Η Ελλάδα κερδίζει την 15η θέση επιστρατεύοντας LΕΩPARD

Η 15η θέση στην βαθμολογία χωρών της UEFA είναι κομβική για το ευρωπαϊκό μέλλον των ελληνικών ομάδων και στην μάχη με την Κύπρο η χώρα μας απέκτησε ένα ισχνό αβαντάζ μέσω Λουξεμβούργου και LΕΩPARD.

Dudelange's Dominik Stolz celebrates his goal against APOEL during the Europa League group A soccer match between APOEL Nicosia and Dudelange at GSP stadium in Nicosia, Cyprus, Thursday, Sept. 19, 2019. (AP Photo/Petros Karadjias)
Ο Στολτζ πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε στην μεγάλη εκτός έδρας νίκη της Ντουντελάνζ επί του ΑΠΟΕΛ, για το Group A του Europa League 2019-2020 (19/09/2019). (AP PHOTO/PETROS KARADJIAS)

Ελλάδα και Κύπρος μάχονται φέτος για την 15η θέση στην βαθμολογία χωρών της UEFA, που είναι κομβική για το άμεσο μέλλον. Ο Ολυμπιακός την Τετάρτη (18/09) πήρε την ισοπαλία από την Τότεναμ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League και έδωσε ένα μικρό προβάδισμα στην Ελλάδα. Άπαντες περίμεναν πως η Κύπρος θα απαντήσει την Πέμπτη (19/09), καθώς ο ΑΠΟΕΛ υποδεχόταν στο ΓΣΠ την Ντουντελάνζ, που έμοιαζε με... εύκολη λεία.

Τουλάχιστον τέτοια είχε αποδειχθεί την περσινή σεζόν, όπου ο Ολυμπιακός την κέρδισε δύο φορές στους ομίλους του Europa League. Άλλωστε πρόκειται για μια ομάδα από το Λουξεμβούργο, με μόλις 28 χρόνια ύπαρξης και δύο παρουσίες (μαζί με την φετινή) σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και με πρόεδρο τον ιδιόρυθμο Φλάβιο Μπέκα, με ρίζες από την Περούτζια της Ιταλίας και οπαδό της Ίντερ, που δεν έχει διστάσει να δηλώσει στο παρελθόν πως "για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα στο Λουξεμβούργο δεν χρειαζόμαστε προπονητή".

Χωρίς προπονητή (υπηρεσιακός κάθισε στον πάγκο) πήγε και στην αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ, αλλά έκανε το κομμάτι της, βάζοντας πλάτη στην Ελλάδα. Η Ντουντελάνζ προηγήθηκε με 2-0 νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, δέχθηκε 3 τέρματα σε 5(!) λεπτά αλλά απάντησε με δύο ακόμη φεύγοντας θριαμβεύτρια από την αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ, επικρατώντας με 4-3!

Το μυστικό της ίσως ήταν στην φανέλα, όπου διαφημίζει την LΕΩPARD, εταιρία παραγωγής ενεργειακών ποτών με φυσικά συστατικά όπως το αχλάδι, το κάρδαμο, το λάιμ, το τζίντζερ και η μάκα (πόα από τις Άνδεις). Με δεδομένο πως στο Group A του Europa League συμμετέχουν και οι Σεβίλλη, Κάραμπαχ, είναι πολύ πιθανό ο ΑΠΟΕΛ να πληρώσει ακριβά αυτή την ήττα.

Αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να το εκμεταλλευτεί και να διατηρήσει αυτή την -μικρή έστω- διαφορά υπέρ της Ελλάδας (25.300 βαθμούς η χώρα μας, 25.000 η Κύπρος), τότε θα κερδηθεί και η μάχη της 15ης θέσης που πρακτικά σημαίνει ότι η χώρα μας θα έχει εξασφαλισμένα πέντε εισιτήρια: Δύο για την προκριματική φάση του Champions League, ένα για την προκριματική φάση του Europa League και δύο για την προκριματική φάση του Europa League 2.

Αντιθέτως, η 16η θέση δίνει τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια: Ένα για την προκριματική φάση του Champions League, κανένα για την προκριματική φάση του Europa League και τρία για την προκριματική φάση του Europa League 2.

Στο 35ο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, Κώστας Μπράτσος και Λευτέρης Ελευθερίου σχολιάζουν τους 'αιώνιους' και το Champions League. Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Τότεναμ και το τι σημαίνει το ντέρμπι για τον Γιώργο Δώνη.

News 24/7

24MEDIA NETWORK