πίστευαν ότι μπορεί να λειτουργήσει, εντούτοις όχι μόνο δικαιώθηκε πανηγυρικά αλλά κέρδισε και κάμποσους θαυμαστές.

Η Αταλάντα ολοκλήρωσε την περσινή Serie A με 98 (!) γκολ στο ενεργητικό της και στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ στις λεπτομέρειες δεν απέκλεισε την Παρί Σεν Ζερμέν στα προημιτελικά του Champions League. Δεν ήταν λίγοι όσοι είχαν την απορία αν θα μπορούσε η ίδια ομάδα να δείξει ανάλογο πρόσωπο τη φετινή σεζόν. Να παίξει με την ίδια ένταση και την ίδια αποτελεσματικότητα.

Το ξεκίνημα της Αταλάντα στη Serie A για τη σεζόν 2020-2021, προσφέρει πειστικές απαντήσεις... Με το 2-4 της πρεμιέρας στο Τορίνο, το 1-4 της 2ης αγωνιστικής στο 'Olimpico' της Ρώμης κόντρα στη Λάτσιο και το 5-2 επί της Κάλιαρι στο Μπέργκαμο, η Αταλάντα πετάει από ρεκόρ σε ρεκόρ και μάλλον δηλώνει πως φέτος θα διεκδικήσει στα ίσια τον τίτλο του πρωταθλητή.

Αυτό που σίγουρα έκανε είναι να δημιουργήσει ένα απόλυτο ρεκόρ, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Serie A που σκοράρει +4 γκολ στα τρία πρώτα παιχνίδια της διοργάνωσης.

Είναι επίσης η πρώτη ομάδα μετά τη Μίλαν της σεζόν 1972/73, που πετυχαίνει +13 γκολ τις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Η Αταλάντα μοιάζει ασταμάτητη, παίζει σε στροφές που μετατρέπουν τα παιχνίδια σε φεστιβάλ τερμάτων και μοιάζει αδύνατον να εγκλωβιστεί σε χαμηλό τέμπο αγώνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK