"Η δικογραφία είχε συγκεκριμένα περιστατικά"

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να διατηρήσει την αφαίρεση βαθμών.

"Η δικογραφία είχε συγκεκριμένα περιστατικά"
INTIME SPORTS

"Η αγανάκτηση μας υφίσταται από την περασμένη εβδομάδα και αφορά την πρωτόδικη απόφαση. Εμείς έχουμε μάθει να δικάζουμε σύμφωνα με την δικογραφία και όχι σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια δικογραφία με συγκεκριμένα περιστατικά.

Η υπερασπιστική μας γραμμή ήταν ξεκάθαρη και δεν θέλαμε να δικαστεί η ΠΑΕ κατηγορούμενη για εκτεταμένα αλλά για μεμονωμένα περιστατικά. Αυτό δε συνέβη και έχω την αίσθηση ότι είναι μια απόφαση χωρίς νομικό υπόβαθρο σε ότι αφορά το γεγονός ότι η Εφέσεων αποφάσισε να αφαιρεθούν οι τρεις βαθμοί από τα πλέι οφ", είπε αρχικά ο Αχιλλέας Μαυρομάτης στο "Αθλητικό Metropolis".

Ερωτηθείς αν μπορεί να αντιδράσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο νομικός της εκπρόσωπος απάντησε: "Η ποινή είναι τελεσίδικη και αυτό είναι ξεκάθαρο. Ναι μεν υπάρχει το δικαίωμα προσφυγής στο Διαιτητικό Δικαστήριο για την απόφαση που αφορά την αφαίρεση βαθμών αλλά είναι δεδομένο ότι σε ότι αφορά την ποινή είναι τελεσίδικη".

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν κακώς ο ΠΑΟΚ ψήφισε υπέρ της επικύρωσης της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος: "Αν δεν υπήρχε η επικύρωση της βαθμολογίας δε θα μπορούσαν να αρχίσουν τα πλέι οφ".

Αναφορικά με το γεγονός ότι ο "δικέφαλος" είναι, πλέον, υπότροπος, ο Αχιλλέας Μαυρομάτης τόνισε: "Την Πέμπτη στην ΕΠΟ εκδικάζεται η υπόθεση του τελικού. Εμείς θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε και το ότι η ίδια η ΕΠΟ ευχαρίστησε για την ομαλή διεξαγωγή του. Ακόμη και ο Αναστασίου με τους παίκτες του Παναθηναϊκού πήγαν και χειροκρότησαν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ