Η Ελλάδα ορίζει την τύχη της Αγγλίας στο Nations League

Στον 'αέρα' είναι η αναμέτρηση Αγγλίας - Ισλανδίας για το Nations League και αν η αγγλική κυβέρνηση δεν κάνει εξαίρεση για το ταξίδι της δεύτερης στο Νησί, τότε η διεξαγωγή του στην Ελλάδα είναι μονόδρομος. Είναι έτοιμη η χώρα μας για ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

Ο Χάρι Κέιν μετά από χαμένη ευκαιρία σε αναμέτρηση της Αγγλίας με την Ολλανδία για το  UEFA Nations League στο 'D. Afonso Henriques Stadium' στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας | 6 Ιουνίου 2019 (AP Photo/Martin Meissner)
Ο Χάρι Κέιν είναι ο άνθρωπος που οι Άγγλοι ελπίζουν ότι -επιτέλους- θα το φέρει στο σπίτι. AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Ισλανδία πηγαίνει την Κυριακή στη Δανία, για να δώσει το πρότελευταίο παιχνίδι της στο Group B της πρώτης κατηγορίας του Nations League. Εκεί όπου το Βέλγιο είναι στην κορυφή με 9 βαθμούς και ακολουθούν Δανία και Αγγλία με 7, ενώ η Ισλανδία έχει ισάριθμες ήττες μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές.

Μόνο που το ταξίδι της Ισλανδίας στο 'Parken Stadium' της Κοπεγχάγης δημιουργήμα σοβαρό ζήτημα για την αναμέτρηση με την Αγγλία, λίγες μέρες αργότερα. Και αυτό γιατί η Δανία έχει αποκλειστεί ως προορισμός από και προς τη Μεγάλη Βρετανία, εξαιτίας της έξαρσης κρουσμάτων του κορονοϊού. Κάτι που σημαίνει πως από τη στιγμή που θα έμπαιναν σε βρετανικό έδαφος, οι παίκτες της Ισλανδίας θα έπρεπε να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών...

Συνθήκη που εγείρει την πιθανότητα να κατοχυρώσει η UEFA με σκορ 3-0 το ματς υπέρ της Ισλανδίας, ελέω αδυναμία διεξαγωγής της αναμέτρησης. Η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση, προκειμένου να δει αν υπάρχει τρόπος να εξαιρεθεί η αποστολή της Ισλανδίας από την απαγόρευση εισόδου στη χώρα, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι σε συνθήκες βιολογικής ασφάλειας.

Πιθανή μη διεξαγωγή του αγώνα θα σημάνει αυτομάτως τον μηδενισμό των ελπίδων της Αγγλίας να προσπεράσει Βέλγιο και Δανία, φτάνοντας στην κορυφή του ομίλου και κατ' επέκταση στα τελικά της διοργάνωσης.

Γνωρίζοντας το πρόβλημα που δημιουργούσε η επιδημία του Covid-19, η UEFA από τον Αύγουστο είχε προκρίνει τις Κύπρο, Πολωνία, Ουγγαρία και Ελλάδα, ως ουδέτερες έδρες στην περίπτωση που θα ήταν αδύνατη η διεξαγωγή ενός αγώνα εξαιτίας των συνθηκών που δημιουργεί ο κορονοϊός.

Αυτή τη στιγμή ωστόσο καμία από τις Κύπρο, Ουγγαρία και Πολωνία δεν βρίσκεται στους επιτρεπόμενους προορισμούς από τη Μεγάλη Βρετανία, ως εκ τούτου μοναδική διέξοδος για την Αγγλία είναι η Ελλάδα... Μια εναλλακτική λύση που έχει πέσει στο τραπέζι, είναι να διεξαθχεί το ματς της Ισλανδίας με τη Δανία στη χώρα μας, έτσι ώστε να μπορεί η Ισλανδία λίγα 24ωρα μετά να πετάξει χωρίς πρόβλημα με προορισμό το Λονδίνο. Η απόφαση που θα πάρουν από κοινού η αγγλική κυβέρνηση με την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας, θα παρθεί μέσα στις επόμενες 48 ώρες.

Έτσι η πιθανότητα να εμφανιστούν ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης στην Ελλάδα, είναι ορατή. Και την ίδια στιγμή δημιουργεί ένα ερώτημα σοβαρό: είναι σε ετοιμότητα η δική μας κυβέρνηση σε συνδυασμό με την ΕΠΟ να υποδεχθούν ένα τέτοιο παιχνίδι; Και σε ποιο γήπεδο; Στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' γίνεται αλλαγή ποικιλίας χλοοτάπητα, προκειμένου να είναι συμβατός με τις κλιματολογικές συνθήκες του χειμώνα. Η 'ΟΠΑΠ Arena' (Αγία Σοφία) είναι υπό κατασκευή και άλλο γήπεδο εντός λεκανοπεδίου πλην του ΟΑΚΑ μοιάζει αδύνατον να φιλοξενήσει ένα τέτοιο παιχνίδι.

Όμως τόσο η αναμέτρηση της Αγγλίας με την Ισλανδία, όσο και αυτή της Ελλάδας με την Σλοβενία, είναι προγραμματισμένες για τις 18 του Νοέμβρη. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως είναι αδύνατον να διεξαχθούν όχι μόνο την ίδια μέρα, αλλά ακόμη και με 24 ώρες διαφορά - αν υπήρχε τρόπος να μετατεθεί ένα από τα δύο ματς. Την δεύτερη μέρα, το χορτάρι θα ήταν σε κακή κατάσταση.

Μια λύση θα ήταν η Τούμπα ή το Πανθεσσαλικό, αν φυσικά πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει το ματς. Έτσι το ζήτημα δεν είναι μόνο αν θα αποφασίσει η Αγγλία να επισκεφθεί την Ελλάδα για το ματς με την Ισλανδία, αλλά και για το αν είναι σε θέση η χώρα μας να προσφέρει τις ανέσεις στις δύο ομάδες να αγωνιστούν σε νορμάλ συνθήκες. Ελπίζοντας στο δεύτερο σενάριο να μην εκτεθούμε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK