Η εισήγηση για στόπερ και η υπόθεση Αβραάμ

Προτεραιότητα στον Ολυμπιακό είναι η απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Από πού όμως θα προέρχεται και ποια τα χαρίσματά του; Μπορεί να είναι ο Πορτογάλος Νέτο και τι ισχύει με Αβραάμ Παπαδόπουλο; Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος δίνει απαντήσεις με το ρεπορτάζ του.

Η εισήγηση για στόπερ και η υπόθεση Αβραάμ
INTIME SPORTS

Είναι κομβικό το θέμα του νέου στόπερ που αναμένεται να κλείσει ο Ολυμπιακός μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης. Είναι κομβικό όχι μόνο επειδή η ομάδα έχει ξεμείνει με δύο κεντρικούς αμυντικούς (Σιόβας, Αυλωνίτης) και τον πιτσιρικά Βούρο ως εναλλακτική, λόγω της αποχώρησης του Αμπιντάλ και του τραυματισμού του Μποτία, αλλά και λόγω των πολύ συγκεκριμένων συνισταμένων που έθεσε ο νέος προπονητής Βίτορ Περέιρα.

Μπορεί ο Πορτογάλος τεχνικός να κράτησε κλειστά χαρτιά στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε το επιτυχημένο του ντεμπούτο στην Ξάνθη, σχημάτισε ωστόσο άποψη για το στιλ του στόπερ που χρειάζεται και την έχει μεταφέρει ήδη στη διοίκηση. Κι επειδή ο 46χρονος κόουτς, όπως σας ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή το Contra.gr, περιμένει από το νέο απόκτημα να του "δέσει" όλη την άμυνα, το πιο πιθανό είναι να μην περιοριστεί στις περιπτώσεις που έχουν εξεταστεί ήδη από τη διοίκηση και τον Ισά, αλλά να το πάρει πάνω του και να προτείνει ο ίδιος τον "εκλεκτό" του.

Όχι νέος Μανωλάς

Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, καλά ενημερωμένες πηγές του Ολυμπιακού επέμεναν πως δεν έχει ξεχωρίσει κάποιο όνομα, πληροφορία που έχει ρεαλιστική δόση αλήθειας, επειδή πολύ απλά μετά από την εισήγηση του Περέιρα, ο εντοπισμός του δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου.

Πολλοί πιστεύουν ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα αναζητήσουν, όπως και το καλοκαίρι, τον επόμενο Μανωλά κι επειδή τέτοιος δεν υπάρχει στο ελληνικό πρωτάθλημα, τον ψάχνουν ήδη στο εξωτερικό. Ο νέος κόουτς, όμως, έχει άλλο στιλ κεντρικού αμυντικού στο μυαλό του.

ROME, ITALY - AUGUST 30:  Kostas Manolas of AS Roma in action during the Serie A match between AS Roma and ACF Fiorentina at Stadio Olimpico on August 30, 2014 in Rome, Italy.  (Photo by Paolo Bruno/Getty Images)
ROME, ITALY - AUGUST 30: Kostas Manolas of AS Roma in action during the Serie A match between AS Roma and ACF Fiorentina at Stadio Olimpico on August 30, 2014 in Rome, Italy. (Photo by Paolo Bruno/Getty Images) GETTY IMAGES

Θέλει έναν στόπερ, ο οποίος να είναι δυναμικός στο παιχνίδι του, σε μεγαλύτερο βαθμό και από τον Σιόβα και από τον Αυλωνίτη, οι οποίοι δεν "δαγκώνουν" στο μαρκάρισμα, ο οποίος όμως να μπορεί να χτίσει τις επιθέσεις από πίσω. Να έχει δηλαδή τέτοια τεχνική κατάρτιση που η μπάλα να φεύγει από τα πόδια του γρήγορα και με ασφάλεια προς τη μεσαία γραμμή. Με άλλα λόγια δεν ψάχνει για μία επιπλέον λύση ο Πορτογάλος, αλλά για έναν παίκτη, ο οποίος θα ανεβάσει επίπεδο τα μετόπισθεν.

Κάτι που πολύ απλά σημαίνει πως θα κοιτάξει και ο ίδιος την ατζέντα του προκειμένου να έχει ξεκάθαρο λόγο, όχι μόνο στην απόκτηση, αλλά και στην τελική επιλογή. Αν μη τι άλλο στην πατρίδα του και στην Ιβηρική γενικότερα υπάρχουν πολλοί και καλοί κεντρικοί αμυντικοί, με τη διαφορά ότι όσοι συγκεντρώνουν τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά, είτε ανήκουν στις μεγάλες ομάδες της χώρας είτε έχουν μεταναστεύσει ήδη σε μεγάλους συλλόγους του εξωτερικού. Το πιο πιθανό, πάντως, είναι πως Ολυμπιακός και Περέιρα θα οδηγηθούν σε… λάτιν επιλογή, καθώς εκεί μπορεί εύκολα να βρει ο νέος τεχνικός στόπερ-σκύλο που να ξέρει και μπάλα!

Μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσε να είναι ο 26χρονος συμπατριώτης του Νέτο, από τη Ζενίτ της Αγίας Πετρούπολης, ωστόσο, μιλάμε για ένα... αλμυρό deal με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Το γεγονός ότι στη ρωσική ομάδα είναι προπονητής ο παλιός γνώριμος του Περέιρα από την Πόρτο, Βίλας Μπόας, διευκολύνει τις όποιες εξελίξεις, αλλά πάντα σε τέτοια ζητήματα όλα εξαρτώνται από τα λεφτά που μπαίνουν στο τραπέζι… Πάντως και πέρυσι τέτοιο καιρό ο Ολυμπιακός επέλεξε λύση από τη Ρωσία και συγκεκριμένα τον Μαρκάνο από τη Ρουμπίν Καζάν, ο οποίος τώρα παίζει στην Πόρτο, πρώην ομάδα του Περέιρα! Χαμός…

Η εισήγηση για στόπερ και η υπόθεση Αβραάμ

Όχι μεν αλλά για τον Αβραάμ

Από 'κει και πέρα, πολλοί αναρωτιούνται αν τρέχει κάτι με τον πρώην αρχηγό Αβραάμ Παπαδόπουλο κι αν "ναι", τι είναι αυτό και τι μπορεί να προκύψει. Το ρεπορτάζ αναφέρει το εξής: o 30χρονος διεθνής αμυντικός έχει μιλήσει το τελευταίο διάστημα δύο φορές με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και δη με τον πρόεδρο Βαγγέλη Μαρινάκη, του οποίου αποτελεί και μεγάλη συμπάθεια, ανεξάρτητα από το αν προκάλεσε δυσαρέσκεια με τον τρόπο που επέλεξε να αποχωρήσει, αλλά και με τα διόλου εγκωμιαστικά σχόλια με τα οποία "στόλισε" τον Μίτσελ.

Η πρώτη φορά ήταν στο περιθώριο του αγώνα της Εθνικής με τα Νησιά Φαρόε και η δεύτερη πριν από λίγο καιρό, όταν έγινε γνωστό από την Τουρκία ότι ο Αβραάμ αποχωρεί από την Τραμπζονσπόρ, κάτι που ο ίδιος διέψευσε στη γειτονική χώρα, χωρίς όμως κάποιος να μπορεί να προεξοφλήσει ποια θα είναι η συνέχεια.

Ο Αβραάμ ήταν στην Ελλάδα την περίοδο των γιορτών και αναχώρησε μόλις πριν δύο ημέρες, την Κυριακή, επειδή αντιμετώπισε κι ένα πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο -πήρε άδεια από την ομάδα του- για να το "φτιάξει" εδώ, καθώς με τόσα που έχει τραβήξει, προτίμησε να επισκεφθεί γιατρό της επιλογής του. Δεν πήγε, πάντως, στου Ρέντη κι αυτό έχει τη σημασία του.

Η εισήγηση για στόπερ και η υπόθεση Αβραάμ
INTIME SPORTS

Σε όσους μίλησε το τελευταίο διάστημα και τον ρώτησαν αν τίθεται θέμα επιστροφής του απαντούσε με χιούμορ, χωρίς να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει. Παραδεχόταν ωστόσο πως δεν έχει "κάτι" στα χέρια του από τον Ολυμπιακό. Το αν θα το έχει ή όχι πιθανότατα θα κριθεί από το νέο προπονητή. Αν ο Περέιρα δεν βρει κάτι καλύτερο, μπορεί να ανάψει το "πράσινο φως", αν και συνήθως οι προπονητές δύσκολα εμπιστεύονται κάποιον που ήρθε σε κόντρα με τον προκάτοχό τους, για ευνόητους λόγους…

Από την άλλη πλευρά, και στη διοίκηση οι γνώμες διίστανται, χωρίς όμως κανείς να μπορεί να παραγνωρίσει ότι έχουν μείνει λίγοι Έλληνες στο ρόστερ, καθώς επίσης πως ο Αβραάμ και δυναμικός είναι και έχει φάει τα γήπεδα της Super League με το κουτάλι, ενώ έχει και ειδικό βάρος μέσα στα αποδυτήρια με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Με άλλα λόγια κι αυτό το θέμα είναι ανοικτό και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, πριν ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Παπαδόπουλος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Europa League.

Άρα, αν ο Ολυμπιακός τον φέρει πίσω, θα πάει στα ματς με τη Ντίπρο με Σιόβα κι έναν εκ των Μποτία, Αυλωνίτη ή θα αποκτήσει κι άλλον 11αδάτο στόπερ, οπότε ο συνολικός αριθμός θα φτάσει στο… 5! Μια άλλη εκδοχή που μπορεί να προκριθεί, είναι ο Γάλλος Ντιγκάρ, ο οποίος έχει συμφωνήσει εδώ και μέρες προφορικά με τους "ερυθρόλευκους" και μπορεί να παίξει τόσο ως κόφτης, όσο και ως κεντρικός αμυντικός. Για όλα αυτά, όμως, αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο Βίτορ Περέιρα…

Διαβάστε ακόμη

Προτάθηκε στον Ολυμπιακό ο Κριστιάν Ροντρίγκες

Μίτσελ: "Παράξενη η πρόσληψή μου"

News 24/7

24MEDIA NETWORK