Η δήλωση του Αλαφούζου και τα συμπεράσματα αυτής

Η... διευκόλυνση του Αλαφούζου στον Πιεμπονγκσάντ, ο νέος χρονικός ορίζοντας της συμφωνίας για τη μεταβίβαση των μετοχών στο επενδυτικό σχήμα και τα "καρφιά" για εκείνους που "δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη".

Η δήλωση του Αλαφούζου και τα συμπεράσματα αυτής
EUROKINISSI

Καθησυχάζει ή εγείρει περισσότερα ερωτηματικά η γραπτή δήλωση που μοίρασε ο Γιάννης Αλαφούζος; Διότι ναι μεν ο ίδιος θα δεσμευτεί για την εισροή 20 εκατομμυρίων ευρώ στην ΑΜΚ που θα προκυρήξει η ΓΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ταυτόχρονα όμως άφησε μετέωρο το πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών στην "Pan Asia" του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ.

Τι προκύπτει επί της ουσίας από τις +200 λέξεις του κειμένου;

- ότι ο οικονομικός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί και οι επενδυτές έχουν στα χέρια τους όλα τα απαραίτητα στοιχεία - πορίσματα.

- ότι θα μπουν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τα 20 εκατομμύρια που απαιτούνται προκειμένου να προχωρήσει η ΑΜΚ και να μην υπάρχουν κωλυσιεργίες στη διαδικασία. Προφανώς και τα χρήματα αυτά θα τα πάρει εκ των υστέρων από το επενδυτικό fund.

- ότι η μεταβίβαση των μετοχών θα έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 50 ημερών, αφού η ποδοσφαιρική σεζόν στην Ελλάδα αρχίζει -υποτίθεται- στις 25 Αυγούστου.

- ότι επιθυμία του Γιάννη Αλαφούζου είναι ν' απαλλαγεί από την ευθύνη του Παναθηναϊκού.

- ότι δεν αναγνωρίζει ως υποψήφιους αγοραστές τρίτους, αφήνοντας να εννοηθεί ότι παραμένει απέναντι από την ομάδα Γιαννακόπουλου και δεν υπάρχουν γέφυρες συνεννόησης μεταξύ τους.

ΌΛΗ Η ΔΗΛΩΣΗ:

" Από το γραφείο του κ. Ιωάννη Αλαφούζου ανακοινώνονται τα εξής:

Α. Στο διατρέξαν διάστημα των τελευταίων τριών μηνών έγιναν αλλεπάλληλες και αναλυτικές συζητήσεις των συνεργατών του κ. Ιωάννη Αλαφούζου και των συνεργατών του Ταϊλανδού Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ. Τόσο σε αυτές όσο και στις διμερείς συναντήσεις των κκ. Αλαφούζου και Πιεμπονγκσάντ ολοκληρώθηκαν οι πρωταρχικές ενέργειες ελέγχου και κινήσεων μεταβίβασης των μετοχών του Παναθηναϊκού στον ενδιαφερόμενο αγοραστή.

Β. Αύριο στην Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού ο κ. Αλαφούζος θα ανακοινώσει τη δέσμευσή του να καλύψει και την νέα αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, με το ποσόν των €20εκ, στην κατεύθυνση ολοκλήρωσης της συμφωνίας.

Γ. Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνονται οι απαραίτητες και προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην μεταβίβαση, ώστε όλα να γίνουν εντός του χρονικού πλαισίου πριν από την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Δ. Όλα αυτά, διαυγή και συγκεκριμένα, δηλώνουν περίτρανα την απόλυτη πρόθεση του κ. Αλαφούζου να στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις την μετάβαση στη νέα εποχή. Τα πλέον των €50εκ, από την προσωπική του περιουσία, που από το 2012 έως σήμερα έχει διαθέσει στον Παναθηναϊκό είναι η καλύτερη απάντηση σε κάθε λογής κακεντρεχείς οι οποίοι μονίμως κινδυνολογούν.

Η αλήθεια θα απαντά πάντα σε αυτούς που μοναδική τους προσφορά είναι ο αρνητισμός και τα μεγάλα λόγια χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ