Η εξίσωση για τον ηγέτη της άμυνας του Ολυμπιακού

Με αγορά ή ελεύθερος; Βραζιλιάνος ή Πορτογάλος; Με προοπτική μεταπώλησης ή όχι; Αυτά και όχι μόνο είναι τα ερωτήματα στα οποία επιχειρεί να απαντήσει ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ, προσπαθώντας να αξιολογήσει τις πιθανότητες που έχει καθένας από τους 3 βασικούς υποψηφίους (Μολέδο, Πεδράο, Ρολάντο) να αποτελέσει τον "εκλεκτό" νέο στόπερ του Ολυμπιακού.

Η εξίσωση για τον ηγέτη της άμυνας του Ολυμπιακού

Στους δύο, χωράει τρίτος; Ναι,μπορεί μάλιστα και τέταρτος και πέμπτος! Αρκεί να μιλάμε βέβαια για την θέση του βασικού στόπερ στον νέο Ολυμπιακό. Εξηγούμεθα:

Οι RED FILES του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ/ΓΑΥΡΟΣ επιχειρούν σήμερα να... λύσουν την εξίσωση, πλέον, των τριών (προσθέτοντας σε αυτή ένα νέο όνομα), για τον αμυντικό – ηγέτη που έχουν αποφασίσει να βάλουν στην “ερυθρόλευκη”μηχανή οι άνθρωποι που τρέχουν τον μεταγραφικό ποργραμματισμό του Ολυμπιακού, σε συνεργασία πάντα με τον Πέδρο Μαρτίνς.

Υπάρχουν, λοιπόν, και κάποια δεδομένα,με βάση τις μέχρι τώρα αναζητήσεις τους.

Πρώτον και βασικό, να είναι Βραζιλιάνος ή Πορτογάλος ή έστω... Βραζιλιανοπορτογάλος. Κι αυτό αφού στις... σταθερές μέχρι τώρα αξίες, δηλαδή στους Μολέδο (τον θέλουν απο τον Γενάρη, έχει γίνει η σχετική προεργασία) και Πεδράο (είναι ο εκλεκτός του Μαρτίνς) εμφανίστηκε και ένας ...παλιός γνώριμος. Ο Ρολάντο, συμπαίκτης του Μήτρογλου στην Μαρσέιγ, με 45 συμμετοχές την φετινή σεζόν, που έχει λήξη συμβολαίου και δεν συμπεριλήφθηκε από τον Φερνάντο Σάντος στην 23αδα της Πορτογαλίας για το Μουντιάλ.

Είναι ο 33χρονος, πανύψηλος(1.90) στόπερ που πέρασε μια 3ετία στην Μασσαλία, στο παρελθόν έπαιξε σε Ίντερ, Νάπολι, Άντερλεχτ και Πόρτο ενώ πάλι με Πορτογάλο κόουτς είχε παίξει δυνατά για τον Ολυμπιακό.

Τώρα πλέον ο Ρολάντο κυκλοφορεί ελεύθερος, είναι περιζήτητος λόγω της καλής σεζόν που έκανε (ειδικά σε... Τουρκία μεριά) και με υψηλό κασέ, πάνω από ένα εκατομμύριο (κι αυτό θεωρητικά αποτελεί πρόβλημα από την στιγμή που η “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ έχει αποφασίσει “haircut” σε συμβόλαια και μπάτζετ).

Δεύτερο δεδομένο ο...χρόνος. Αν ο υποψήφιος είναι ελεύθερος μπορεί να έχει υψηλότερο συμβόλαιο αλλά μπορεί να κλείσει πιο γρήγορα. Υπάρχει άλλωστε και το τρικ του πριμ υπογραφής με τους λεγόμενους free agents παίκτες, ποσό που δεν χρειάζεται να μπει σε συμβόλαιο...

Με τους παίκτες που έχουν ομάδα, άρα θα πρέπει να πληρωθεί και transfer fee, η υπόθεση μπορεί να τραβήξει. Σε αυτή την περίπτωση λογικά θα πρέπει ο Ολυμπιακός να απαλλαγεί και από τον Ενγκελς, για τον οποίο μόλις το περασμένο καλοκαίρι έσκασε 7,1 εκατ. € για να τον αγοράσει από την Μπριζ. Γενικότερα μια... υπερηφανη πώληση κεντρικού αμυντικού από το υπάρχον ρόστερ μπορεί να αλλάξει... στρατηγικά και οικονομικά την στόχευση του Ολυμπιακού στην απόκτηση ξένου στόπερ...

Στο δια ταύτα : Μολέδο, Ρολάντο και Πεδράο είναι τρειος διαφορετικές περιπτώσεις. Γιατί με τους δυο πρώτους δεν μπορείς να προσβλέπει σε μεταπωλητική αξία, όπως με τον τρίτο. Μολέδο και Πεδρά δεν είναι ελεύθεροι, με την Ιντερνασιονάλ να ζητάει περίπου 2 εκατομμύρια ενώ η Γκιμαράες δεν πέφτει κάτω από τα 5 μύρια. Ο Ρολάντο, πάλι, είναι ελεύθερος αλλά με πολύ μεγαλύτεροι συμβόλαιο από τους άλλους δύο.

Τέλος, ο Μολέδο έχει αγωνιστεί ξανά στην Ελλάδα, τον ξέρεις και μας ξέρει, οπότε δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Ο Ρολάντο είναι ένας... ποδοσφαιρικός πολίτης της Ευρώπης (με περάσματα από 4 διαφορετικές χώρες) ενώ ο Πεδράο δεν έχει φύγει ποτέ απο την... Βραζιλία της Ευρώπης, όπως θεωρείται η Πορτογαλία...

News 24/7

24MEDIA NETWORK