Η εκπομπή οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που λογοκρίνει τηλεθεατές

Θα μπορούσαν να λένε 'ΜΤΚ' αλλά είναι από το Μάντσεστερ και έχουν βάλει στόχο να ασκήσουν κριτική με κάθε τρόπο στην διοίκηση της Γιουνάιτεντ.

Φίλαθλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζουν μετά από το γκολ της ομάδας τους στον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν για τη φάση των 16 στο Champions League 2018-2019 στο 'Παρκ ντε Πρενς', Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019
Φίλαθλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πανηγυρίζουν μετά από το γκολ της ομάδας τους στον αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν για τη φάση των 16 στο Champions League 2018-2019 στο 'Παρκ ντε Πρενς', Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν διάγει τις καλύτερες ημέρες της ιστορίας της. Η ομάδα βρίσκεται μακριά από τις διακρίσεις, τόσο στην Premier League όσο και στην Ευρώπη, ενώ και σε επίπεδο μεταγραφών, το 'Ολντ Τράφορντ' δεν δείχνει να προσελκύει ιδιαίτερα τα 'καυτά ονόματα' του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η απαξίωση είναι βαριά κουβέντα για τον θρυλικό σύλλογο του Μάντσεστερ, αλλά το σίγουρο είναι ότι η Σίτι έχει καταφέρει να γίνει το απόλυτο #1 της πόλης.

Η αποχή από τις διακρίσεις έχει ξεθωριάσει θρυλικές εποχές όπως αυτή της κατάκτησης του Champions League κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου και είναι λογικό να φέρνει και γκρίνια. Αυτή η γκρίνια εκδηλώνεται πιο έντονα από ποτέ στο επίσημο κανάλι της ομάδας, γνωστό και ως Manchester United TV.

Πρόσφατα, στην εκπομπή 'The Paddy Crerard Show' με παρουσιαστή τον βετεράνο μέσο των 'κόκκινων διαβόλων', πρωταθλητή Ευρώπης του 1968, Πατ Κρέραντ, όπου γίνεται διάλογος τηλεφωνημάτων παλαιμάχων και άλλων εκπροσώπων της ομάδας με φιλάθλους, υπήρξαν κλήσεις οπαδών που 'κόπηκαν' αιφνιδιαστικά. Οι καλούντες είχαν εκδηλώσει την επιθυμία να συζητήσουν για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας και πιο συγκεκριμένα να κάνουν στοχευμένες ερωτήσεις για τις μεταγραφικές επιλογές της ιδιοκτησίας των Γκλέιζερς το φετινό καλοκαίρι, καθώς και για τα συσσωρευμένα χρέη της ομάδας.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το 'ποτήρι', ήταν όταν στην εκπομπή τέθηκε ερώτημα για το ενδεχόμενο διεκδίκησης του Λούις Σουάρες από την Μπαρτσελόνα, ενός παίκτη γνωστού για τη ρατσιστική συμπεριφορά στο παρελθόν εις βάρος του Πατρίς Εβρά, σημαντικού παίκτη της Γιουνάιτεντ.

Η εκπομπή οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που λογοκρίνει τηλεθεατές

Ακολούθησε μια ομοβροντία στα social media, με τα hashtags #GlazersOut και #CancelMUTV να συγκεντρώνουν δεκάδες χιλιάδες tweets, ενώ οι εικόνες οπαδών έξω από το 'Ολντ Τράφορντ' με τα κίτρινοπράσινα χρώματα της Νιούτον Χιθ (ομάδα-πρόγονος της Γιουνάιτεντ από τον 19ο αιώνα) ως ένδειξη απόρριψης του σημερινού status των Κόκκινων Διαβόλων, παραμένουν νωπές στη μνήμη κάθε οπαδού της ομάδας που μεγάλωσε με εικόνες του Ερίκ Καντονά και του Ρόι Κιν.

"Αρκετά έχουμε περάσει, όχι άλλη διχόνοια μεταξύ μας, όχι άλλες κινήσεις απληστίας για να κερδοσκοπήσετε εις βάρος της ομάδας μας", έγραψε ο οπαδός Αλ Φοράν. Συνολικά 84.000 άτομα έχουν υψώσει τις φωνές τους στο twitter ενάντια στους Γκλέιζερς, με έναν φαν της ομάδας να τονίζει πως "αν δεν ήταν η ποδοσφαιρική ευφυία του σερ Άλεξ Φέργκιουσον, η ομάδα θα είχε καταρρεύσει από την πρώτη στιγμή που έγινε ιδιοκτησία της οικογένειας Γκλέιζερ". Ναι, αλλά τουλάχιστον επέστρεψε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK