Η Ατλέτικο θέλει δικό της το Champions League επειδή απέκλεισε τη Λίβερπουλ

Τον τίτλο του Champions League ζήτησε ο Ενρίκε Θερέθο, πρόεδρος της Ατλέτικο, αν δεν καταστεί δυνατό να ολοκληρωθεί η διοργάνωση. Η λογική του θυμίζει αυτή όπου ο αστυνομικός είναι μπουζούκι.

Οι παίκτες της Ατλέτικο σε πανηγυρικό στιγμιότυπο από την ρεβάνς με την Λίβερπουλ στο 'Anfiel' για την φάση των 16 του Champions League, στις 11 Μαρτίου του 2020. (AP Photo/Jon Super)
Οι παίκτες της Ατλέτικο σε πανηγυρικό στιγμιότυπο από την ρεβάνς με την Λίβερπουλ στο 'Anfiel' για την φάση των 16 του Champions League, στις 11 Μαρτίου του 2020. AP PHOTO/JON SUPER

Η UEFA δεν σκέφτηκε ποτέ επί της ουσίας να ακυρώσει την σεζόν στις ευρωπαϊκές της διοργανώσεις και ο βασικός λόγος ήταν οικονομικός, καθώς η ζημιά που έχει ήδη υποστεί το ποδόσφαιρο θα γινόταν πολύ μεγαλύτερη, απειλώντας ευθέως την βιωσιμότητα συλλόγων και ομοσπονδιών.

Η διεξαγωγή Final-8, τόσο στο Champions League όσο και το Europa League, είναι το επικρατέστερο σενάριο για την ώρα. Με τις αναμετρήσεις να διεξάγονται σε μια πόλη (Λισσαβώνα και Φρανκφούρτη αντίστοιχα τα φαβορί) κατά την διάρκεια του Αυγούστου. Ο Ενρίκε Θερέθο, πρόεδρος της Ατλέτικο Μαδρίτης, κλήθηκε να σχολιάσει το μέλλον του Champions League για την φετινή σεζόν και αν μη τι άλλο κατέληξε σε ένα... ενδιαφέρον συμπέρασμα, στην περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της διοργάνωσης.

"Έχουν μείνει μερικά νοκ άουτ για τους 16, τα προημιτελικά, τα ημιτελικά και ο τελικός. Καταλαβαίνω πως η UEFA προσπαθεί να συγκεντρώσει όλα τα παιχνίδια σε μία πόλη. Υπάρχουν συζητήσεις για την Πορτογαλία, την Ισπανία και να γίνει στη συνέχεια ένα Final-8. Ωστόσο, προς το παρόν, δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Αν επικεντρωθούμε στη Μαδρίτη, τότε στο υποθετικό σενάριο που το Champions League δεν ολοκληρωθεί εξαιτίας του κορονοϊού, θα πρέπει πρωταθλήτρια να αναδειχθεί η ομάδα που απέκλεισε την τελευταία κάτοχο του τροπαίου, δηλαδή η Ατλέτικο τη Λίβερπουλ".

Αυτό το άλμα λογικής του Θερέθο, θυμίζει εκείνο με τον αστυνομικό και το μπουζούκι. Το μπουζούκι είναι όργανο, ο αστυνομικός είναι όργανο, άρα ο αστυνομικός είναι μπουζούκι. Προφανώς και μιλάμε για μια πρόταση που μοιάζει αδύνατον να υιοθετηθεί από τον οποιονδήποτε.

Πώς και γιατί να συμφωνούσαν για παράδειγμα σε κάτι τέτοιο οι Μπάγερν, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν; Η πιθανότητα να τρόλαρε ο Θερέθο δεν μπορεί να αποκλειστεί, ωστόσο είναι αλήθεια πως η ομάδα του, από την στιγμή που απέκλεισε την Λίβερπουλ, μοιάζει ικανή για την έκπληξη σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο. Και αυτό διότι υπηρετεί ιδανικά την λογική που έχει επιλέξει στα νοκ-άουτ. Η Ατλέτικο δεν μπαίνει στο γήπεδο για να αποκλείσει τον αντίπαλο. Τον προκαλεί να αποκλείσει εκείνη. Και από τη στιγμή που δεν το πέτυχε η Λίβερπουλ, δεν θα είναι εύκολο για κανέναν...

News 24/7

24MEDIA NETWORK