Η επιστροφή στο 'Θέατρο των Ονείρων' ξύπνησε εφιάλτες για τον Μουρίνιο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σόλσκιερ έβαλε τέλος στον μήνα του μέλιτος για Τότεναμ και Μουρίνιο. Η επιστροφή του Πορτογάλου τεχνικού στο 'Old Trafford' ξεκίνησε με χαμόγελα, αλλά εξελίχθηκε εφιαλτικά...

O Ζοζέ Μουρίνιο γνώρισε την πρώτη του ήττα ως προπονητής της Τότεναμ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που πανηγύρισε τη νίκη με σκορ 2-1. (AP Photo/Rui Vieira)
O Ζοζέ Μουρίνιο γνώρισε την πρώτη του ήττα ως προπονητής της Τότεναμ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που πανηγύρισε τη νίκη με σκορ 2-1 (4/12/2019) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Μπορεί ο Ζοζέ Μουρίνιο να μπήκε χαμογελαστός στο Old Trafford, χαιρετώντας παλιούς γνώριμους και συνεργάτες, όμως κατά την έξοδο του δεν ήταν το ίδιο ευδιάθετος. Πριν την αναμέτρηση της Τότεναμ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δήλωσε πως επιστρέφει σε ένα μέρος που ένιωθε χαρούμενος, ωστόσο η αλήθεια είναι πως στο διάστημα της παρουσίας του στον πάγκο των 'κόκκινων διαβόλων' οι κακές στιγμές ήταν περισσότερες από τις καλές. Τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα.

Το καλωσόρισμα του κοινού και τον πρώην παικτών του δεν ήταν και ό,τι καλύτερο. Μόλις στο 6ο λεπτό ο Μάρκους Ράσφορντ έβαλε την Γιουνάιτεντ μπροστά στο σκορ, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως η βραδιά θα είναι δύσκολη για τους Spurs και τον προπονητή τους. Στο 13' ο Τζέιμς, έστω και μετά από το μαρκάρισμα του Γουίνκς, λίγο έλειψε να τραυματίσει σοβαρά τον Μουρίνιο, που είδε τον Ουαλό να πέφτει με φόρα στο πόδι του! Δίχως να έχει ευθύνη μεν, με καλό σημάδι δε.

Με τον Πορτογάλο στον πάγκο, η Τότεναμ ερχόταν από τρεις σερί νίκες κόντρα σε Γουέστ Χαμ και Μπόρνμουθ με το ίδιο σκορ (3-2) αλλά και αυτή με τον Ολυμπιακό (4-2) για το Champions League. Απέναντι στους 'ερυθρόλευκους' η ομάδα του Μουρίνιο βρέθηκε να χάνει με 0-2 αλλά μπόρεσε να γυρίσει το ματς. Θα το κατάφερνε και τώρα, στην έδρα ενός πολύ πιο ανταγωνιστικού αντιπάλου;

Όταν ο Ντέλε Άλι σκόραρε με εκπληκτικό τρόπο το 1-1 στο 39', πολλοί ίσως να σκέφτηκαν πως ήταν στα σκαριά μια ακόμη ανατροπή. Ο Άγγλος διεθνής μεσοεπιθετικός μοιάζει αναγεννημένος υπό τις οδηγίες του Μουρίνιο και μετράει 4 γκολ και 1 ασίστ στα τέσσερα ματς που συνεργάζονται. Το τέρμα του Ντέλε Άλι στο Old Trafford ήταν προϊόν ποιότητας, έμπνευσης και κυρίως υψηλής ποδοσφαιρικής ευφυΐας. Όμως δεν ήταν αρκετό.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Σισοκό έκανε έναν μάλλο ανόητο πέναλτι στον παίκτη που η άμυνα της Τότεναμ αδυνατούσε να βάλει χαλινάρι. Ο Ράσφορντ κέρδισε την εσχάτη των ποινών, ο ίδιος εκτέλεσε και με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο ματς έβαλε ξανά την Γιουνάιτεντ σε θέση οδηγού. Ο 22χρονος διεθνής επιθετικός έφτασε τα 16 γκολ σε 34 ματς με τον Σόλσκιερ στον πάγκο. Είχε 15 σε 81 παιχνίδια με προπονητή τον Μουρίνιο.

Ως το τέλος του παιχνιδιού, η Γιουνάιτεντ έπαιξε άμυνα αλά... Μουρίνιο και δεν επέτρεψε στην Τότεναμ να φτάσει στην ισοφάριση. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ ήταν ο νικητής της ιδιαίτερης βραδιάς, βάζοντας τέλος στον μήνα του μέλιτος για τον Ζοζέ Μουρίνιο και τους Spurs.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επέστρεψε στο 'Θέατρο των Ονείρων' για να δει τους εφιάλτες να ξυπνούν. Στο τέλος της βραδιάς πάντως αντέδρασε ως όφειλε απέναντι στο προπονητικό του μέγεθος, χαιρετώντας έναν προς έναν τους παίκτες που τον υποχρέωσαν στην πρώτη του ήττα στον πάγκο της Τότεναμ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK