Η Εθνική δεν αποκλείεται στα πλέι οφ!

Το 2/2 στα μπαράζ πρόκρισης και η ευκαιρία να τριτώσει το καλό! Μέχρι η Εθνική ομάδα να μάθει τον αντίπαλό της στην επόμενη φάση των προκριματικών, θυμόμαστε τι έγινε τις προηγούμενες δύο που βρέθηκε σε ανάλογη θέση. Δείτε VIDEOS.

ΕΛΛΑΔΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΜΠΑΡΑΖ ) (ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ)
ΕΛΛΑΔΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΝ ΜΠΑΡΑΖ ) (ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ) ICON

Η επανάληψη είναι η μητέρα αφενός μεν της μάθησης αφετέρου δε της... ξεπατικωτούρας! Γι' αυτό και προτείνουμε στους διεθνείς, όσους τουλάχιστον δεν έζησαν την πιο πρόσφατη πρόκριση που πήρε η Εθνική σε διαδικασία μπαράζ, να καθίσουν, να πατήσουν το play και να δουν πώς ακριβώς γίνεται η δουλειά. Και όσοι ήταν παρόντες να θυμηθούν τον τρόπο που τα κατάφεραν.

Οι προκρίσεις απέναντι στην Ουκρανία, επί Ότο Ρεχάγκελ, και στη Ρουμανία, επί Φερνάντο Σάντος, αποτελούν φάρο για να μην χαθεί ο δρόμος, πυξίδα που δείχνει αποκλειστικά και μόνο Ρωσία! Άλλες αναμφίβολα οι συνθήκες, μα το know how δεν λείπει. Αρκεί να παίξουμε το πρώτο ματς εντός έδρας...

ΕΛΛΑΔΑ - ΟΥΚΡΑΝΙΑ 0-0, 1-0

Η πρώτη φορά της Εθνικής δεν ήταν (καθόλου) οδυνηρή. Τουναντίον, αφού το συναπάντημα με την Ουκρανία χάρισε τη συμμετοχή στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 κι έσπασε την κατάρα των συνεχόμενων χαμένων ευκαιριών μετά το 1994. Το ματς στο ΟΑΚΑ έληξε αδίκως 0-0, καθώς δεν μέτρησε το γκολ του Φάνη Γκέκα με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου, παρόλα αυτά η ρεβάνς απέναντι στο σύνολο του Αλεξέι Μιχαϊλιτσένκο είχε... θριαμβευτικό χαρακτήρα. Όχι λόγω σκορ, αλλά εμφάνισης, μια και οι Ουκρανοί απείλησαν ελάχιστα, με κάποια μακρινά σουτ, και η συνεργασία Σαμαρά-Σαλπιγγίδη διαμόρφωσε από το 31' το τελικό 1-0. Αποτέλεσμα που ανάγκασε τον Αντρέι Σεφτσένσκο σε κλάματα.

Η Εθνική δεν αποκλείεται στα πλέι οφ!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Ελλάδα έπαιξε...

- στο πρώτο ματς: Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μόρας, Παπασταθόπουλος, Κυργιάκος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (65' Χαριστέας)

Γκολ: -

- στο δεύτερο ματς: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Μόρας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος (29' Πλιάτσικας), Κατσουράνης, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης, Σαμαράς (63' Γκέκας), Χαριστέας (71' Τζιόλης)

Γκολ: 31' Σαλπιγγίδης

ΕΛΛΑΔΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ 3-1, 1-1

Ακόμη κι αν γι' άλλους η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσμα, για την Ελλάδα δεν ίσχυει κάτι τέτοιο τέσσερα χρόνια μετά. Η Ρουμανία ήταν το τελευταίο εμπόδιο για το εθνικό συγκρότημα στο δρόμο για τη Βραζιλία και πήδηξε πάνω απ' αυτό με χαρακτηριστική άνεση. Με δυο γκολ του Κώστα Μήτρογλου κι ένα του Σαλπιγγίδη το 3-1 από το Καραϊσκάκη, στο πρώτο παιχνίδι, χάρισε χειροπιαστό πλεονέκτημα στους Έλληνες, οι οποίοι πήγαν στο Βουκουρέστι για να υπερασπιστούν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Δεν χρειάστηκε καν, αφού οι κάννες του Κώστα Μήτρογλου κάπνισαν ξανά, πολύ νωρίς μάλιστα και το τελικό 1-1 από την άτυχη στιγμή του Τοροσίδη δεν ήταν δυνατόν ν' ανατρέψει τη μοίρα του ζευγαριού.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ, ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΡΑΖ)
(EUROKINISSI/ACTION IMAGES)
ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ (ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ, ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΡΑΖ) (EUROKINISSI/ACTION IMAGES) EUROKINISSI

Οι συνθέσεις:

- στο πρώτο ματς: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Χολέμπας, Τζιόλης, Κατσουράνης (86' Σάμαρης), Μανιάτης (78' Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου (79' Γκέκας)

Γκολ: 14', 67' Μήτρογλου, 20' Σαλπιγγίδης - 19' Στάνκου

- στο δεύτερο ματς: Καρνέζης, Τοροσίδης (72' Βύντρα), Παπασταθόπουλος, Σιόβας (80' Μανωλάς), Χολέμπας, Τζιόλης, Μανιάτης, Καραγκούνης (73' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου

Γκολ: 55'αυτ. Τοροσίδης - 23' Μήτρογλου

News 24/7

24MEDIA NETWORK