Ο Πέδρο Μαρτίνς κάνει την πιο δύσκολη δουλειά της ζωής του

Ο Πορτογάλος προπονητής εφευρίσκει τρόπους για να κρατά σε πρωταθληματική τροχιά τον Ολυμπιακό ακόμα κι αν έρχονται τα άσχημα βράδια όπως αυτό κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, παρακολουθώντας τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον ΟΦΗ
Ο Πέδρο Μαρτίνς, παρακολουθώντας τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Εννέα τέρματα σε τρεις αγώνες, μετά την γκέλα με το Βόλο εκτός έδρας, μόλις 1 στο 'Γεντί Κουλέ' το απόγευμα της Τετάρτης. Ένας απολογισμός, βάσει αριθμών, 'φτωχός' για έναν Ολυμπιακό που ξέρει να 'καθαρίζει' τα παιχνίδια στο δρόμο προς την επιστροφή στον θρόνο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι ο άνθρωπος πίσω από αυτό. Από το 'έργο' πρωταθλητισμού, από έναν παραγωγικό Ολυμπιακό που συνεχίζει ακάθεκτος την πορεία του για να επιστρέψει στους τίτλους δύο χρόνια μετά το τελευταίο πρωτάθλημα. Τα δύο δεν είναι λίγα, αλλά εκτός της αναγκαιότητας -σε σημείο ψύχωσης που έλεγε και ο Κάτανετς- για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, υπάρχει και ο άτυπος ανταγωνισμός με τον ΠΑΟΚ για το ποια από τις δύο ομάδες παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο.

Στο Ηράκλειο, πάντως, αυτός δεν ήταν ο Ολυμπιακός. Είναι πρόσφατα τα δύο παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ (για πρωτάθλημα και Κύπελλο) με απολογισμό δύο νίκες και 4-0 τέρματα. Δεν είναι οι νίκες, αλλά οι εμφατικές εμφανίσεις που έκανε ο 'Δικέφαλος' σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του εφετινού πρωταθλήματος. Στο ίδιο γήπεδο, όπου στο προηγούμενο πρωτάθλημα ηττήθηκε από έναν σαφώς κατώτερο -αγωνιστικά- ΟΦΗ, ο Ολυμπιακός πήγε πρωτίστως για το αποτέλεσμα και μετά για την εμφάνιση.

Ο Μαρτίνς γνώριζε ότι η ομάδα του δεν είχε περιθώρια απώλειας βαθμών και ήθελε να συνεχίσει το νικηφόρο σερί μετά την ισοπαλία με τον Βόλο. Μετρήστε αποτελέσματα μετά το 0-0 του Πανθεσσαλικού: Με Παναθηναϊκό 1-0, με Λαμία 0-4, με Άρη 4-2. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στο Φάληρο: ακολούθησε το 0-3 επί του Παναιτωλικού, το 0-5 επί του Αστέρα Τρίπολης και το 4-1 κόντρα στην ΑΕΛ.

Ο Ολυμπιακός μοιάζει με αυτοκίνητο που κινείται ανάλογα με το οδόστρωμα. Εκεί που μπορεί 'τρέχει', εκεί που πρέπει το πάει στο 'ρελαντί'. Ο Μαρτίνς έχει φτιάξει μία ομάδα που θέλει τη νίκη και θα την πάρει με όποιον τρόπο κι αν προκύψει μέσα στον αγώνα. Κόντρα στον ΟΦΗ το κακό δεύτερο μέρος δεν προκάλεσε ζημιά. Περισσότερες προκάλεσαν οι οπαδοί του Ολυμπιακού στο γήπεδο του ΟΦΗ μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Ακόμα μεγαλύτερη η ζημιά με την αποβολή του Σεμέδο, ο οποίος χάνει το ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Στο ΟΑΚΑ συνεχίζεται ο 'Γολγοθάς' με συνεχόμενα παιχνίδια και μία... Άρσεναλ στο βάθος να περιμένει. Τώρα η ΑΕΚ, μετά η Ξάνθη, μετά ο Ατρόμητος, μέχρι το εντός με τον Πανιώνιο, το θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι. Μέχρι το επόμενο.

Ο Μαρτίνς κάνει την πιο δύσκολη δουλειά στην έως τώρα καριέρα του. Δεν είναι μόνο ο πρωταθλητισμός, αλλά τα δύσκολα 'μονοπάτια' που έχουν δημιουργηθεί από την επιτακτική ανάγκη κατάκτησης του πρωταθλήματος. Και σε αυτά προσθέστε μία Γουλβς που θέλει τον Ποντένσε ή μία Νάπολι που θέλει τον Τσιμίκα ή ένας σοβαρός τραυματισμός σαν αυτόν του Φορτούνη το καλοκαίρι.

Ε, δεν λες ότι είναι το πιο ευχάριστο πράγμα να είναι προπονητής στον Ολυμπιακό...

News 24/7

24MEDIA NETWORK