Η Αθήνα στις πόλεις με τη χειρότερη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων όλων των εποχών

Δεν έμειναν... αξέχαστοι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 στην Αθήνα...

Η Αθήνα στις πόλεις με τη χειρότερη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων όλων των εποχών
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λίγες ημέρες πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας τα διεθνή πρωτοσέλιδα γέμισαν με εικόνες από τα μολυσμένα νερά γύρω από τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους αθλητές.

Με τον ιό Ζίκα να εξαπλώνεται στην Λατινική Αμερική και τις πληροφορίες για ελλιπείς συνθήκες υγιεινής να αυξάνονται, οι προβλέψεις για την εξέλιξη των Αγώνων δεν είναι διόλου ευοίωνες. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το "The Daily Beast", οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα είναι οι χειρότεροι. Η ιστοσελίδα δημοσίευσε τη λίστα με τους πέντε χειρότερους Ολυμπιακούς Αγώνες όλων των εποχών, η οποία συμπεριλαμβάνει και τους Αγώνες στην... Αθήνα το 2004.

Πιο συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στους Ολυμπιακούς στην Ατλάντα το 1996, λόγω της έκρηξης στο ολυμπιακό πάρκο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν εκατοντάδες άλλοι, στης Μόσχας, λόγω του μεγάλου αριθμού ντόπινγκ, του Βερολίνου, εξαιτίας της ισχυρής παρουσίας του Αδόλφου Χίτλερ και του Μονάχου, λόγω των δολοφονιών Ισραηλινών αθλητών από Παλαιστινίους.

Όσον αφορά την Αθήνα, που καταλαμβάνει την τέταρτη θέση, η ιστοσελίδα κάνει λόγο για το κόστος των Αγώνων που, όπως αναφέρει, συνέβαλαν στην οικονομική κρίση που ξέσπασε λίγα χρόνια αργότερα.

"Ο προϋπολογισμός των 4,6 δισ. δολαρίων τριπλασιάστηκαν, μια σπατάλη ύψους 60.000 δολαρίων για κάθε Έλληνα πολίτη", τονίζει το άρθρο.

Πηγή: HuffPost Greece

News 24/7

24MEDIA NETWORK