Προθεσμία 12 ημερών δίνει το ΣτΕ για την υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση στο ΣτΕ της προσφυγής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και των 17 πολιτών κατά της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ στην περιοχή με τους όρους που έχουν τεθεί και η απόφαση ορίζει προθεσμία 12 ημερών για να κατατεθούν περαιτέρω υπομνήματα.

Προθεσμία 12 ημερών δίνει το ΣτΕ για την υπόθεση του γηπέδου της ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Τα μηνύματα από τη διαδικασία μοιάζουν θετικά για τους "κιτρινόμαυρους", αφού το ΥΠΕΚΑ τοποθετήθηκε υπέρ της κατασκευής του γηπέδου και εναντίον των δύο προσφυγών, οι οποίες εκδικάστηκαν ως μία υπόθεση.

Στο ΣτΕ βρέθηκαν ο Τάκης Ζαχαρόπουλος, άνθρωποι του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, οι Γεωργαμλής, Μαύρος, Παπαδόπουλος, Νεστορίδης και ο Νίκος Στράτος, ενώ ο νομικός εκπρόσωπος της ΑΕΚ ήταν ο Χαράλαμπος Χρυσανθάκης.

Αρχικά, απορρίφθηκε το αίτημα του Δημοσίου για αναβολή των υποθέσεων της ΑΕΚ, ενόψει της επανεξέτασης της στάσης της Πολιτείας.

Η διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά, με τον εισηγητή του ΣτΕ, Χρήστου Ντουχάνη, να παρουσιάζει το περιεχόμενο των δύο προσφυγών.

"Θα χαθούν 6 στρέμματα"

Το λόγο πήρε ο δικηγόρος του Δήμου, Ανδρέας Παπαπετρόπουλος: "Είμαστε υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, άλλα παράλληλα θέλουμε τη διαφύλαξη της δασικής έκτασης. Κανένας δήμαρχος δεν θα ήθελε να χάσει από τη διαχείρισή του έξι στρέμματα δάσους".

"Η αναδασωτέα έκταση αποχαρακτηρίζεται με το νέο ρυθμιστικό νόμο και παραχωρούνται σαν θυσία τα στρέμματα για να γίνει το γήπεδο. Εμείς εκεί διαφωνούμε. Αναγνωρίζουμε ότι το άλσος δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά δεν αντισταθμίζουμε τα έξι στρέμματα δασικής έκτασης, με πύκνωση του υπόλοιπου άλσος. Προτείνεται η λύση ενός αμιγώς ποδοσφαιρικού γηπέδου και παρουσιάζεται ως μονόδρομος".

Ο πρόεδρος της έδρας ρώτησε πού οφείλεται η αφαίρεση των 6 στρεμμάτων και εάν υπάρχει κάποια πρόταση από πλευράς Δήμου και ο κ. Παπαπετρόπουλος απάντησε: "Τα έξι αυτά στρέμματα πρέπει να χαθούν για να δημιουργηθούν εκτός από το γήπεδο και άλλες εγκαταστάσεις, όπως κουρείο, χαμάμ κλπ. Αυτό που θέλουμε είναι να μας επιτρέψετε να συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον".

Ακολούθησε η τοποθέτηση του εκπροσώπου των 17 πολιτών, Μιχάλη Παπάζογλου: "Κανένας πολίτης δεν μπορεί να χτίσει σε δημόσια έκταση και το άλσος είναι δημόσια έκταση. Το αρχικό παραχωρητήριο έκανε λόγο για γυμναστήριο. Το άλσος έχει δημιουργηθεί για όλους τους κατοίκους και το συμφέρον τους".

"Συμβατό το έργο με το ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής"

Τελευταία τοποθετήθηκε η ΑΕΚ, δια μέσω του κ. Χρυσανθάκη, ο οποίος υποστήριξε: "Η ΑΕΚ πάντα δραστηριοποιούνταν στη Νέα Φιλαδέλφεια και προβλέπεται η κατασκευή ενός αθλητικού κέντρου που θα πληρεί τις προδιαγραφές για ευρωπαϊκούς αγώνες. Υπάρχουν μέχρι στιγμής δύο αποφάσεις του Δήμου που έχουν εγκρίνει το σχέδιο. Θα υπάρχει αρκετό πράσινο ανάμεσα στο γήπεδο και τις τριγύρω κατοικίες.

Η ΑΕΚ ζητάει έξι στρέμματα, από αυτά τα 2,7 θα είναι για την ίδια και τα 3,3 για δημόσιους χώρους. Το έργο είναι συμβατό με το ρυθμιστικό σχέδιο Αττικής. Ο συντελεστής δόμησης που έχει το έργο είναι μικρότερος από αυτόν της περιοχής. Το έργο αναφέρει ότι θα αφαιρεθούν 55 δέντρα από αυτά τα έξι στρέμματα που ζητάει η ΑΕΚ και φύτευση 2012 σε άλλο σημείο του άλσους.

Δεν τίθεται θέμα αναδασώσεως στην συγκεκριμένη περιοχή, δεν τίθεται θέμα απαλλοτριώσεως του συγκεκριμένου τμήματος. Το έργο αποτελεί γέφυρα από το παρελθόν στο παρόν και στο μέλλον".

News 24/7

24MEDIA NETWORK