Η δικαίωση του αντί-σταρ Τόμας Μίλερ ήρθε μέσω του Κέβιν ντε Μπράινε

Είχε καταγραφεί στη συνείδηση πολλών ως ένας... ατσούμπαλος, υπερεκτιμημένος επιθετικός. Ένας παίκτης υπερπολύτιμος για τους προπονητές του, αλλά χωρίς γκελ στον μέσο φίλαθλο. Στην πραγματικότητα ανήκε πάντα στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Και το ρεκόρ που πήρε από τον Κέβιν ντε Μπράινε είναι η δικαίωση του.

Ο Τόμας Μίλερ πανηγυρίζει ένα δικό του γκολ για λογαριασμό της Μπάγερν σε αναμέτρηση του Κυπέλλου Γερμανίας κόντρα στη Χόφενχάιμ στις 5 Φερνουαρίου 2020. (AP Photo/Matthias Schrader)
Ο Τόμας Μίλερ πανηγυρίζει ένα δικό του γκολ για λογαριασμό της Μπάγερν σε αναμέτρηση του Κυπέλλου Γερμανίας κόντρα στη Χόφενχάιμ στις 5 Φερνουαρίου 2020. AP PHOTO/MATTHIAS SCHRADER

Η Μπάγερν Μονάχου ολοκλήρωσε την πορεία της προς τον 8ο σερί τίτλο στην Bundesliga, επικρατώντας με σκορ 4-0 στην έδρα της Βόλφσμπουργκ. Ένα παιχνίδι που είχε ξεχωριστή σημασία για τον Τόμας Μίλερ, τον ορισμό του παίκτη αντί-σταρ. Στα 30 του χρόνια, ο all around επιθετικός της Μπάγερν Μονάχου -με 100 συμμετοχές και 38 στην εθνική Γερμανίας- δεν μπόρεσε να κερδίσει ποτέ λίγη από την αίγλη ή την αναγνώριση των σπουδαίων παικτών της εποχής του. Όχι μόνο στους Βαυαρούς, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένας παίκτης υπερπολύτιμος για τους προπονητές του, αλλά χωρίς γκελ στον μέσο φίλαθλο. Ο Μίλερ δεν είχε ποτέ το στοιχείο του εντυπωσιακού, απρόβλεπτου ποδοσφαιριστή. Δεν ξεχώριζε για τις περίτεχνες ενέργειες του και είχε καταγραφεί στη συνείδηση πολλών ως ένας... ατσούμπαλος, υπερεκτιμημένος επιθετικός. Ωστόσο η πολύπλευρη προσφορά του στο παιχνίδι, η τακτική του προσαρμοστικότητα, η διάθεση να πατήσει κάθε τετραγωνικό του γηπέδου και η οξυδέρκεια που τον χαρακτήριζε, έκανε τον Μίλερ ιδιαίτερα αγαπητό στους συμπαίκτες του και ένα εργαλείο στα χέρια των προπονητών του.

Συμπλήρωσε αισίως 530 συμμετοχές με την φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, ανταποδίδοντας 197 γκολ και 192 ασίστ! Μάλιστα αυτή που έκανε στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης με την Βόλφσμπουργκ ήταν η 21η στη σεζόν σε επίπεδο Bundesliga, καταρρίπτοντας την επίδοση του ρέκορντμαν Κέβιν Ντε Μπράινε με τις 20 ασίστ από τη σεζόν 2014-15 για λογαριασμό της Βόλφσμπουργκ.

Αν και δεν το χρειαζόταν, ο Τόμας Μίλερ μπορεί να αισθάνεται μια έξτρα δικαίωση που πλέον καταγράφεται επίσημα και μέσω αριθμών, δίχως να χωρά αμφισβήτηση. Δεδομένα η δημοφιλία του θα παραμείνει χαμηλότερα από αυτή των Λεβαντόφσκι, Γκνάμπρι, Κίμιχ, Αλάμπα ή Τιάγκο Αλκάνταρα στην Μπάγερν, αλλά και μιας σειράς ποδοσφαιριστών τοπ επιπέδου στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Εκεί όπου στην πραγματικότητα ανήκε πάντα και εκείνος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK