Η έκπληξη με τον Μολίνς!

Ο Μπεργκ ξεπέρασε την ίωση και θα είναι «ενδεκαδάτος» στο ματς με τον Ατρόμητο και ο Ουζουνίδης (προ)ετοιμάζει τον Μολίνς για τη θέση του «αντί-Βιγιαφάνιες». Η λογική της επιλογής, η βασική ενδεκάδα που πρέπει να (ξανα)βρεί ρυθμό εν όψει Τούμπας και όλο το αγωνιστικό πλάνο του. Το Contra.gr αναλύει…

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Παρά τις δεδομένες -και προγραμματισμένες εν πολλοίς- απουσίες λόγω τιμωριών (Μολέδο, Βιγιαφάνιες, Ρέις) στις οποίες προστέθηκε απ’ την Τετάρτη και ο Λέτο, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε ένα και μόνο «δίλημμα» για την ενδεκάδα του κυριακάτικου (23/4) παιχνιδιού με τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο. Κι αυτό αφορούσε τον βαθμό ετοιμότητας του Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε απ’ το βράδυ της Πέμπτης (20/4) από ίωση (γαστρεντερίτιδα). Απ’ τη στιγμή λοιπόν που ο Σουηδός «killer» συμμετείχε χωρίς το παραμικρό πρόβλημα στην προπόνηση του Σαββάτου (22/4) θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του Ελληνα τεχνικού, όλα πλέον απλοποιήθηκαν στο «πράσινο» αγωνιστικό πλάνο.

Ο «King Marcus» θα πάρει πλέον κανονικά τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης μαζί με τον Κλωναρίδη με διάθεση από την πλευρά του Ουζουνίδη να γίνει και μια σχετική διαχείριση εν όψει της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, διατηρώντας τον στο παιχνίδι για 55 με 60 λεπτά. Από εκεί και πέρα όμως η ενδεκάδα θα κρύβει και μία «έκπληξη» κι αυτή δεν είναι άλλη απ’ τη χρησιμοποίηση του Γκιγέρμο Μολίνς στο δεξί «φτερό» της μεσοεπιθετικής γραμμής του «τριφυλλιού»!

Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Ο Εβρίτης τεχνικός είχε εδώ και αρκετές μέρες στο μυαλό του να χρησιμοποιήσει τον Μολίνς (και) στο δεξιό άκρο, στη θέση του «Βίγια», ο οποίος θα λείψει λόγω καρτών, όπως έκανε στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιτελικού με τον ΠΑΟΚ. Μία θέση που άλλωστε γνωρίζει άριστα και την «έχει» ο 29χρονος άσος, καθώς ως δεξιός winger «έχτισε» το όνομά του από νεαρή ηλικία στα γήπεδα της Σουηδίας.

Αυτό που περίμενε ο Ουζουνίδης ήταν την αγωνιστική κατάσταση του Μπεργκ. Διότι αν ο Σουηδός επιθετικός δεν ήταν σε θέση να παίξει, τότε ο Μολίνς θα ξεκινούσε στην κορυφή της επίθεσης δίπλα στον Κλωναρίδη. Τώρα όμως, με τον Μπεργκ «παρόντα», υπάρχει η άνεση να παίξει ο Μολίνς στο δεξί άκρο, έχοντας πλέον και τα απαιτούμενα «τρεξίματα» κι έναν σχετικά καλό ρυθμό αγώνων.

Με τον Ουζουνίδη να περιμένει απ’ το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού να βγάλει και σε επίσημο παιχνίδι, στις πολύ καλές συνεργασίες που έχει σταθερά με τον Μπεργκ στις προπονήσεις των τελευταίων εβδομάδων.

«ΜΕΣΑ» ΟΛΟΙ ΟΙ «ΒΑΣΙΚΟΙ»

Λοιπές «εκπλήξεις» στην ενδεκάδα δεν αναμένονται, διότι ο Ουζουνίδης σκοπεύει να χρησιμοποιήσει (πλην των τιμωρημένων Μολέδο, «Βίγια») όλους τους «βασικούς», προκειμένου να βρουν ξανά άπαντες, αγωνιστικό ρυθμό μετά τη διακοπή, εν όψει της ρεβάνς της Πέμπτης (27/4) με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Κάτω απ’ τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, με τους Κουλιμπαλί, Χουλτ στα άκρα της άμυνας και τον νεαρό Στέφανο Ευαγγέλου παρτενέρ του Κουτρουμπή στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, αφού ο Τελάντερ είναι ακόμη ανέτοιμος (έχει ενοχλήσεις και έκανε και το Σάββατο ατομικό). Στον άξονα οι Ζέκα-Κουρμπέλης θα είναι το δίδυμο, με τον Εμποκού στα αριστερά και τον Κλωναρίδη δίπλα στον Μπεργκ.

ΚΑΚΩΣΗ ΣΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ Ο ΣΤΙΛ

Στη σαββατιάτικη προπόνηση πάντως, δεν έλειψαν και τα… απρόοπτα καθώς ο Λουκ Στιλ αποχώρησε με κάκωση στο δάχτυλο του δεξιού χεριού. Την Κυριακή θα υποβληθεί σε εξέταση για να φανεί το ακριβές μέγεθος του τραυματισμού, με τον Ουζουνίδη να «επιστρατεύει» μετά από καιρό στην αποστολή τον Στέφανο Κοτσόλη. Ο δε Ροντρίγο Μολέδο (που ούτως ή άλλως ήταν εκτός για το συγκεκριμένο ματς λόγω καρτών) έκανε πρόγραμμα αποφόρτισης.

ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ «ΜΙΚΡΟΥΣ»

Στην 20μελή αποστολή του αγώνα με τον Ατρόμητο, που ανακοίνωσε μετά την προπόνηση του Σαββάτου, εκτός απ’ τον Ευαγγέλου ο 48χρονος τεχνικός συμπεριέλαβε κι άλλους δύο απ’ τους «μικρούς» της ομάδας (Χατζηγιοβάνη, Στάικο). Το γκρουπ που κατέλυσε το βράδυ σε ξενοδοχείο των βορείων προαστίων αποτελείται απ’ τους Οδ. Βλαχοδήμο, Κοτσόλη, Κουλιμπαλί, Μέστο, Μαρινάκη, Χουλτ, Κουτρουμπή, Ευαγγέλου, Κουρμπέλη, Ζέκα, Λουντ, Στάικο, Μπουμάλ, Π. Βλαχοδήμο, Εμποκού, Μπεργκ, Κλωναρίδη, Μολίνς, Χατζηγιοβάνη, Πίσπα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK