Η εξομολόγηση του 40άρη Ντελ Πιέρο: "Με τρομάζει να σκέφτομαι πόσο άλλαξε η ζωή μου"

Σε μια εκ βαθέων συνέντευξή του, μία ημέρα πριν κλείσει τα 40 του, ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο, μίλησε για τις εμπειρίες του ως ποδοσφαιριστής, το διαζύγιο με τη Γιουβέντους, τους προπονητές και την εθνική Ιταλίας.

Η εξομολόγηση του 40άρη Ντελ Πιέρο: "Με τρομάζει να σκέφτομαι πόσο άλλαξε η ζωή μου"

Ο "Πιντουρίκιο", φιλοξενούμενος της "Gazzetta dello Sport", χαρακτήρισε σημείο μηδέν την ημέρα που έφυγε από το Τορίνο και υποστήριξε ότι θα ήθελε να ξαναζήσει όλα όσα έζησε το 2006.

" Τα τελευταία χρόνια έχω συνδυάσει το μεγάλο πάθος για τη δουλειά μου με την επιθυμία μου να ζήσω νέες εμπειρίες σε διαφορετικές κουλτούρες", ανέφερε αρχικά ο μεγάλος Ιταλός μπαλαδόρος, συμπληρώνοντας πως " αυτό μου επέτρεψε να νιώθω σαν στο σπίτι μου ακόμη και στην άλλη άκρη του κόσμου".

" Το σημείο που γύρισε ο διακόπτης ήταν όταν συνειδητοποίησα πως όφειλα να διαχωρίσω τις έννοιες 'ποδοσφαιριστής' και ' ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους'. Δεν ήθελα καν να δοκιμάσω να ζήσω εκ νέου αυτήν τη μοναδική και αξεπέραστη εμπειρία που είχα στο Τορίνο", συνέχισε ο Ντελ Πιέρο, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ τι συνέβη το καλοκαίρι του 2006.

" Ξεκάθαρα θα ήθελα να ξαναζήσω το 2006, αλλά όχι μόνο λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήταν επίσης μια χρονιά που έμεινα στη Γιουβέντους στη Serie B και δεν θα άλλαζα τίποτα από το Calciopoli γιατί αποδείξαμε ότι ήμασταν εκεί, σταθήκαμε ξανά στα πόδια μας".

Ήταν εκεί που ο 40χρονος άσος μίλησε για αδικία: " Ξέρω τι κατακτήσαμε και πώς το κατακτήσαμε. Ιδρώσαμε και μας άξιζε: από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο βαθμό, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο τρόπαιο".

Ο Ντελ Πιέρο δεν έχει σβήσει από τη μνήμη του το σοβαρό τραυματισμό που είχε γιατί "έ πρεπε να προετοιμαστώ για μια δεύτερη καριέρα", αλλά η ημέρα που υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιό του με τη Γιουβέντους θα είναι πάντα η πιο ξεχωριστή της καριέρας του.

" Ήταν όταν ξεκίνησαν όλα. Σχεδόν με τρομάζει να σκέφτομαι πόσο η ζωή μου άλλαξε σε μια μαγική στιγμή, όταν το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την πρώτη ημέρα μου στο γήπεδο. Δεν μπορώ καν να βρω τις κατάλληλες λέξεις. Είναι όλα στην καρδιά μου και θα παραμείνουν εκεί για το υπόλοιπο της ζωής μου", τόνισε συγκινημένος.

Ο "Μεγαλέξανδρος" του ιταλικού ποδοσφαίρου φαντάστηκε τον εαυτό του να παίζει με Πλατινί και Μαραντόνα, λέγοντας με χιούμορ ότι " θα επέτρεπα σε κάποιον εκ των δύο να φορέσει τη φανέλα με το 10", ενώ μόνο καλά λόγια είχε να πει για τους προπονητές που συνεργάστηκε.

" Με τον Μαρσέλο Λίπι μας συνδέσουν ανεξίτηλες μνήμες, δύο μοναδικές εμπειρίες. Για τον Αντσελότι τρέφω βαθύ σεβασμό και ευγνωμοσύνη, με τον Καπέλο ήταν δύο δύσκολα χρόνια, αλλά κατακτήσαμε ισάριθμα πρωταθλήματα", ανέφερε.

Στο φινάλε της συνέντευξης ο Ντελ Πιέρο δεν έδωσε κάποια είδηση, αν δηλαδή θα συνεχίσει ως προπονητής. Άφησε ανοικτό κάθε ενδεχόμενο λέγοντας πως " χτίζω το μέλλον μέρα με τη μέρα, εμπειρία με την εμπειρία".

News 24/7

24MEDIA NETWORK