Η Ευρώπη παίζει μπάλα

 

Η Ευρώπη παίζει μπάλα

Τα κυριότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου συνεχίζονται το σαββατοκύριακο, με το ενδιαφέρον να παραμένει αμείωτο. Στην Bundesliga η Μπάγερν συνεχίζει το απόλυτο σερί της (1-0 το Ανόβερο), δύσκολη νίκη για την Βέρντερ, 3-2 την Ντόρτμουντ. Εξι νίκες συμπλήρωσε η Τσέλσι, επτά η Χαρτς με νέο γκολ Σκάτσελ. Στο Καμπιονάτο, νίκη για "Γιούβε", ήττα για Μίλαν. "Λευκή" ισοπαλία στο ντέρμπι Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Νέα ήττα για τη Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή τη φορά από την Εσπανιόλ.

Χωρίς νικητή έληξε η μεγάλη αναμέτρηση της έκτης αγωνιστικής της Πρέμιερσιπ μεταξύ Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Άνφιλντ». Οι δυο ομάδες, σε ένα μέτριο από αγωνιστικής πλευράς παιχνίδι, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, με αποτέλεσμα οι καλές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες να είναι ελάχιστες. Η Τσέλσι δεν δείχνει να...ενοχλείται και περνώντας από την έδρα της Τσάρλτον (0-2)πέτυχε την έκτη της νίκη για φέτος και παρέμεινε στην κορυφή. Εντυπωσιάζει η Γουέστ Χαμ, άλωσετην έδρα της Φούλαμ, ενώ τα άλλα δύο παιχνίδια (Σάντερλαντ-Γουέστ Μπρομ, Πόρτσμουθ-Μπέρμιγχαμ), έμειναν στο 1-1. Μία από τα ίδια και στο Αστον Βίλα-Τότεναμ.

Την Κυριακή η Νιούκαστλ έφθασε στην πρώτη της φετινή νίκη, επικρατώντας με 3-0 εκτός της Μπλάκμπερν, με τον Μάικλ Οουεν να σκοράρει. Εκπληκτική νίκη για Μπόλτον, 0-1 στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι. Μία ημέρα αργότερα υπάρχει η επίσκεψη της Ευρωπαίας Έβερτον στο "Χάιμπουρι", προκειμένου να αντιμετωπίσει την Άρσεναλ.

Διαβάστε ακόμη

(link:102542)Τα αποτελέσματα των αντιπάλων του Ολυμπιακού(/link)

(link:102528)Τα αποτελέσματα των αντιπάλων του Παναθηναϊκού(/link)

(link:102603)Τα αποτελέσματα των αντιπάλων του UEFA(/link)

Στη Μπουντεσλίγκα, η πρωτοπόρος Μπάγερν δείχνει διατεθειμένη να... καθαρίσει με την υπόθεση τίτλος από νωρίς και με γκολ του Ντεμικέλις έκανε το 5Χ5, κόντρα στο Ανόβερο. Μόνο η Βέρντερ ακολουθεί, 3-2 την Ντόρτμουντ, αφού το Αμβούργο έμεινε στο 1-1 με την Αϊντραχτ. Ιδιο σκορ και στο Βόλφσμπουργκ, ενώ η Στουτγάρδη έκανε σεφτέ στις νίκες, 2-1 την Μάιντζ, με την τελευταία να συμπληρώνει πέντε αγώνες χωρίς πόντο. Πολύτιμο 2-1 της Κολωνίας επί της Γκλάντμπαχ, στείρος αγώνας στο Μπίλεφελντ. Την Κυριακή η Σάλκε "κόλλησε" στο μηδέν με την Χέρτα, ενώ η Λεβερκούζεν πέρασε από την έδρα της Ντούισμπουργκ με 2-1.

Ούτε φέτος κατάφερε να κερδίσει η Ρεάλ Μαδρίτης στον λόφο του Μονζουίκ, όπου η Εσπανιόλ πανηγύρισε το "τρίποντο" χάρη στο τέρμα του Χάρκε που χώρισε τις δύο ομάδες. Οι Μαδριλένοι ηττήθηκαν για τρίτο σερί παιχνίδι σε Ισπανία και Ευρώπη και δείχνουν ανησυχητικά συμπτώματα. Ηττα περιείχε το πρόγραμμα και για την Μπαρτσελόνα, η οποία στην άλλη μάχη Μαδρίτης-Βαρκελώνης έχασε από την Ατλέτικο με 2-1. Σοκ υπέστη η Θέλτα, που μετά την άλωση του "Μπερναμπέου" έχασε με 0-1 από την Σανταντέρ. Ηττες για τους Βάσκους, με την Μάλαγα να αλώνει το Μπιλμπάο και την Χετάφε την Βιτόρια. Στους αγώνες του Σαββάτου Βαλένθια και Λα Κορούνια αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2, σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, ενώ η Μαγιόρκα "σκόρπισε" με 5-2 την Σοσιεδάδ, με τον Λάμπρο Χούτο να ανοίγει τον προσωπικό του λογαριασμό.

Την πρώτη της ήττα στην σεζόν γνώρισε η Μίλαν στο Καμπιονάτο. Η Σαμπντόρια επικράτησε των "ροσονέρι" με 2-1, ενώ με το ίδιο σκορ νίκησε η πρωτοπόρος Γιουβέντους. Η Φιορεντίντα συνέτριψε με 4-2 την Ουντινέζε, ενώ η Λάτσιο και η Παλέρμο...κηνηγούν, μαζί με τους "βιόλα" την "Γηραιά Κυρία". Στο πρώτο παιχνίδι της αγωνιστικής η Πάρμα επικράτησε 1-0 της Εμπολι. Ακολούθως, η Ιντερ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στην αδύναμη Λέτσε, την οποία και κέρδισε με 3-0. Στην φινάλε η Λιβόρνο με την Ρόμα έμειναν στο 0-0.

Τα 1.231 αγωνιστικά λεπτά έφτασε το μηδέν παθητικό στο"Ζεφρουά Γκισάρ" για τη Σεντ Ετιέν, η οποίαμετέτρεψε σε... πάρτι το ντέρμπι με την Παρί Σεν Ζερμέν και το 3-0 αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Οι "στεφανουά", μάλιστα, με αυτήν τη νίκη έφτασαν την Παρί στην τρίτη θέση με 13 βαθμούς. Ενα βαθμό απέσπασε η Λιόν από τη Μπορντό στο "Σαμπάν Νταλμά" στον αγώνα που τελείωσε με 1-1 και πρέπει να είναι ευχαριστημένη, αφού από τη μία είχε κάκιστη απόδοση, από την άλλη δεν καταλογίστηκαν τρία πέναλτι κατά της. Θρίαμβος της Λιλ, 4-0 την Νις, δεύτερη η Λε Μαν μετά το 2-1 επί της Σοσό. Την Κυριακή, νέα ήττα για την Μονακό, 0-2 από την Ρεν, νίκες για Μαρσέιγ, Οσέρ και 1-1 στο Στρασβούργο

Στα της Πορτογαλίας η πρώτη νίκη για φέτος είναι γεγονός για την Μπενφίκα. Η ομάδα του Γιώργου Καραγκούνη "σκόρπισε" με 4-0 την Λεϊρία, με τον Ελληνά άσο να είναι εκτός αποστολής, λόγω τραυματισμού. Η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας ταξιδεύει στα νησιά Μαδέιρος για να αντιμετωπίσει τη Νασιονάλ. Στο ντέρμπι των πρωτοπόρων, Μπράγκα και Πόρτο έμειναν στην λευκή ισοπαλία και αυτό δίνει το δικαίωμα στα "λιοντάρια" να μείνουν μόνα πρώτα, αν βέβαια νικήσουν το δικό τους παιχνίδι.

Ακόμη μία επιτυχία για την Χάρτς των Φύσσα και Σκάτσελ. Με το έβδομο γκολ του Τσέχου, σε ισάριθμα παιχνίδια, οι "καρδιές" είναι μόνες πρώτες στην βαθμολογία, παίρνοντας το διπλό στην έδρα της Ινβερνές. Να σημειωθεί πως ο Τσέχος ισοφάρισε το ρεκόρ των γκολ σε επτά συνεχόμενες αγωνιστικές το οποίο κατείχε ο Μαρκ Βίντουκα όταν φορούσε τη φανέλα της Σέλτικ. Συνήλθε η Ρέιντζερς, 3-0 την Κιλμάρνοκ, διπλό η Αμπερντίν και εύκολες νίκες για Νταντί Γιουν. και Μάδεργουελ. Την Κυριακή η Σέλτικ πέρασε από την έδρα της Χιμπέρνιαν (1-0).

News 24/7

24MEDIA NETWORK