Η εξευτελιστική τιμή πώλησης του Ράκιτιτς δείχνει την κατάντια της Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα κοστολόγησε τον Ίβαν Ράκιτιτς λιγότερο από τον Αχμέντ Χασάν και κατάτι περισσότερο από τον Ντάμιαν Σιμάνσκι. Η Σεβίλλη έτριψε τα χέρια της και απλά τον αγόρασε δίχως δεύτερη κουβέντα.

Ο Ράκιτιτς σε αγώνα της Μπαρτσελόνα.
Ο Ράκιτιτς σε αγώνα της Μπαρτσελόνα. AP PHOTO/JOAN MONFORT

Ο Ίβαν Ράκιτιτς επέστρεψε στη Σεβίλλη ύστερα από 6 χρόνια επιτυχιών στην Μπαρτσελόνα. Ο Κροάτης μέσος κατέκτησε 13 τρόπαια σε αυτό το διάστημα, μεταξύ των οποίων του Champions League και της Primera Division, ενώ έγινε ο 4ος ξένος σε συμμετοχές στον σύλλογο σε όλες τις διοργανώσεις με 334.

Η μεταγραφή ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης από τους 'μπλαουγκράνα' και μαζί μαθεύτηκε και το ποσό της πώλησης του 32χρονου διεθνή στους κατόχους του Europa League. Για να κάνει δικό της τον ποδοσφαιριστή, η Σεβίλλη έπρεπε να καταβάλει ακατέβατα... 1.500.000 ευρώ. Αυτό είναι το ποσό που ικανοποιούσε την Μπαρτσελόνα ώστε να επιτρέψει στον παίκτη να αποχωρήσει έναν χρόνο πριν από την ολοκλήρωση του συμβολαίου του. Ένα ποσό πιο χαμηλό από το κόστος αγοράς του Αχμέντ Χασάν από τον Ολυμπιακό και κατά 200.000 ευρώ πιο υψηλό από το κόστος αγοράς του Ντάμιαν Σιμάνσκι από την ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα, οι δύο ομάδες συμφώνησαν σε μπόνους τα οποία μπορούν να φτάσουν μάξιμουμ στα 9.000.000 ευρώ και οι όροι των οποίων δεν έχουν γίνει γνωστοί, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το αν είναι εύκολο να εκπληρωθούν ώστε να εξαργυρωθούν τα χρήματα ή όχι.

Οι 'μπλαουγκράνα' των μυρίων οικονομικών προβλημάτων λόγω της ανυπολόγιστης σπατάλης των τελευταίων ετών σε μεταγραφικές 'φούσκες', ο σύλλογος που βρίσκεται σε αναβρασμό λόγω του ζητήματος του Λιονέλ Μέσι, αποφάσισε να ρίξει κι άλλο λάδι στη 'φωτιά' της ανικανότητας των παραγόντων του, με τις συγκρίσεις να είναι αναπόφευκτες.

Λίγους μήνες νωρίτερα, η Μπαρτσελόνα αγόρασε τον κεντρικό μέσο που ουσιαστικά θα αντικαταστήσει τον Ράκιτιτς για 60.000.000 ευρώ. Τόσο κόστισε ο 30χρονος Μίραλεμ Πιάνιτς. Περίπου 90.000.000 ευρώ για την αγορά του Ράκιτιτς σκεφτόταν να δώσει η Παρί πριν από μόλις 2 χρόνια, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής. Το Transfermarkt τον κοστολογεί στα 20.000.000 ευρώ αυτήν τη στιγμή, συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι βρίσκεται στο τέλος του συμβολαίου του και ότι είναι 32 ετών. Κι όμως, οι άνθρωποι των Καταλανών, που ετοιμάζονται να χάσουν τον Μέσι μέσα από τα χέρια τους, τον κοστολόγησαν στο 1.500.000 ευρώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK