Η δήλωση του Μίσιτς που τον καθιστά υπεραπαραίτητο στον ΠΑΟΚ

Ο Γιόζιπ Μίσιτς δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Ολυμπιακό υπερβολικά καλή ομάδα για να χάσει τον τίτλο στα playoffs. Και η δήλωση του αυτή τον καθιστά ακόμη πιο απαραίτητο για το ρόστερ του ΠΑΟΚ την επόμενη σεζόν.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Ο Μίσιτς πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε για τον ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό (2-1) στην Τούμπα, στην πρεμιέρα της Super League (25/08/2019) MOTION TEAM

Ο Γιόζιπ Μίσιτς ήταν ίσως η μεγάλη φετινή αποκάλυψη του ΠΑΟΚ. Σίγουρα ήταν το σημείο αναφοράς στον άξονα της μεσαίας γραμμής του 'Δικεφάλου'. Με τον Μαουρίσιο στην διαδικασία αποκατάστασης από την ρήξη χιαστού, τον Αουγκούστο νεόφερτο και τον Εσίτι να μην... κολλάει, ήρθε ο Κροάτης χαφ για να δώσει ουσιαστικές λύσεις στη λειτουργία της ομάδας του.

Ο Μίσιτς αποκτήθηκε ως δανεικός για 1,5 χρόνο τον Γενάρη του 2019, με τον ΠΑΟΚ να διατηρεί οψιόν αγοράς του από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας. Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο ο 26χρονος χαφ δεν βρήκε ρόλο βασικού, ωστόσο με τον Αμπέλ Φερέιρα κέρδισε τον χώρο και τον χρόνο του στο γήπεδο. Με 6 γκολ και 11 ασίστ την φετινή σεζόν, οι αριθμοί μαρτυρούν την κομβική παρουσία του Μίσιτς στην ενδεκάδα του 'Δικεφάλου'.

Τη στιγμή που ο Βέρνμπλουμ είναι σε συζητήσεις για τη λύση του συμβολαίου του και η παρουσία των Εσίτι και Μαουρίσιο μόνο δεδομένη δεν μπορεί να θεωρείται ενόψει της νέας σεζόν, είναι βέβαιο πως ο ΠΑΟΚ ψάχνει στην αγορά για κεντρικό χαφ. Κάτι που σημαίνει πως σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να χάσει και τον Μίσιτς, μπαίνοντας στην διαδικασία να ψάξει να καλύψει το κενό του κορυφαίου του μέσου.

Ο 'Δικέφαλος' δεν έχει καταβάλλει ακόμη το buy out για την αγορά του Κροάτη από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, ωστόσο αυτό ακριβώς, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από τη Θεσσαλονίκη, σκοπεύει να κάνει τις επόμενες εβδομάδες. Όμως δεν είναι μόνο αγωνιστικοί οι λόγοι που καθιστούν επιτακτική ανάγκη για τον ΠΑΟΚ την παραμονή του Μίσιτς στην Τούμπα.

Ο 26χρονος χαφ παραχώρησε δηλώσεις στην ηλεκτρονική έκδοση της κροατικής εφημερίδας 'sportske-novosti' και μεταξύ άλλων ρωτήθηκε για την 'μάχη' του τίτλου. Η απάντηση του ήταν ασυνήθιστη για τα ελληνικά δεδομένα...

"Η διαφορά μας αυτή την στιγμή είναι 14 βαθμοί κι ο Ολυμπιακός είναι υπερβολικά καλή ομάδα για να την χάσει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Έχουμε μπροστά μας μία μονομαχία με την ΑΕΚ για το Champions League, θα είναι μεγάλη. Ανησυχώ όμως περισσότερο που θα παίξω σε άδεια από κόσμο γήπεδα, με ενθουσιάζει η ατμόσφαιρα του παιχνιδιού μπροστά σε γεμάτες εξέδρες".

Θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί πως ο Κροάτης 'φλέρταρε' με την δυσαρέσκεια της Τούμπας, χαρακτηρίζοντας τον μεγάλο αντίπαλο του ΠΑΟΚ ως 'υπερβολικά καλό'. Την ίδια στιγμή όμως πρόσφερε κάτι που σπάνια συναντάται στις διοικήσεις και τον κόσμο των ομάδων στην Ελλάδα. Ρεαλισμό.

Ο Μίσιτς δεν θέλησε να μπει σε επικοινωνιακά παιχνίδια και αποτύπωσε την πραγματικότητα. Προτίμησε να σταθεί στο κομμάτι που πραγματικά πρέπει να απασχολεί τον ίδιο και τους συμπαίκτες του και αυτό δεν είναι άλλο από το αγωνιστικό. Και αυτό είναι ένα δείγμα της προσωπικότητας του, που αντανακλά και στο χορτάρι.

Ο ποδοσφαιριστής που είναι συγκροτημένος, σοβαρός, μετρημένος και πραγματιστής εκτός γηπέδου, θα είναι το ίδιο και μέσα σε αυτό. Αυτή ακριβώς η συνθήκη σε συνδυασμό με την ποδοσφαιρική του αξία, είναι που κάνει τον Μίσιτς υπεραπαραίτητο στα πλάνα του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK