Η έκπληξη του φοιτητή στη βράβευση του Ρανιέρι

Ο Κλάουντιο Ρανιέρι πήρε ένα ξεχωριστό βραβείο για την εκπληκτική περσινή του πορεία με την Λέστερ και δεν έκρυψε τη συγκίνησή του. Έκπληξη για τον Ιταλό στο φινάλε της βραδιάς από έναν... φοιτητή!

Η έκπληξη του φοιτητή στη βράβευση του Ρανιέρι

Το βραβείο "Nils Liedholm" (προς τιμήν του θρυλικού Σουηδού που έγραψε ιστορία στα γήπεδα της Serie A ως παίκτης και ως προπονητής) θεσπίστηκε από το 2011 και δίνεται κάθε χρόνο σε μία φιγούρα του αθλητισμού που ξεχωρίζει για ανθρώπινες αξίες όπως είναι η ηθική, η ευπρέπεια και η κομψότητα.

Τα πέντε προηγούμενα χρόνια τιμήθηκαν κατά σειρά οι Κάρλο Αντσελότι, Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, Μισέλ Πλατινί, Πάολο Μαλντίνι, Ρομπέρτο Ντοναντόνι, ενώ το 2016 ήταν η σειρά του Κλάουντιο Ρανιέρι, ο οποίος γεύτηκε για πρώτη φορά στην καριέρα το νέκταρ της κατάκτησης ενός πρωταθλήματος στα 64 του χρόνια και παράλληλα έδωσε ρεσιτάλ στα αγγλικά γήπεδα με την αψεγάδιαστη συμπεριφορά του.

Η έκπληξη του φοιτητή στη βράβευση του Ρανιέρι

Η βράβευση έγινε το βράδυ της Τετάρτης στη Villa Boemia του Cuccaro Monferrato (60 χλμ ανατολικά του Τορίνου) και κατά τη διάρκειά της ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του για την τιμή που του έγινε.

"Ο Λίντχολμ με προπόνηση για οκτώ μήνες στη Ρόμα, διάστημα που ήταν αρκετό για να καταλάβω την ευγένειά του, την κομψότητα και την εξυπνάδα του. Στη σημερινή εποχή που το ποδόσφαιρο μπαίνει στα σπίτια όλων θα χρειαζόταν μία προσωπικότητα όπως εκείνη του Νιλς Λίντχολμ αφού θα έκανε τους πάντες να καταλάβουν πως το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι.

Η έκπληξη του φοιτητή στη βράβευση του Ρανιέρι

Είμαι υπερήφανος που παίρνω αυτό το βραβείο, που θυμίζει έναν μεγάλο προπονητή και έναν μεγάλο άνθρωπο. Αυτό είναι ένα βραβείο που έχει σχέση με τον άνθρωπο, όχι με το ποδόσφαιρο", δήλωσε ο Ρανιέρι, ενώ ο γιος του Νιλς Λίντχολμ, Κάρλο, τόνισε:

"Δεν παρακολουθούσαμε μόνο τα αποτελέσματα εντός γηπέδου για να εκλέξουμε τον νικητή. Πέρα από την μεγάλη νίκη του στην Premier League σε ένα ποδόσφαιρο όπου κυριαρχεί το χρήμα, ο Ρανιέρι είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για να δοθεί το βραβειο. Θυμάμαι πως ο πατέρας μου είχε μεγάλη εκτίμηση για εκείνον ως προπονητή".

Η έκπληξη του φοιτητή στη βράβευση του Ρανιέρι

Πάντως, το κερασάκι στην τούρτα σε μία συγκινησιακά φορτισμένη βραδιά για τον Ρανιέρι ήταν η παρουσία στην αίθουσα ενός φοιτητή που μόλις είχε ολοκληρώσει τη διπλωματική του εργασία πάνω στο φαινόμενο Λέστερ, ως νέας πρωταθλήτριας Αγγλίας.

"Δεν θα το πιστέψετε αλλά ακούγοντας όλα αυτά που λέτε για μένα κατάλαβα για πρώτη φορά τη σημασία της δουλειάς μας στην Λέστερ. Τα εύσημα δεν πηγαίνουν σε μένα αλλά σε όλους μέσα στην ομάδα", συμπλήρωσε ο Ρανιέρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK