Η ΕΠΟ "απάντησε" με δυναμική ανακοίνωση στους Βόσνιους

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Βοσνίας που θέλησε να ρίξει την ευθύνη για τα επεισόδια στη Ζένιτσα στους Έλληνες διεθνείς, η ΕΠΟ ύψωσε ασπίδα προστασίας γύρω τους. Διαβάστε αναλυτικά.

ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÏÓÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BOSNIA - GREECE (Eurokinissi Sports)
ÐÁÃÊÏÓÌÉÏ ÊÕÐÅËËÏ / ÐÑÏÊÑÉÌÁÔÉÊÁ / ÂÏÓÍÉÁ - ÅËËÁÄÁ / WORLD CUP / PRELIMINARY / BOSNIA - GREECE (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι Βόσνιοι, μέσω της ποδοσφαιρικής τους ομοσπονδίας, έριξαν βέλη προς τους Έλληνες παίκτες κατηγορώντας τους πως φέρουν ευθύνη για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στον αγωνιστικό χώρο και στις εξέδρες μετά το τέλος του αγώνα των δύο ομαδων, και η απάντηση δεν άργησε να έρθει.

Με ανακοίνωσή της η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε λόγο για προσπάθεια αντιστροφής της πραγματικότητας ώστε οι θύτες να μετατραπούν σε θύματα και κατέστησε σαφές πως δεν υπήρχε ούτε ένα μέλος της ελληνικής αποστολής που να προκάλεσε την ελάχιστη εστία έντασης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ:

"Η επίσημη και δημόσια παραδοχή εκ μέρους της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης όσων συνέβησαν αμέσως μετά τον χθεσινό αγώνα στη Ζένιτσα είναι πράξη ειλικρινούς αναγνώρισης των πραγματικών ευθυνών –για περιστατικά που άλλωστε είχε την ευκαιρία να δει το σύνολο της φίλαθλης Ευρώπης- και τιμά την φίλη Ομοσπονδία που την ανέλαβε.

Πρέπει ωστόσο να υπογραμμίσουμε ότι κάθε προσπάθεια εμπλοκής της ελληνικής αποστολής ή και Ελλήνων φιλάθλων που παρακολούθησαν τον αγώνα, μέσα την ακραία εχθρική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο γήπεδο οι Βόσνιοι οπαδοί –που δεν επέτρεψαν ούτε καν να ακουσθεί έστω κατ'ελάχιστο ο εθνικός ύμνος της χώρας μας-, είναι μία άδικη και άκομψη προσπάθεια να αντιστραφεί η πραγματικότητα και οι "θύτες" να παρουσιαστούν ως δήθεν "θύματα".

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπενθυμίζει με κατηγορηματικό τρόπο αυτό που αποδεικνύεται από το ίδιο το βίντεο του αγώνα:

Κανένα μέλος της ελληνικής αποστολής, και πολύ περισσότερο οι διεθνείς ποδοσφαιριστές μας, δεν προκάλεσε την ελάχιστη εστία έντασης.

Και βέβαια ο δίκαιος πανηγυρισμός παικτών και φιλάθλων μας για το αποτέλεσμα ούτε ήταν, ούτε μπορεί παρουσιάζεται σαν δήθεν "πρόκληση", και μάλιστα τέτοια που να αιτιολογεί την άσκηση της βίας εναντίον δύο παικτών μας, σε βαθμό μάλιστα που έπληξε την ίδια τη σωματική ακεραιότητα ενός από αυτούς.

Οι Έλληνες ποδοσφαιριστές άλλωστε, με την εν γένει αθλητική συμπεριφορά τους, τόσο στην εθνική ομάδα, όσο και στους συλλόγους τους στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, έχουν αποδειχθεί άξιοι και κορυφαίοι πρεσβευτές του "ευ αγωνίζεσθαι"".

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK